Ya bu arada Atalay, sana bir şey danışacaktım. Vaktin olur, fikir verebilirsen çok mutlu olurum.
Ben önceden Amt Fatal Tube ve AMT California kullanmıştım. Sonra, büyük bir densizlik edip satmıştım ve hala ararım o ikiliyi. Bu aralar, bu Miniamp (gt2 kopyası) tatmin etmiyor beni. Guitar Rig i altyapı için kullanmak daha işime geliyor. Özellikle, clean ve hafif kirli arka ritmlerde. Ama ana solo için, yine bir hardware den kabin simulasyonu almanın en mantıklısı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple de, yine baba ocağı AMT ye döneceğim. 😀
Şimdi tereddütte kaldığım şu : elbet bundan sonra, 1-2 ayda bir bir AMT pedal alıp, 4-5 pedallık bir setup yapacağım kendime. Ama öncesinde, ilk alacağım pedalın AMT California olmasını düşünüyorum. Zira soloda, onun kadar kolay mixe oturan, üzerinde kırk saat eq ayarı vb yapmak zorunda kalmadığım, bir başka kabin simulasyonlu pedal görmemiştim.
Ama çok ilginçtir, senin şu AMT P1 i kabin simulasyonlu olarak dinleyince, youtube daki ses örneklerini de dinleyince, kabin simulasyonundaki eq değerlerinin AMT California ya çok benzediğini gördüm. Hiç AMT california kullanma şansın oldu mu? Veya AMT California Sound ses örnekleri dinleme şansın olduysa, bir benzerlik kurabildin mi?
Bana, P1 bağımsız Peavey amfiyi simule etse de, daha çok AMT California nin eksik midlerinin geliştirildiği, tizlerinin daha sıcak olduğu, basların biraz daha dengeli geldiği bir pedal gibi geldi. Elbet Peavey amfiye çok benzetmişler sesini ama, malum bu tip pedallar ne olursa olsun, öncelikle kendine has karakterli seslere sahip oluyorlar.
Neyse uzattım da uzattım. Açıkçası, işin özü başında diyeceğimi sonunda demiş oluyorum ama : AMT California ile AMT P1 arasında kaldım üstad. Ne düşünüyorsun bu konuda? 😆
Not : Legendary amp serisinden Mesayı simule ettiği için AMT California ya daha çok benzeyeceğini düşündüğüm R1 serisini hiç beğenmedim ve AMT California ya hiç benzetemedim. Nedense P1 i daha çok benzettim. Tabi tartışmasız P1 i çok daha başarılı buldum AMT Californiadan.