Merhabalar, öncelikle İbanez rgt 42 serisinde edge 3 var onu belirtmek istiyorum. Sabit köprülü gitarlar mutlak suretle daha stabil ve ve sadedir, ama unutulmamalıdırki kimse robot gibi gitar çalmaz eğer çalıma eğlence katmak isteniyorsa floyd rose iyi bir eklentidir. muhakkak dez avantajları vardır mesela bakım örnek tel entonasyon gibi ayrıntılarda yardım Alman gerekebilir, çünkü çift taraflı bir gerilimden bahsediyoruz yaylar köprüye doğru burgular ise neck e doğru gerilim sağlayacak. herşey bir yana gitarından sıkıldıysan bile alınabilecek birşey ben sadece görselliği için bile gitar almıştım. Bahsettiğin köprü farklılıklarına gelirsek İbanez firmasındaki bildiğim kadarı ile kalite sıralaması dandikten başlayarak şöyle edge 2, edge 3 (kullandım iyiydi) egde zero, edge pro, ve bana göre en iyisi low pro şahane bir hassasiyeti var birde s serilerinde zero point var o da farklı bir dünya bu köprülerin neredeyse hepsinin çalışma prensipleri aynı hissedebileceğim farklar floyd kolu ile oynadığın zaman 0 merkeze ne kadar hızlı geliyor ve kol ile oynandıktan sonra akor stabilizmesi ne kadar kararlılığını sürdürüyor. Köprü modelleri ise beğendiğin gitarın kalite kategori ve fiyatına göre değişiyor. Sevgiler, saygılar.