Merhaba arkadaşlar elektronik gitarda tel yüksekliğini ve manyetik yüksekligini tam olarak nereye göre ve ne kadar olarak ayarlamam gerekir ? Gitarım Ibanez Grg270B modeli tel Ernie Ball 10-46 numara
böyle sanırsam tipi önerilerden uzak durmak lazım .... sanmayın ... biliyorsanız yazın ki kafalar karışmasıngitarımızın 1.teline basalım ardından 12.tele basalım bir diğer parmak ile de 7.perde deki boşluğu kontrol edin 1.5mm veya 2mm olması gerekiyor sanırsam
hadi linc edelim elektronik yazmis.elektronik gitar demiş zaten, tel yüksekliği çok önem taşımayacaktır diye düşünüyorum 😀
Bunu yazalı epey olmuş. Burada bir şeyi atlamışım. Standart akorttan bahsediyorum burada. Yoksa kalın tel takıp don lastiği gibi drop tuninglere inerseniz teller daha fazla cızırdar elbette. C'ye akort edilmiş bariton gitarınla gelip "bu cızırdıyo" deme yani.-Kullandığınız tellerin kalınlığı yine belirleyicidir. Kalın tellerin gerilimi daha fazladır. Dolayısıyla tellere vurduğunuzda fiziksel olarak daha dar bir aralıkta titreşirler (telin hareketinden bahsediyorum) ve perdelere çarparak cızırdama yapma olasılığı düşer. Sonuç olarak kalın tel ile daha düşük tel yüksekliği mümkündür.
Dostum baya bir sene geçmiş fakat tekrar bir soru sormak istiyorum.Öncelikle Bedican arkadaşı dikkate alma. Sap ayarın düzgün ise ve tellerin klavyeye yakın olmasını istiyorsan cız bız yapma noktasına kadar indir. Sonra tüm perdelerde deneyerek cız bız yapmayacak şekilde kaldır. Ne kadar kaldırman gerektiği senin ne kadar sert çaldığın ile alakalı. Özet her gitar farklı, optimum dengeyi senin kendine ve gitarına göre bulman gerek.
ooo gitara boşuna para vermişim bu arada gitar Epiphone lp standart 60s aldıktan sonra pişman oldum keşke 2.el kore birşeyler baksaydım10. perde fretinin orta kısmı yüksek olduğu için. yerine tam çakılmamış, yerinden yükselmiş veya düzgün tesviye edilmemiş olabilir. radius hatalı. 9. ya bend yaptığında 10. fretin yüksek kısmına çarpıp titreşim sönümleniyor.