Elektroya yeni başlayacak birine tavsiyeler

• Konuyu açan Konuyu açan arda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arda

ardawilliams
Selam millet, uzun zamandır elektro gitar çalmak istiyorum ve sonunda ocak-şubat gibi elektro gitar alacağım artık. Bu işi tamamen hobi olarak yapacağım ama neredeyse hiç bilgim yok. Elektro gitardan anlayan bir kaç arkadaşımla konuştum, "HSS manyetikli al, set olarak alma, ucuz gitar alma, düzgün amfi al" falan dediler. Açıkçası öğrenci olduğum içinde bütçemi zorlamak istemiyorum. Mümkün olan en ucuz yollu ama sorun çıkartmayacak gitarı arıyorum. Elektro gitar sektörünü çok bilmediğim içinde 2. el alıp sorun yaşamak istemiyorum. Ibanez GRX40 önerdiler mesela ama bütçemi o kadar zorlasam mı bilemedim, sonuçta bunu tamamen hobi olarak yapacağım ve yüksek bütçelere çıkmak pek istemiyorum. Sizin bu konuda bir öneriniz var mı? Onun haricinde yeni başlayan biri için neler önerirsiniz?

O zaman direkt HSS al, bütçen çok kısıtlı bilemedim o yüzden en kötü Kozmos HSS ya da Squier Debut falan diyebilirim onlar da 8-9K civarıydı amfiyle beraber 15'i aşıyor.

Yani tabii ki de bu seti önermiyorum, set olan hiçbi şeyi önermiyorum, gitar hadi neyse de amfi baya kötüdür ama bütçeyi aşamıyorsan, ikinci ele de yönelmiyorsan yapacak bir şey yok kendini geliştirene kadar idareten kullanırsın.

Ben olsam o bütçeye başlamam. Biraz daha biriktirip en azından ibanez squier id core katana vs bakarım.

Bunlardan çıkan ses memnun etmeyecek sonra yok paraya satmaya çalışacaksınız.

Denemediğim için bilmiyorum ama bu bütçeyle bir HSS strat alacak olsam Squier'den şaşmam. Bir de internetten gitar alma derim, mağazaya gidip görüp çalıp dokunup tuttuğun gitarı al. Ben teşhirdeki Les Paul'u almıştım mesela.

donner dst 400 önerebilirim eğer düşünürseniz bende dst 700 modeli mevcut bu fiyat bandında donner dst serisinin rakibi yok. Söylediğim gibi donner markasında dst 400 altında ki tüm gitarlar yaramaz. 400-600-700 serisi bu fiyata çok iyi bir göz atın derim.

inceleme videosunuda şöyle bırakabilirim daha açıklayıcı olur

Son düzenleme:
Donner DST 400 önerebilirim eğer düşünürseniz bende DST 700 modeli mevcut bu fiyat bandında DST serisinin rakibi yok. Söylediğim gibi Donner markasında dst 400 altında ki tüm gitarlar yaramaz. 400-600-700 serisi bu fiyata çok iyi bir göz atın derim.
DST-400 bütçeme uygun hocam, o olabilir aslında. Peki amfi için nasıl bir şey almalıyım?

DST-400 bütçeme uygun hocam, o olabilir aslında. Peki amfi için nasıl bir şey almalıyım?
sonicake pocketmaster pedal alabilirsin ona hoparlör veya kulaklık bağlayabilirsin ses kartı konusunda hiç bir bilgim yok amfi konusunda bende 1 haftadır araştırıyorum çok pahalı ve yeterli tonları karşılamıyor benim bütçemdeki amfiler bügün bende sonicake pocketmaster pedal aldım başlangıç için işini fazlası ile görür bir göz atmanı tavsiye ederim.

ikinci el id core da bakılabilir ama v3 modelini uzun süre kullandım tonlamaları çok kısıtlı hatta yine v4 alıp yoluma devam edecektim ama sonicake pocketmaster daha mantıklı geldi hem fiyatı daha uygun hem de 100 den fazla efekt olanağı var bir göz atın

Ben Donner dst-700'ü bir müzik mağazasında denedim. Klasik strat olanı 600 modelini de denedim. Bu modellerin fabrika çıkışları çok ayarsız oluyor, biraz ayarlattırıp denemenizde fayda var. Çok güzel gitar. Sapı falan üzmez. Yeni başlayacak adama gitar önerirken ton ve ses karakterine en son bakıyorum açıkcası. Zaten uzun süre kulağına bütün sesler aynı gelecek. Öncelikli olarak ergonomiye ve gitarın sağlamlığına odaklanmak gerek. Fretler, burgular, köprü, elektroniği üzmeyecek bir gitar seni rahatlıkla 2-3 yıl dahi götürür. Valla amfi konusunda çok bir önerim yok zira son düzlükte bir sürü teknolojik amfi çıktı, masaüstü amfileri falan var içinde kendi prosesörü olan. Ben taa lisedeyken Marshalın mg30 modeliyle başlamıştım. DS-1 pedalım falan vardı. Şimdi hiç biri yok, plugin kullanıyorum. Nedense yeni başlayacak herkese ortalama bir amfi al diyorum ama. Zira kayıt, plugin işleri yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabiliyor.

Ben Donner dst-700'ü bir müzik mağazasında denedim. Klasik strat olanı 600 modelini de denedim. Bu modellerin fabrika çıkışları çok ayarsız oluyor, biraz ayarlattırıp denemenizde fayda var. Çok güzel gitar. Sapı falan üzmez. Yeni başlayacak adama gitar önerirken ton ve ses karakterine en son bakıyorum açıkcası. Zaten uzun süre kulağına bütün sesler aynı gelecek. Öncelikli olarak ergonomiye ve gitarın sağlamlığına odaklanmak gerek. Fretler, burgular, köprü, elektroniği üzmeyecek bir gitar seni rahatlıkla 2-3 yıl dahi götürür. Valla amfi konusunda çok bir önerim yok zira son düzlükte bir sürü teknolojik amfi çıktı, masaüstü amfileri falan var içinde kendi prosesörü olan. Ben taa lisedeyken Marshalın mg30 modeliyle başlamıştım. DS-1 pedalım falan vardı. Şimdi hiç biri yok, plugin kullanıyorum. Nedense yeni başlayacak herkese ortalama bir amfi al diyorum ama. Zira kayıt, plugin işleri yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabiliyor.
hocamın da dediği gibi önemli olan ilk başta gitar amfisiz de pratik yapabilirsin ben ilk başladığım zamanlar uzun süre amfisiz pratik yapmıştım bütçeni tekrar toplayıp iyi bir amfi ve ya ses kartı alabilirsin sana kalmış

Geri