doğru onu da delip genişletmek gerekiyor sanırım.vazgeçmek zorunda kaldım galiba60 olan tel eşik ve köprü saddle’larında nasıl duracak? Girmez bile eşiğe muhtemelen.
Benim bir gitarım Standart E tuning ayarlı. Genelde Guns n Roses şarkılarında falan yarım ses düşük ayarlıyorum.anladım sanırım slipknot çalabilmek için yeni bi gitara ihtiyacım var...:/
Farkettim ona koptum ben de 🙂 Ama aklın yolu bir. çok güzel alet. Tracking falan da çok iyi.Okumaya üşendim sonra böyle oldu 😀
Şaka maka ben baya sahnede kullanıyorum efsane iş görüyor. Whammy DT 'ye mi terfi etsem acaba diye ara sıra GAS geliyor ama durduruyorum 😀
Dip Not: Kendi adaptörüyle daha gürültüsüz çalışıyor.
Drop B için 12-54 kullanıyorum.E STANDART akortta 10-46 ile çalan birisi C STANDART'a geçmek isterse kaç numara tel kullanmalıdır ?
11-56 almayı düşünüyorum, 56 numara C'yi kurtarır ama ince teller çok mu gevşek olur sizce ? 12-56 gibi birşey mi lazım ?
Ben C standart için Dunlop 12-54 set kullanıyorum, bir sıkıntı ile karşılaşmadım.E STANDART akortta 10-46 ile çalan birisi C STANDART'a geçmek isterse kaç numara tel kullanmalıdır ?
11-56 almayı düşünüyorum, 56 numara C'yi kurtarır ama ince teller çok mu gevşek olur sizce ? 12-56 gibi birşey mi lazım ?
9-42 bana E akortta bile don lastiği kıvamı veriyor, 25.5 inc gitar da olsa. C standart imkansız o tellerle, gitardan ses çıkmaz doğru düzgün. Ayrıca teller buzz'layıp durur. Gitar çalma hissi de oluşmaz.Benim eski gitara 9-42 taktım C-F-Bb-Eb-G-C akortladım. Aslında yarımşar ses çıkarsa mıymışım. Teller öyle baygın bi ses çıkarıyor ki. Yrımşar ses çıkarsam biraz kendine gelir belki. Pek de çkkarmıyorum aslında Ibanez'i gerektiğinde Drop D yapıyorum. Zaten maksadım düşük akort düzeniyle çalınan bazı klasik şarkıları orijinal haliyle çalmaya alışmak. Yoksa standart akortla da çalarım her türlü.
E standartta kaç numara kullanıyorsunuz hocam ?Ben C standart için Dunlop 12-54 set kullanıyorum, bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
C standartın ince telleri Drop B akort düzeninden yarım ses pes, ondan dolayı daha ince yerine daha kalın tel kullanmak lazım. Yani en kötü ihtimalle ince mi telim 12 numara olmalı. Bulabilsem 12-56 alıcam ama saçma bir şekilde 11-56 her markada varken 12-56 hiçbir yerde yok. 12-54 alıcam muhtemelen, üst tel biraz gevşek olacak ama yapacak birşey yok.Drop B için 12-54 kullanıyorum.
Bana kalırsa C için 11 numara gayet iyi olur.