elektro gitarı amfiye takınca ses gelmiyor

arkadaşlar merhaba yaklaşık bi 10 15 gün önce gitarı çalarken amfiden ses gidip gidip geliyordu temassızlık vardı ben çok aldırış etmemiştim fakat bugün amfiye taktığımda hiçbir şekilde ses alamadım ben de jack girişi açtım ama bi lehim kopması gibi bi durum yoktu (siyah olan kablo neredeyse kopacaktı) ama ben tekrardan lehim attım ama hala ses gelmiyor neden olabilir?
düzenleme: başka bir kabloyla denedim ses geliyor fakat çok az ve inanılmaz cızırtılı amfide bir problem olma şansı var mıdır?
IMG_0934.JPG
IMG_0933.JPG

Son düzenleme:
Tahminin şu şekilde

1-İlk kablo bozuldu ve ses o yüzden gitti. Zaten önceden sinyal vermiş bozuluyorum diye.
2-Jack girişinin lehimlerini düzgün yapmadın.
3-Bu yüzden sağlam kablo ile cızırtılı ses alıyorsun.

Yani lehime hiç dokunmayıp diğer kabloyu taksaydın muhtemelen şu an sorunsuz şekilde hayatına devam ediyordun.

Tahminin şu şekilde

1-İlk kablo bozuldu ve ses o yüzden gitti. Zaten önceden sinyal vermiş bozuluyorum diye.

Yani lehime hiç dokunmayıp diğer kabloyu taksaydın muhtemelen şu an sorunsuz şekilde hayatına devam ediyordun.
olabilir ama jakı açtığımda bi kablo neredeyse kopacaktı lehimleri o kadar gevşemişti ben de kopacak kısmı kesip tekrar lehimledim

Tahminin şu şekilde

fotoğrafları ekledim

Kabloları ters bağlamışsın. Ek olarak lehimler de çok iyi durmuyor zaten. Beyaz kablonun olduğu lehimdeki tellerin girdiği yerdeki boşluk olmaması gereken bir şey ve siyah kablonun olduğu lehim ise soğuk lehim gibi.

Yanlış görmüyorsam siyah kablonun bağlı olduğu demir jak ucunun değdiği o büyük demir çıkıntı ile bağlantılı. Beyaz kablo da siyah kablonun içinde yani hot kablo olarak tasarlanmış. Siyahın telleri de beyazın etrafını sararak parazitten koruyor topraklamaya ek olarak. Bu sistem böyle düzgün çalışıyorsa gitarı daha önce kim kabloladıysa ters yapmış demektir. Yani siyah kablo potun hot ayağına bağlı, beyaz ise potun arkasındaki toprak ağına bağlı demektir.

Yanlış görmüyorsam siyah kablonun bağlı olduğu demir jak ucunun değdiği o büyük demir çıkıntı ile bağlantılı. Beyaz kablo da siyah kablonun içinde yani hot kablo olarak tasarlanmış. Siyahın telleri de beyazın etrafını sararak parazitten koruyor topraklamaya ek olarak. Bu sistem böyle düzgün çalışıyorsa gitarı daha önce kim kabloladıysa ters yapmış demektir. Yani siyah kablo potun hot ayağına bağlı, beyaz ise potun arkasındaki toprak ağına bağlı demektir.
peki bunun gitara bir negatif etkisi olmuş mudur

Geri