merhaba, yeni bir gitar alma arefesindeyken misafir olarak girdiğim forumda bu konuyu görünce ben de birkaç kelam etmek istedim.
koyu bir at the gates ve dark tranquillity hayranıyım. özellikle dark tranquillity parçalarında, akortlar ağırlıklı olarak drop B ve C#. yıllardır les paul kasa bir gitarımla, bu akortlarda stabil bir tansiyon alabilmek için çok ama çok tel seti denedim. elixir, ernie ball bariton serisi, dean markley vs... ancak, en ama en memnun kaldığım kesinlikle Dunlop Heavy Core serisi oldu. en azından C#'ta 12-56 gibi bir tel seti ile hem rahat bend yapılabilir kıvamdaydı, hem de ses oldukça net ve parlaktı. evet, 628mm skala bi gitarda.
yeni gitarım schecter stealth c1. özellikle drop akortlarda daha tatminkar bir sound almak için bütçeme göre bunu uygun buldum. alacağım tel seti yine dunlop heavy olacak. ernie ball baritone telleri (sanırım 13-62 falandı) hem leş gibi sert ve kalın bir tel, hem de çalımı çok zordu. illallah etmiştim. akort burgularına bindirdiği yükü söylemiyorum bile. zaten ince mi teli 0.13 olan bi gitarla bend yapmak için hayvani güçlü tendonlara sahip olmak gerek sanırım. bir sonraki tel seçiminiz heavy core serisi olsun, ömrü de azımsanmayacak derecede uzun bi set. fiyatları da gayet makul bu koşullarda.