Elektro gitar hocam bana doğru öğretmiyor gibi geliyor

1 aya yakındır elektro gitar dersi alıyorum. Şu ana kadar 4 akor öğrendim ama çaldığım şarkılar genelde klasik gitar ile çalınan şarkılar ve çaldığım şarkıları düzgün çalıyormuşum gibi geliyor. Akustik gitar ile çalan kişi ile aynı şarkıyı bana veriyor. Ve şarkıların çalım tekniklerine baktığımda klasik gitar ile çalanlar öyle çalıyor. Tab okumayı öğretmedi şu ana kadar el ile çalıyorum. Belki doğru öğretiyordur bilmiyorum sadece içimde bir şüphe uyandı genelde forumlarda okuduğum kadarıyla ilk öğrenen kişiler enter sandman, come as you are falan çalıyormuş. Cevaplarsanız sevinirim

1 aya yakındır elektro gitar dersi alıyorum. Şu ana kadar 4 akor öğrendim ama çaldığım şarkılar genelde klasik gitar ile çalınan şarkılar ve çaldığım şarkıları düzgün çalıyormuşum gibi geliyor. Akustik gitar ile çalan kişi ile aynı şarkıyı bana veriyor. Ve şarkıların çalım tekniklerine baktığımda klasik gitar ile çalanlar öyle çalıyor. Tab okumayı öğretmedi şu ana kadar el ile çalıyorum. Belki doğru öğretiyordur bilmiyorum sadece içimde bir şüphe uyandı genelde forumlarda okuduğum kadarıyla ilk öğrenen kişiler enter sandman, come as you are falan çalıyormuş. Cevaplarsanız sevinirim
Pena ile çalmıyorsanız ve amacınız rock-metal çalmaksa, yanlış yoldasınız. Muhtemelen hocanız pena tekniği bilmiyor veya herkese önce klasik gitar tekniği öğretmeye çalışıyor.

Hocanı değiş kardeşim. Ben 15 sene evvel 1 ay sadece pena tutup boş boş tellere vuruyordum. Hoca bana gitar çalmayı öğretti şarkıyı çalmayı ben öğrendim, şarkı çalmayı öğretmek ezbere girer seni iyi bi gitarist yapmaz

Biraz öğrenene kadar çok affedersin ayıya dayı diyebilirsin bence sonuçta temel akorları öğrenmen Come as you Are çalmandan çok faydalı. Ama parmakla çaldırması ilginç yani elektroyu klasik gitar çalar gibi baş parmağı Kalın Mi teline koyup çalmak biraz abes kaçıyor 😀

Pena ile çalmıyorsanız ve amacınız rock-metal çalmaksa, yanlış yoldasınız. Muhtemelen hocanız pena tekniği bilmiyor veya herkese önce klasik gitar tekniği öğretmeye çalışıyor.
Bilmiyorum ama dersleri klasik gitar ile veriyor ve amacım rock-metal çalmak. Neden rock şarkıları ile başlamadığımızı sorduğum zaman bana gitarın temellerini öğrettini söyledi. Ben bu temelleri öğrenip geliştirdiğim zaman zaten rock metalde çalabilir mişim hatta klasik akustikte çalabilirmişim dedi. Uzun vadede daha mı yararı olur bilemedim ama benim amacım şu an rock metal çalmak

Tab öğretmemesi (şimdilik) iyi
bir ay filan oldu en azından dersin bir kısmında hala sevdiğin bir şey değil de onun seçtiği şeyleri öğreniyorsan kötü
Onun seçtiği genelde eski türk şarkıları ile akorları öğreniyorum ve ritim ile çalışıyoruz şu an 1 aya sololara geçecekmişiz ama gene eski türk şarkılarının soloları

Biraz öğrenene kadar çok affedersin ayıya dayı diyebilirsin bence sonuçta temel akorları öğrenmen Come as you Are çalmandan çok faydalı. Ama parmakla çaldırması ilginç yani elektroyu klasik gitar çalar gibi baş parmağı Kalın Mi teline koyup çalmak biraz abes kaçıyor 😀
Tam emin değilim ama şu an öyle çaldırmasının sebebi bence pena ile çalınca daha sert bir ses çıkıyor ve şu an çaldığımız şarkılara o ses hiç uymaz. Çaldığımız şarkılar yıldızların altında, yollarda bulurum seni, bir sevmek bin defa falan

