Transistörlü tech21 tm60 amfi sizin 2. bölüme koyduğunuz night train ve 3. bölüme koyduğunuz laney cub 15 i fena dövmüştü denediğim dükkanda. Belirteyim dedim eğer bu listeye bakıp da almak isteyenler olursa.
Lamba potans kırmış, kapasitörlerini dökmüş abi. 😀 😀Dövmek nedir? Açar mısınız?
Lamba potans kırmış, kapasitörlerini dökmüş abi. 😀 😀
Bal gibi anladığınızı düşünüyorum ne demek istediğimi. Ha trollemekse maksadınız bu konuda üstüme yoktur ama bu forumda değil 🙂Dövmek nedir? Açar mısınız?
Bence trollemek değil de hangi açıdan daha iyi olduğunu düşündüğünüzü sordu, misal drive karakteri mi daha güzeldi? Cleanleri mi daha iyi veriyordu? Detay verirseniz daha iyi bir tartışma zemini olur, o açıdan. 🙂Bal gibi anladığınızı düşünüyorum ne demek istediğimi. Ha trollemekse maksadınız bu konuda üstüme yoktur ama bu forumda değil 🙂
Bal gibi anladığınızı düşünüyorum ne demek istediğimi. Ha trollemekse maksadınız bu konuda üstüme yoktur ama bu forumda değil 🙂
Bence trollemek değil de hangi açıdan daha iyi olduğunu düşündüğünüzü sordu, misal drive karakteri mi daha güzeldi? Cleanleri mi daha iyi veriyordu? Detay verirseniz daha iyi bir tartışma zemini olur, o açıdan. 🙂
İşimde gücümde bir insan olarak, forumdaki 1-2 tane düzgün ve değerli başlığı korumak adına bunu yazıyorum. "Trollemek" olayı hakkında bir şey yaptığımı düşünmüyorum.
Bu sizin üstüme yoktur dediğiniz "trolleme" olayı da bir kaç ergen tarafından kendilerini ilginç bir şekilde üstün görme yöntemidir. Aklı evvel olmalarının bir sonucu olarak bazı şeyleri anlamayarak ve bunu bilerek yaptıklarını iddia ederler. Umarım onlardan değilsinizdir.
Lakin 2 tane güzel lambalı amfiden bahsedip, klasik bir transistörlü amfiyle karşılaştırma sonucu "bu bunları dövdü" yazınca bu açık olmuyor.
Dövmek nedir, açar mısınız?
Yoksa bu "dövdü", "Mexico Fender'im Usa Fender'i dövdü" dövdüsü mü?
Şu anda evde ne kullanıyorsunuz?
Ben mi? ben tm60 kullanıyorum. Ha kendi amfim diye övmüyorum zira çalınsa ya da kaybolsa tekrar aynısından alırım 🙂
Eğer aşırı kıl komşular yoksa ve amfinin kullanılacağı oda büyükse 4x12 kabin + 50 watt üstü lambalı amfinin tadını hiçbir şey veremez.
Başlık ev kullanımına uygun lambalı amfilerle ilgili olduğu için araya Tech 21'le ilgili bir yorum girmesi biraz abes görümüş olabilir tabii insanlara.
Siz derseniz ki lambalı başkaa- transistörlü başka renk-tat verir, tamam o zaman abes olur bu başlığa bu amfinin girmesi. Ama arkadaş sıraya bile sokmuş bu amfileri sound açısından. Ben de aynı fiyat aralığında daha iyi ton veren daha iyi tuşeye tepki veren açıkçası bu lambalılardan "daha lambalı" olduğunu düşündüğüm bir amfi olduğu için geldim yazdım. Yani hangi insan x amfisine göre daha kötü olduğu halde bir amfiyi sırf lambalı diye tercih eder ki?
Aynen, ikisinin yerlerinin çok ayrı olduklarını düşünüyorum. Dediğim gibi de, bunlar bayağı bir oranda zevk renk meselesi. Hakan Abi de başlığı açarken (ilk mesajı kasdettiğini düşünüyorum) mütevazi davranıp belli bir kalite sıralaması yapmamış aslında. Hani "şunun soundu bundan iyidir", "şu amfi daha güzel kırılma yapıyor, bunun lamba saturasyonu daha iyi" gibi ayrıntılar yok. Daha çok mali açıdan bir sıralama var diyebiliriz bence.
İçimizde belki biraz da Jack White ruhu mevcut, kimbilir? Kendi adıma konuşayım, hani araştırmak, tırmalamak, bir amfiyi, bir gitarı alıp onu modlayarak, parçalarını değiştirerek, savaşa savaşa daha iyi bir hale getirmenin heyecanı bambaşka bir şey. Hele bir de bunu olumlu sonuçlandırmanın keyfi çok daha başka. Bunları lambalı bir amfide yapmak mümkün olduğu için, bu kavga da çekiyor olabilir insanları, o da ayrı mesele. Ama transistörlü bir amfide kolay kolay bu kavgayı veremiyor insan.
Sen fikrini belirttin, neden böyle düşündüğünün ayrıntısını da verdin, "hatalısın, ayıp ettin" falan da demiyorum. Aksine iyi kötü bir katkıdır bu da.