Elektro gitarda perde sesleri uyuşmazlığı

Merhaba arkadaşlar 1 2 gün önce 2. el bir donner dst-152 gitar aldım 2 3 aylık gayet temiz duruyo hiçbir ayarıyla oynanmamış ben internetten bakarak ufak ufak ayarlarını yapmaya çalıştım(sap ayarı entonasyon vs.) fakat mesela kalın mi telinden 5. perde(la) notası bastığım zaman 2. tel 0.(la) ile aynı olmuyor bu diğer teller için de geçerli sizce bu sorun nasıl düzelir

Merhaba arkadaşlar 1 2 gün önce 2. el bir donner dst-152 gitar aldım 2 3 aylık gayet temiz duruyo hiçbir ayarıyla oynanmamış ben internetten bakarak ufak ufak ayarlarını yapmaya çalıştım(sap ayarı entonasyon vs.) fakat mesela kalın mi telinden 5. perde(la) notası bastığım zaman 2. tel 0.(la) ile aynı olmuyor bu diğer teller için de geçerli sizce bu sorun nasıl düzelir
entonasyonu yok tekrar yap

Akort etmeyi bilmiyorsunuz sanki.
Hocam şöyle anlatayım isterseniz:

gitarın normal boş telde akortu normal yapabiliyorum sorun yok Eadgbe tuner ile

fakat dediğim gibi mesela mi telinin 5.perdesi akortlu olmasına rağmen la notasını vermiyor(+2 3 fazla gösteriyo) 12.perdeden de bastığım zaman ince mi teli hariç diğer teller 0 ile aynı sesi vermiyo +2 3 fazla hep

entonasyon ayarıni internetten videolar izleyerek ufak ufak yapmaya çalıştım fakat:

köprüden vidaları çevirerek gevşetiyorum mesela 12. perde doğru gösteriyor fakat bu sefer de boş telde -2 3 gibi çıkıyor burguları sıkınca da yine eski haline dönüyor.

bunları nasıl düzeltebilirim?

fakat dediğim gibi mesela mi telinin 5.perdesi akortlu olmasına rağmen la notasını vermiyor(+2 3 fazla gösteriyo) 12.perdeden de bastığım zaman ince mi teli hariç diğer teller 0 ile aynı sesi vermiyo +2 3 fazla hep

entonasyon ayarıni internetten videolar izleyerek ufak ufak yapmaya çalıştım fakat:

köprüden vidaları çevirerek gevşetiyorum mesela 12. perde doğru gösteriyor fakat bu sefer de boş telde -2 3 gibi çıkıyor burguları sıkınca da yine eski haline dönüyor.

Tamam da bu bahsettiğiniz entonasyon konusu değil. Entonasyon 0 il e5. perde karşılaştırması ile yapılmıyor. Bu akortlama.

Entonasyonu bozuk. YouTube dan video izleyerek çözülecek iş değil o. Ucuz yollu akort aletleriyle illallah etmekten öteye gecemezsiniz.

Bir ihtimal daha, gitarın köprüsünde sorun olabilir.

Size luthier yolu görünüyor.

Köprüden vidaları her gevşettikten veya sıktıktan sonra tekrar akort yapman gerek. Ondan sonra 12. perdeyle aynılığını kontrol edeceksin. Vidaları da öyle çok çevirmemen lazım ufak ufak

Luthierlik bişey gözükmüyor, umarım gitmemişsindir. Şunu söyleyeyim, gitar mükemmel entonasyona sahip bir çalgı değildir. Mesela, saddleları 12. perdeye göre ayarladığında, diğer perdelerin verdiği notalar 0 ve 12'deki kadar kusursuz olmaz. Yani bütün tel boyunca aynı entoneliği alamazsın bütün perdelerden. Mesela aynı sebepten, sürekli 3-8 arasından bareli akor basan funk gitaristleri entonasyonu 12'ye değil de 5. perdeye göre yaparlar.

Kafaya çok takma derim, 12. perdeye göre yap geç.

Geri