Peki ucunu elektrik bandıyla kapatıp içeride tutsam bı sorun yaşar mıyım. emg85 takacağım ve onun şemasında böyle bir kablo göremedim çünküO kablo toprağa gidiyor. Muhtemelen, o boşluk bölgedeki boyanız iletken bir boya. Kablonun ucunda da yanlış görmüyorsam küçük ortası delik bi bakır levha var. Kablonun kısalığına bakacak olursak direkt olarak gövdedeki küçük deliğe vida ile sabitlemeniz gerek.
Şu işaretlediğim kırmızı yere olabilir...
177337 eklentisini görüntüle
Bu siyah kabloyu da soketli olan setupta nereye koymalıyım veya koymalı mıyım bunu öğrenmeye çalışıyorum.Hiçbir şey anlamadım. Şimdi sizdeki manyetikler ve potanslar soketli mi ?
Tamamdır teşekkür ederim, topraklama kablosu direkt gitardan geldiği için kafamı karıştırmıştı.Siyah kablo zaten eski potansınızda kalmış olmuyor mu? Soketlilerde zaten kendi topraklama kabloları da oluyor. Ekstra birşey yapmanıza gerek yok.
Çok teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım.Pasif manyetikte gövde/köprü topraklaması dip gürültüsü (humming) olmaması için şarttır. O yüzden o kablo mevcut volume potansının üzerinde lehimli. Emg sette bu gerekli olmuyor o yüzden o kabloyu ucunu bantlayıp içerde bırakabilirsiniz. Kabloyu sakın kesmeyin ileride tekrar pasife dönerseniz sıkıntı yaşarsınız.