Bu konu başlığında Mahcem'in dediği bir cümle var: Sürekli çal.Bence de böyle.Zamanında açıp Speed Mechanics'ten de çalışmıştım, daha sonra bir sürü ayrı teknik kitabı egzersizler, hergün 2 saatlik disiplinli çalışmalar derken bir de bakmışım şarkı çalışmaya, beste yapmaya vakit yetmez olmuş teknik çalışmaktan, e okul da var tabi.Onun için bence teknik egzersizleri de çalış ama daha çok ÇAL.Sevdiğin gitaristlerin parçalarını çalış beğendiğin soloları çıkar çünkü bunlar gitarda doğaçlamayı geliştirir, aç bilgisayarı, aç MP3'Ü, koy müziksetine discman'ine sevdiğin müzisyenlerin CD'sini şarkıya eşlik et üstüne solo at.Kendini sadece bir tarzda kısıtlama, rock da dinle, blues da dinle.Gereğinde Türk müziklerini gitarda çalmaya çalış, biraz ilerleyince Miles Davis gibi zor bir tarzda farklı enstrümantalistlerin yarattıkları melodiyi gitara dökmeye çalış.Bu parçalar içinde zaten tahmin edemeyeceğin kadar gam, egzersiz partisyonu, vs vs bulacaksın.Ama hala öğrenmeye çalışan biri olarak şunu unutmamak lazım, öncelikle zevk al yaptığın işten ve bir işi zoraki olarak yapma o işi SEV.ÇALIŞMAKTAN öte ÇAL ama çaldığın şeyi de iyi anla hangi notalara basıyosun, ne tazrda çalıyosun bu tarza nasıl eşlik etmek gerekir...Hızlı çalmanın ve virtüözite denen şeyin de tamamen kompleks yapan bir sürü adamın en büyük silahı olduğunu düşün.Body sporunda da goril gibi adamlar dolaşırlar salonda ama sağlıksız bir bedene sahiptir çoğu.Bugün memlekette Yngwie tarzı bir sürü gencecik yaşında shredmaster kıvamına gelmiş çok çok hızlı adamlar olabilir ama şu da var ki bunların arasında bir şarkının üzerine solo atamayan, birşeyler yaratamayanlar da vardır.Unutma ki senden daha iyileri hep olacaktır.Kendi hayatına kendi gelişimine bak kendini başkalarıyla kıyasla ama onlarda beğendiğin şeyleri örnek al, "onlar daha hızlı ben neden yavaşım" tarzı şeylerle kafanı bunaltma.Umarım fazla bunaltmamışımdır forumu 🙂 Öf be konuştum baya be.