Elektro Davul Midi Hihat Problemi

Merhaba arkadaşlar.Yeni aldığım Alesis Turbo Mesh Kit davulumda şöyle bir problemim var.Davulu midi ile dawa ve plugine girdiğimde close hihat pedalına bassam dahi hihatler sürekli olarak açık pozisyonda çalıyor.Farklı dawlarda da denedim fakat sonuç aynı.Sadece ez drummer 2 ye daw olmadan giriş yaparsam hihatler olması gerektiği gibi çalıyor.Sizce problem ne olabilir ? Daha önce başına gelmiş olan varsa yardımcı olursa sevinirim.Günlerdir chat gpt ile araştırarak halletmeye çalıştım ama olmadı.Midi olmadan direkt dawa girdiğimde problem olmamakta.Yani pedalın kendisinde bir sorun yok.

Midi mappingleri kontrol etmelisiniz. Davul aslında bir midi klavyedir. Her padin bir nota karşılığı vardır. Bu notalara sampleları da "map" aracılığıyla yönlendirirsiniz. Eğer VST içindeki tanımlı maplerden hiçbiri işinize yaramazsa, DAW üzerinde bir midi kanal oluşturup, kayıt başlatıp sırayla tüm bileşenlere bir kere vurursanız, sonrasında kaydedilmiş midi bloğunu incelediğinizde padlerin hangi notaya denk geldiğini görebilirsiniz. Bu nota değerlerini de çalmasını istediğiniz samplea karşılık gelecek şekilde ayarlarsanız davulu istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bir örnek olarak GGD üzerindeki paneli paylaşıyorum.

Screenshot 2025-05-01 at 01.04.53.webp

Hocam bahsettiğiniz şeyi denemiştim ama sonuca varamadım.Dediğiniz şekilde ayarlamaya denediğimde hi hatlerin hepsi kapalı oluyor.Yapay zeka verisine göre kısaca özetlemem gerekirse kullanıdığım davul olan alesis turbo mesh kitin cc4 gönderme durumu olmuyormuş.Bu yüzden ez drummer 3 gibi gelişmiş pluginlerde çalışması problem oluyormuş.Fakat Ekşi sözlükten iletişime geçtiğim bir arkadaş ez drummer 3 de sorunsuz kullandığını söylemişti.Çok ilginç gerçekten.Ben sadece ez drummer 2 de sorunsuz kullanabiliyorum.O da dawın içinde değil ayrı olarak kullanırsam.

Son düzenleme:

Geri