Bilmiyorum ama dersleri klasik gitar ile veriyor ve amacım rock-metal çalmak. Neden rock şarkıları ile başlamadığımızı sorduğum zaman bana gitarın temellerini öğrettini söyledi. Ben bu temelleri öğrenip geliştirdiğim zaman zaten rock metalde çalabilir mişim hatta klasik akustikte çalabilirmişim dedi. Uzun vadede daha mı yararı olur bilemedim ama benim amacım şu an rock metal çalmak
Üzgünüm ama yok öyle bir şey. Rock-metal çalmak spesifik beceriler gerektirir.
Eğer nota okumayı ve notaların yerini öğrendiyseniz bu güzel bir şey. Biraz sağ el parmaklarınızı da açmışsınız, bu da gayet iyi.
Ama bir noktada pena tekniğine geçmeniz lazım. Rock-metal tecrübesi olan bir hoca bulun ve bu dersi artık bırakın. Bunları size öğretemeyeceği için saçmalıyor hocanız belli ki.
Not: Sizin düzeyinizde internetten gitar öğrenilmez. Onu boşverin derim.

Üzgünüm ama yok öyle bir şey. Rock-metal çalmak spesifik beceriler gerektirir.
Eğer nota okumayı ve notaların yerini öğrendiyseniz bu güzel bir şey. Biraz sağ el parmaklarınızı da açmışsınız, bu da gayet iyi.
Ama bir noktada pena tekniğine geçmeniz lazım. Rock-metal tecrübesi olan bir hoca bulun ve bu dersi artık bırakın. Bunları size öğretemeyeceği için saçmalıyor hocanız belli ki.
Not: Sizin düzeyinizde internetten gitar öğrenilmez. Onu boşverin derim.
Penaya geçeceğiz zaten ama rock metal için nasıl spesifik beceriler gerekiyor ve başlarda böyle çalıp sonradan rock metal öğrenilir mi?
Ama yani hoca metal öğretmiyor onu biliyorum

Penaya geçeceğiz zaten ama rock metal için nasıl spesifik beceriler gerekiyor ve başlarda böyle çalıp sonradan rock metal öğrenilir mi?
Ama yani hoca metal öğretmiyor onu biliyorum
Evet, başlarda böyle çalıp sonra başka şeyler de öğrenilir elbette, ama bu hocanızın pena tekniği ile öğreteceği şeylerin de rock olduğundan şüpheliyim.
Metal çalmayı geçin şimdilik, o bu noktada dert değil.

Evet, başlarda böyle çalıp sonra başka şeyler de öğrenilir elbette, ama bu hocanızın pena tekniği ile öğreteceği şeylerin de rock olduğundan şüpheliyim.
Metal çalmayı geçin şimdilik, o bu noktada dert değil.
Ben o zaman 1 2 ay daha kursta kalayım duruma göre gene istemediğim tür şarkıları falan çalıyorsam o zaman başka bir kursa giderim.
Bu arada hoca dersleri klasik gitar ile veriyor.

Ben o zaman 1 2 ay daha kursta kalayım duruma göre gene istemediğim tür şarkıları falan çalıyorsam o zaman başka bir kursa giderim.
Bu arada hoca dersleri klasik gitar ile veriyor.
Evet, ben de öyle tahmin etmiştim.
Öğrendiklerinizin size çok faydası olacak, o konuda hiç merak etmeyin. Çünkü rock ile başlayanların da klavyede notaların yeri ve nota okuma konusunda temeli zayıf oluyor. Ben de klasik gitar ile başlamıştım.
Elektro gitar-rock için toplu kurs değil de bire bir ders almanızı öneririm.

Evet, ben de öyle tahmin etmiştim.
Öğrendiklerinizin size çok faydası olacak, o konuda hiç merak etmeyin. Çünkü rock ile başlayanların da klavyede notaların yeri ve nota okuma konusunda temeli zayıf oluyor. Ben de klasik gitar ile başlamıştım.
Elektro gitar-rock için toplu kurs değil de bire bir ders almanızı öneririm.
Tamamdır cevaplarınız için sağolun.

kritik bir nokta var onu kaçırma...

ben de lise yaşlarında rock metal istememe rağmen aile yönlendirmesi ile klasik gitar ve kurs işinde buldum kendimi... 2 ay filan dlingg dlingg tıngırdattıktan sonra ta 30 küsur yaşına kadar yemişim böyle işi dedim uzak durdum...

