Elektro Gitardaki Kablolar

• Konuyu açan Konuyu açan GynsS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elektro gitarın manyetiklerini sökerken şu kabloya denk geldim. Gittiği, geldiği yer belirsiz ucu nerden geçiyor ne işe yarıyor anlamadım yardımcı olabilir misiniz?
(Arkadaşlar çok fazla konu açtım kusura bakmayın ama aradığım bilgiye başka yerde ulaşamadım. )

IMG-20250316-WA0043.webp

O kablo toprağa gidiyor. Muhtemelen, o boşluk bölgedeki boyanız iletken bir boya. Kablonun ucunda da yanlış görmüyorsam küçük ortası delik bi bakır levha var. Kablonun kısalığına bakacak olursak direkt olarak gövdedeki küçük deliğe vida ile sabitlemeniz gerek.
Şu işaretlediğim kırmızı yere olabilir...
Ekran Resmi 2025-03-16 20.14.21.webp

O kablo toprağa gidiyor. Muhtemelen, o boşluk bölgedeki boyanız iletken bir boya. Kablonun ucunda da yanlış görmüyorsam küçük ortası delik bi bakır levha var. Kablonun kısalığına bakacak olursak direkt olarak gövdedeki küçük deliğe vida ile sabitlemeniz gerek.
Şu işaretlediğim kırmızı yere olabilir...
177337 eklentisini görüntüle
Peki ucunu elektrik bandıyla kapatıp içeride tutsam bı sorun yaşar mıyım. emg85 takacağım ve onun şemasında böyle bir kablo göremedim çünkü

Hayır şuankiler ltd nin stock manyetiği (lehimle tutturulmuş soketsiz) onları söküyorum ve son olarak nereden geldiğini anlamadım bu siyah kablo kaldı. Tamamını söktükten sonra şemadaki emg setupını (soketli olan) yapacağım.

Pasif manyetikte gövde/köprü topraklaması dip gürültüsü (humming) olmaması için şarttır. O yüzden o kablo mevcut volume potansının üzerinde lehimli. Emg sette bu gerekli olmuyor o yüzden o kabloyu ucunu bantlayıp içerde bırakabilirsiniz. Kabloyu sakın kesmeyin ileride tekrar pasife dönerseniz sıkıntı yaşarsınız.

Pasif manyetikte gövde/köprü topraklaması dip gürültüsü (humming) olmaması için şarttır. O yüzden o kablo mevcut volume potansının üzerinde lehimli. Emg sette bu gerekli olmuyor o yüzden o kabloyu ucunu bantlayıp içerde bırakabilirsiniz. Kabloyu sakın kesmeyin ileride tekrar pasife dönerseniz sıkıntı yaşarsınız.
Çok teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım.

Geri