Arkadaşınız ya sizin sinyal yolunuzu dikkate almamış ya da bu işten pek anlamıyor, kusura bakmayın🙂 Kendine has karakteri ve yüksek gain yapısı olan bir pedal, boost için kullanmaya elverişli değildir, bunlar kendisi de yüksek gain içeren bir tona uygulandığında tonu bozar ve fazlasıyla sıkıştırır. Mind Abuse gibi pedalları en ideal kullanma şekli, amfiyi temiz tonda tutmaktır. O yüzden amfinin kendi gain tonu ile mi çalmak istediğinizi sordum.
Mesa rectifier lafı geçmişken, ben de kendi tecrübemden örnek vereyim: Boost pedalının ne işe yaradığını ilk defa yine bu forumdaki bir kullanıcının tavsiyesi ile öğrenmiştim. Elimde Mesanın "Recto" isimli, Rectifier soundlarını barındıran rack preamfisi vardı. Gain soundlarının karakteri muhteşemdi, ama gain olarak biraz düşük kalıyorlardı. Yanıt yaza kişi bana tube screamer önerdi. Hayatımda ilk defa kendime bir TS aldım. Kendi soundu ile çaldığım zaman hiç bir şeye benzetememiştim pedalı, eve gelip Recto ile gitar arasına pedalı bağladım (Gain sıfır, volume maks olacak şekilde), resmen dibim düştü🙂
Uzun lafın kısası, gain işini 2 + 2 = 4 mantığıyla düşünmeyin, yanılırsınız. Zaten aktif manyetikli bir gitarınız ve hi-gain karakterli bir amfiniz var. Bu noktada distortion pedalı bile alsanız, onu da TS mantığı ile kullanmanız gerekir, gaini biraz fazla açtınız mı ses kırpılmaya ve kompreslenmeye başlar.