Elixir kullanan arkadaşlara bir iki sorum olacaktı. Benim gitarda da neredeyse iki aydır 11 numara Pptiweb takılı, standart akortta çalıyorum.
Teller uzun ömürlü iyi güzel de, bendlere alışana kadar savaş verdim, hala da elimin ayarı kaçıyor arada.
Yahu yarım ses bend yapıcam, sal biraz bi hareket alanım olsun, hemen yarım sese ulaşıyor tiz teller. Hadi diyorsun tam ses bend yapayım. Bu kez de yarım sese göre çok uzakta kalıyor ve yarım ses bendin bi 3 4 katı güç istiyor. 3 ses bend diyorum abanıyorum tellere, hemen tam sesten sonra geliyor deliriyorum. Bu tellere çok alışmak istiyorum ama herhalde bu gidişle başka tele sahip hiçbir gitarı çalamayacağım gibi duruyor 🙂
Ayrıca bend hissiyatı da zayıf, yani doğru sese ulaştığım zaman normalde amfi ve gitardan yüksek derecede rezonans tepkisi alıyordum, bu tellerde bend yaptıkça ses bi boğuluyor, doğru frekansa ulaştığımda da o rezonans hissi çok zayıf.
Siz de böyle sıkıntılar yaşadınız mı acaba? (Bu arada teller 2 aylık ama ilk taktığım andan itibaren hissettiğim problemler bunlar)