Arkadaşlar, 25 yıldır müzikle uğraşıyorum. Senelerce sahneye çıktım. Çıkar bunları da söylerim zaten farkettiyseniz vokallerde dikler vs yok 1.5 oktav ses aralığı olan her tenör söyler. Emek diyorsunuz ama bir bateristi, bassçıyı heleki iyi bir klavyeciyi stüdyoya sokabilmek, istediğiniz performansı alabilmek, düzgün bir mix/mastering sağlam bir prodüksüyon yapabilmek çok mu kolay? Tek bir parça için aylar ve onbinlerce TL harcamak demek. Kaç kere denedim bir sürü harcadım hiçbir şeye benzemedi ve mp3 lerini bile bırakmadan sildim. Bu konular nedeniyle zaten bu yollara başvuruyoruz. Evet, ai temelli ama suno premiumda kanalları çıkartarak kendim yaptım gerisini cubase ile. Evet, orjinal değil ama müziğin tanımı zaten bu da değil. ai ile yapılıp yapılmaması değil, müzikal olarak kalitesi, amacına yönelik duyguyu aktarabilmesi, kendi iç düzeninin oturtulması gibi şeyler. Emekle yapılıp berbat olan bir sürü yapım da var. Geleceğin teknolojisi bu yönde.
Bu isyanın aynısını elektronik malzemeler (mikrofon, amfi vb.) çıktığında "mekanik ses gerçek değil" diyerek yaptılar, synth ve efectler gelince "gerçek ses değil bu ne böyle" dediler amfiler eski teknoloji oldu vsvs... Yani gerçek ses olup full efecti, vocal proccessoru basıyorlar adam robot gibi şarkı söylüyor sorun olmuyor da bu neden olsun?
Geride kalmayın...
Maalesef hem zaman, hem müzisyen bulma zorluğu, hem kafamdaki gibi olmasının çok zor olması nedeniyle yaptım.
Burada önemli olan size keyif veriyor mu veya kulağınızı tırmayalan bir şey var mı?
Yoksa dinleyin gitsin. Çok kastı bu durum müzisyenleri, ben de senelerce gırtlak patlattım ellerimi kanattım tellerde, saatlerce stüdyoda vakit geçirdim, sahneye çıkacaz diye koşturdum vsvs.
Ama gelecek bu, ya uyum sağlarsınız ya da silinir gidersiniz.
Atlarımız var diye otomobile karşı koyamayız. At arabasında inat etmeyin...
Yeni otomobil bu...