Elektro gitar klavye cilası

Merhaba, 10-15 bin tl lik bir les paul almayı düşünüyordum ama gitara başlarken de almayı istediğim telecaster almaya karar verdim. Linkteki Squier Affinity Telecaster'ı almayı düşünüyorum. Zuhal Müzik mağazasında bir Fender denemiştim ve hatırladığım kadarıyla beyaz tona sahip bir klavyesi vardı büyük ihtimalle maple klavyeydi ve çok rahat bir çalımı vardı bend açısından. Rahat kayıyordu ve görüntüsü de hoşuma gitmişti. Ama sanırım cilası bu linkte verdiğim Squier ile rengi aynı değil. Bu ikisinin cilası sanırım farklı. Acaba bir fark var mıdır çalım açısından yoksa sadece görüntü mü ? Yani bu Squier Affinity Telecaster da laurel klavyeye göre daha kaygan bir klavyeye mi sahip yoksa istediğim şekilde klavye olması için linkteki Fender'ın cilasından mı olması gerekiyor ? Teşekkür ederim şimdiden. (Aralarında fiyat farkı var kalitesi illa ki farklı olacak sadece çalım açısından fark yaratıyor mu bu cila değişmesi onu sormak istemiştim)

Merhaba, 10-15 bin tl lik bir les paul almayı düşünüyordum ama gitara başlarken de almayı istediğim telecaster almaya karar verdim. Linkteki Squier Affinity Telecaster'ı almayı düşünüyorum. Zuhal Müzik mağazasında bir Fender denemiştim ve hatırladığım kadarıyla beyaz tona sahip bir klavyesi vardı büyük ihtimalle maple klavyeydi ve çok rahat bir çalımı vardı bend açısından. Rahat kayıyordu ve görüntüsü de hoşuma gitmişti. Ama sanırım cilası bu linkte verdiğim Squier ile rengi aynı değil. Bu ikisinin cilası sanırım farklı. Acaba bir fark var mıdır çalım açısından yoksa sadece görüntü mü ? Yani bu Squier Affinity Telecaster da laurel klavyeye göre daha kaygan bir klavyeye mi sahip yoksa istediğim şekilde klavye olması için linkteki Fender'ın cilasından mı olması gerekiyor ? Teşekkür ederim şimdiden. (Aralarında fiyat farkı var kalitesi illa ki farklı olacak sadece çalım açısından fark yaratıyor mu bu cila değişmesi onu sormak istemiştim)

Hocam baştan şunu söyliyim affinity ne yap ne et alma ciddi söylüyorum sx daha güzel bak cok samimi söylüyorum bence çoğu arkadaş da katılacaktır. İkinci olarak bend rahatlığının yani tel tansiyonunun klavyenin rengiyle ağacıyla cilasıyla hic bir seyiyle alakası yok. Tansiyonun bir gerçek bir de yardımcı oyuncusu var asıl sebep tel yüksekliği tel yüksekliği doğru ayarlanan ve sapı yeterince uzun olan ( ki bu ukuleleden büyük tüm elektro gitarlar demek) zaten çalımı rahattır. Diğer faktör ise fretlerin yani klavyedeki notaları sağlayan metal çubukların ve tellerin birbirine sürtünmesinin yüksek olması, bu da neden olur ya fretler pürüzlüdür veya paslıdır ya da teller paslıdır. Squier affinitynin üretldiği ağaç suntadan hallice bir ağaç. Sxlerde bazıları tek ağaç yekpare üretim bazıları iki parçanın tutkallanması ama sonuç olarak her türlü önde affinity telefonun iphone’u diyecem ama o en azından kalitesini belli ediyor affinity gerçekten çalınacak gitar değil parana yazık 15k ona vereceğine classic vibe bulmaya çalış o fiyat bandında daha iyisi kesinlikle yok. 3 5 sene belki daha fazla çal eğer bu bana yetmiyor artık dersen fender manyetik alıp taktırırsın yılların getirdiği fret eskimesinden sebep istanbulda bu işin ustası olan luthierlere çelik fret yaptırırsın ve sonra ömür boyu daha iyisini zor bulacağın bir gitarla yaşarsın squier classic vibe işçilik, malzeme kalitesi gitarın tonu karakteri vs. Olarak fender mexicoyla gerçekten ya denk ya da bir adım önde. Daha iyisini istiyorsan ya american alacaksın ki bu da 150 200k ya da classic vibe gitarını modifiyeye sokacaksın ki bunu rahatlıkla kaldıracak bir gitar olduğuna eminim

Son düzenleme:
Klavyenin üstündeki ciladan bahsediyorsan bu kişisel bir tercih meselesi, iyi veya kötü diyemeyiz, aynı şekilde sap arkası cilası da, mesela ben kendi cilalı gitarlarımın arkasını scotch brite bulaşık süngeri ile mat hale getiriyorum, daha rahat ve kaygan hissettiriyor fakat yine de tercih meselesi. Link verdiğin gitarlar arasındaki farkı yaratan şeyler kullanılan manyetik-elektronik farkı, ağaçların yıllanmışlık - ağırlık - denge farkları, klavye üstündeki işçilik farkı diyebiliriz. Belli bir seviyeden sonra da ödediğin fiyat sadece kişisel tatmin oluyor (1500-2000 dolar ve üstü). Gitarı kesip biçemem, olduğu gibi kullanırım diyorsan Squier al geç (affinity ve üstü), üstünde oynamalar yaparım, daha orjinal Fender'e yakın alder (kızılağaç) gövdeli bir gitar istiyorum, headstockuna şekil verir ilerde manyetik upgrade yaparım diyorsan Sx alabilirsin. İleride de paranı biriktirip en az Player Series olan bir Fender alırsın.

Geri