Hocam ne gibi farklar var, part time çalışıyorum aradaki fiyat varkı çok yok fakat affinity alabilmek için diğer maaşıda beklemem lazım. Şahsen pek bekleyesim yok gerçekten beni pişman edecek farklar yok ise. İlk elektro gitarım olacak bu, flamenko çalıyorum normalde.Affinity al. Evet fark var.
Bende öyle düşünüyorum, fiyat farkı çok açık olmadığından dolayı performans açısından da o kadar bir sorun fark olduğunu düşünmüyorum.Gönül rahatlığıyla SX Amerikan Alder...
Alder ben aldım ve kötü işçilik nedeni ile iade etmek durumunda kaldım. Seçerek ve veya tesviye ve setup ile alınması gerekli.Gönül rahatlığıyla SX Amerikan Alder...
Akustik sesi güzeldi yalan yok ama başlangıc düzeyinde kim uğraşacak mod ve lüthier ile. Aria mk2 aldım gayet memnunum şu an.SX gerçekten fiyat performans gitarıdır.
Bir sıra bu formda bir çok kişi bu gitarı modifiyesi üzerine inanılmaz uğraştılar.
Ucuz Fender tonuna yakın gerçek ağaçtan gitar buydu. Zaten Dore Müzik ithal ediyor. Adamlar arkasında duruyor.
Aşağıdaki formu incele...
Merhaba arkadaşlar SX gitarların fiyatına(175-200$)göre çok iyi performans verdiğini duydum..bu gitarları kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim..ayrıca bu gitarların klavyesi rahat mıdır..klavye ile tel arasındaki mesafe fazlamıdır.....ya da bu fiyatlara şöyle klavyesi rahat gitarlar varmıdır..tonu ve tarzı çok önemli değil bilgi verirseniz sevinirim....
- the_rocker
- Yanıt: 1,772
- Forum: Elektro Gitar
Bekle ve iyisini al aceleye getirme. Satıcılar eğer acele alıcı kokusu sezinlerse fiyat politikalarını oldukça katılaştırırlar 😀 Kokunuzu belli ettirmeyin satıcılara 😀 İndiriminizi iskontonunuzu sakin sakin yapın yaptırın..Hocam ne gibi farklar var, part time çalışıyorum aradaki fiyat varkı çok yok fakat affinity alabilmek için diğer maaşıda beklemem lazım. Şahsen pek bekleyesim yok gerçekten beni pişman edecek farklar yok ise. İlk elektro gitarım olacak bu, flamenko çalıyorum normalde.
Alder ben aldım ve kötü işçilik nedeni ile iade etmek durumunda kaldım. Seçerek ve veya tesviye ve setup ile alınması gerekli.
Hocam aralarındaki fiyat 3-4k. Normalde epiphone les paul istiyordum fakat fiyatlar çok uçuk amfi ile birlikte, affinity ağacın en boktan yerinden yapılıyor diye bir duyum aldım doğrumu bilmiyorum, sanırım gidip çalıp hangisi içime siner ise onu alacağım ve hangisi gözüme cazip gelirse.SX kötü değil zaten ama Affinity kadar iyi değil. Sapı kalın mesela... İşçiliği kötü değil, çok iyi ama affinity kadar iyi değil. Eğer iyi olanı alıcam dersen Affinity al yani. Çok fiyat farkı var mı bilmiyorum. 2 el alacağını düşünerek Affinity her açıdan daha mantıklı. Ama SX de alsan olur. Tertemiz bi ikinci el almıştım 2 sene önce. Yanlış hatırlamıyorsam 2k-3k arası birşey vermiştim. Mesela 2-3k için o zaman, başka bu kadar iyi bir seçeneğin yoktu. Ben alır almaz EMG DG20 takmıştım. Cayır cayır gitar olmuştu. Birçok şeyi değiştirerek zaten muazzam birşey ortaya çıkarabilirsin. Bütçeni bilmiyorum zevkini bilmiyorum. Sahneleri bitirdikten sonra yine yakın fiyatlarda satmıştım.
Bekle ve iyisini al aceleye getirme. Satıcılar eğer acele alıcı kokusu sezinlerse fiyat politikalarını oldukça katılaştırırlar 😀 Kokunuzu belli ettirmeyin satıcılara 😀 İndiriminizi iskontonunuzu sakin sakin yapın yaptırın..
Maple klavye güzel bir affinity alın son kararım......
Sx de ağaç olup olmadığı meçhul diyorlar onu da araştır bence...Hocam aralarındaki fiyat 3-4k. Normalde epiphone les paul istiyordum fakat fiyatlar çok uçuk amfi ile birlikte, affinity ağacın en boktan yerinden yapılıyor diye bir duyum aldım doğrumu bilmiyorum, sanırım gidip çalıp hangisi içime siner ise onu alacağım ve hangisi gözüme cazip gelirse.
Hocam doremusicte SX Stratocaster olarak geçiyor direkt fiyatı 13k. Ama 6k ya da var renginden ötürü olsa gerek fiyat farkı isimleri aynı çünkü, muhtemelen tercihim affinity yanından olacak teşekkür ederim.Sx strat hangisi? Dişbudak olan 15k civarı, sst57 basswood gövde olması lazım, 7-8k bandında. Alder olanı da galiba 8-9 civarı.
Sx ler güzel gitarlar aslında da biraz modlamak lazım. Eşikti, perdelerdi, köprüsüydü derken yorabilir maddi olarak bu piyasada. Köprü manyetiği cidden işe yaramıyor, oraya da bir çözüm isteyebilir beklentiye göre.
Affinity stok halde daha kaliteli bence.
Bir de sx ikinci elde satarken problem; fiyat performans diye kodlandığı için talip olanlar öldürüyor fiyatı. Dar gelirliyi, öğrencileri yada yeni başlayanı cezbettiği için uğraşması, laf anlatması zor. Herkes sx i bedavaya almaya çalışıyor. Alıcıya göre sx tek kullanımlık gitar gibi yada amatörce modlanacak üzerinde çeşitli deneyler yapılacak bir alet. Garibanın garibana eziyeti.
İlla ikisi arasında bir seçim yapılacaksa affinity marka değerinden ve satılması daha kolay olabileceğinden ötürü daha iyi bir seçim olabilir.