Gerçekten bu tarz yorumları ciddiye alamıyorum. Satriani'nin endorsement anlaşmasını mı okudun? Gitar teknisyeniyle mi konuştun? D'Addario çalışanı mısın? Yok hiçbiri değil Satriani askerlik arkadaşın da açtın cepten konuştun mu? Eğer bunlardan hiçbiri değilse ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun. Adam telleri bedava alıyor olabilir, üzerine para alıyor da olabilir ama sonuçta o adam o teli gitarına taktırıyorsa bir bildiği vardır değil mi? Hoş, bizim gibi 1 ay gider mi, 3 ay gider mi gibi şeylerle uğraşmıyordur, her gün değişiyordur telleri o başka konu.
Kendi tecrübemi biraz açayım; metal çalıyorum, genelde sabit köprülü 25.5" gitarları tercih ediyorum. 10-52 hibrit set kullanıyorum ve her markada bu set kolayca bulunmuyordu eskiden. Ellerim çok terler ve terim inanılmaz korosif. O derece korosif ki, 1 yılda gitarlarımın köprülerindeki boyalar kaplamalar kalkar. 7-8 senedir çaldığım 2-3 gitarım var, kalın mi ve la saddleları bildiğin eridi, şekil değiştirdi. Tellerle ilgili düşüncelerim şu;
D'Addario: Ton olarak aradığım aralıkta, bası tizi dengeli, akort stabilliği açısından iyi, ömür ortalama (1-2 ay kadar gidebiliyor)
DR: Rezonans olarak yeterince iyi değil, kalas çalıyormuşum hissiyatı veriyor
Ernie Ball: Ton olarak iyi, hissiyat olarak mükemmel ama benim terleyen ellerim yüzünden 1 haftada kapkara
Dean Markley Blue Steel: Ton olarak biraz fazla parlak karakterli ama uzun ömürlü
GHS boomers: Ton olarak aradığım yerde hiç değil
Sonuç olarak hepsinin artısı eksisi var. Elixir denemeyi düşünmüyorum çünkü kendimce artısı eksisiyle, yukarıda saydığım parametreler (tarz, gitar türü, tel kalınlıği) içerisinde benim için optimal olanı buldum. Elixir optimal olmak için çok pahalı bana göre. Dikkat ediniz, hep benim için diyorum, sizin parametreleriniz ve optimaliniz çok daha farklı olabilir. Bir ürün size uygun değil diye dandik veya kalitesiz olmak zorunda değildir.