El yazınız nasıl beyler

Evet tamamen kendi tespitim olarak el yazısı güzel olanların tuşesinin daha stabil ve daha temiz olduğu yönünde 😀 bu savımı yırtabilecek biri varsa yazım kötüdür çoğu harfi kaydırırım eğik bükük yazarım ama tuşem tertemiz diyen var mı? Bu arada tuşeden ziyade aslında pena eliyle alakalı daha çok. Penalama daha dağınık oluyor yazı bozuk olunca.

IMG_7792.webp

Evet tamamen kendi tespitim olarak el yazısı güzel olanların tuşesinin daha stabil ve daha temiz olduğu yönünde 😀 bu savımı yırtabilecek biri varsa yazım kötüdür çoğu harfi kaydırırım eğik bükük yazarım ama tuşem tertemiz diyen var mı? Bu arada tuşeden ziyade aslında pena eliyle alakalı daha çok. Penalama daha dağınık oluyor yazı bozuk olunca.
Yazım bozuktur. Çocukken de güzel değildi, hiç de önemsemezdim yazı güzelliğini. Üniversite ve sonrasında ise hızlı yazma eğiliminden dolayı daha da bozuldu. Şuan bir şey yazdığım zaman ortaya çizgilerden oluşan bir şeyler çıkıyor. Pena kullanımım da kötüdür bu arada. Yıllardır çoğunlukla penasız çalarım

El yazısı çirkin olan egitimlidir. Bu savimi çürütmek isteyen de gelebilir 😁
İlginç bir genelleme. Hiç duymadım ama mantıklı gelmedi bana. Muhtemelen yazıyla çok haşır neşir olanın yazısı bozulur diye genellediniz ama tam tersi de doğru olabilir. Şöyle düşünün ; adamın kitapla kalemle hiç alakası yok, okuması yazması var o kadar, bu adamın eline kalem verdiğinizde hem çok yavaş yazıyor hem de çok çirkin yazıyor. Şahsen defalarca şahit oldum

İlginç bir genelleme. Hiç duymadım ama mantıklı gelmedi bana. Muhtemelen yazıyla çok haşır neşir olanın yazısı bozulur diye genellediniz ama tam tersi de doğru olabilir. Şöyle düşünün ; adamın kitapla kalemle hiç alakası yok, okuması yazması var o kadar, bu adamın eline kalem verdiğinizde hem çok yavaş yazıyor hem de çok çirkin yazıyor. Şahsen defalarca şahit oldum
Ben hep eğitimsiz (aşağılamak için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın) insanların el yazılarını çok begenirdim. Muntazam yazarlardi.

Malumunuz üniversite de not alma derdine düşmekten el yazısı hakka koşuyor ve alışkanlık kazanılmış oluyor.

Önermeniz gayet mantıklı bu açıdan düşünmemiştim 🙂

Her iki eylemde de ince motor becerileri kullanıldığı için aralarında bir etkileşim olduğunu düşünüyorum. duyumda önemli tabi.

Geri