şimdilik yanlış bir şey yok ama dikkat et bu işlere klasikle başlanır hepsinin temeli o filan tuzağına düşme... rock ayrı bir dünyadır, bir an önce ve hevesin de kaçmadan o yöne doğru yelken aç, gerekirse hocanı da değiştirmekten çekinme

12-13 senedir elektrik gitarı eğitmenliği yapan, müziğe doğrudan elektrik gitarla başlayan ve hali hazırda hem özel hem de kurumlarda eğitmenlik yapan birisi olarak klasik gitarla başla, parmakla giriş yap sonra elektrik gitara geç gibi bir durum yok. Tarzını, çalmak istediğin müzikleri doğru ifade edip buna göre bir eğitmen bulmalısın. Ben yapabilecek olmama rağmen klasik gitar derslerini asla almıyorum mesela, elektrik gitar derslerinde de duruma göre parmakla çaldığımız yerler olsa da arkadaşlarımızın da belirttiği gibi temelde pena ile çalınan bir enstruman olduğunu bilip buna göre egzersiz yapmalısın. Hocanız kötüdür, bilmiyordur gibi yaklaşmak istemem ancak branşı ve uzmanlığı klasik gitar üstüneyse vakit kaybı yaşayacaksın. Kendinize uygun, mümkünse birebir eğitim alabileceğin ve rahat iletişim kurabileceğin bir eğitmen bulmanı öneririm.

Sıfırdan başladım ve 1 yııldan fazladır kendim öğreniyorum. İngilizce varsa YouTube sayesinde hocayım diye geçinen çoğu tipten aldığınız derse göre çok daha verimli öğrenebilirsiniz. Henüz çok acemiyken tel patlattığımda yakın bir müzik markete gitmiştim. Tel değiştirdikten sonra sap ayarı ve entonasyon kontrol etmesini rica ettim, yapılması gerektiğini biliyorum ancak kendim yapmak yemiyor. Ben öyle çeyrek tur vs. kafa yorarken herif ya hak deyu direkt alyanla girişmişti gitara, ki bu abimiz hoca bu arada. Ulan ben bile biliyorum sap ayarının hassas bir hadise olduğunu, elinden zor aldım gitarı. Entonasyondan da kaçtı çünkü bilmiyordu. Yani acemiyseniz kimseye koşulsuz güvenmemek lazım, serseri mayın gibi herkes. İşin ilginç tarafı müzikle ilgilenen adamdan nahif, dürüst olmasını beklersin. Bizimkiler acemiysen piranha gibi etrafını sarıyor. Biri de dandik gitarını benim Fender ile takaslamya çalışmıştı. Sorsan kimseye zararı olmayan, ota çöpe duyar kasan adamlar bunlar 🙂

Henüz 1 yıldır çalan biri olarak bana eyyorlamak düşer mi bilmem. Ancak en çok doğru tutuş pozisyonu üzerine kafa yorun. O ilk başlangıçta penayı, gitarı doğru tutmak, doğru postür en önemlisi. Gitara başlamadan evvel onlarca video izleyip, emin olduktan sonra başlamıştım. Süreç boyunca ne bilek ağrısı, ne sırt ağrısı hiçbirini yaşamadım. Egzersiz ağırlıklı ilerleyince de gitar üzerindeki fiziksel hakimiyetim beklediğimden çok daha kısa sürede arttı. Vibrato nasıl yapılır, bend nasıl yapılır onlarca kaynak var. İşte fretlere yakın basmaktır, bend/vibrato bilekten yapmaktır, alternate picking'dir falan bu tip temel ancak yanlış öğrenilen her teknikle ilgili yüzlerce detaylı video var. Doğru tekniğe odaklandıktan sonra olay pratik yapmakta artık. Ben yıllardır düzenli ağırlık çalıştığım için aynı disiplini buna da uyguladım. Bir ders programı yaptım ve onun üzerinden ilerliyorum. Tipik bazı tekniklerde iyi ilerleyip, bazılarında bocaladığını görüyorsun. Eksiklerine göre de tekrar dizayn ediyorsun.

Doğru teknik ile belli bir aşamaya gelip platoya girildiyse gerçekten işinin hakkını veren iyi bir gitaristten destek alınabilir. Nitekim ben öyle yapacağım.

Geri