elimizin tellerden kesilmemesi icin

Elektro gitari gecen ay aldim ellerimin daha nasirli olmasi icin bir care yok mu? Bu konu hic acilmamis daha once. Calmaya ara vermek zorunda kaliyorum oysaki saatlerce calisabilmek istiyorum. Ve ellerim asiri terliyorlar buna da bi cozum yok mudur, yarabandi vs deneyen oldu mu

Tellerin parmağı kesmesi bana çok garip geldi, yoğun vibrato, bend vb. Tekniklerde parmakta hassasiyet, kızarıklık yapar ancak kesilmesi pek normal değil, tellerin eski/paslı olabilir belki. Parmaktaki hassasiyetin nasıl rahatsız edici bir acıya sebep olduğunu bildiğimden kesilecek seviyede baskı uygulamayamadım, eğer ciddi manada parmaklar kesiliyor ve o acıya rağmen çalmaya devam ediyorsanız birde paikologa görünün derim 😂

Tellerin parmağı kesmesi bana çok garip geldi, yoğun vibrato, bend vb. Tekniklerde parmakta hassasiyet, kızarıklık yapar ancak kesilmesi pek normal değil, tellerin eski/paslı olabilir belki. Parmaktaki hassasiyetin nasıl rahatsız edici bir acıya sebep olduğunu bildiğimden kesilecek seviyede baskı uygulamayamadım, eğer ciddi manada parmaklar kesiliyor ve o acıya rağmen çalmaya devam ediyorsanız birde paikologa görünün derim 😂
Biraz da gitara başlama yaşıyla ve ciltle alakalı bir durum adam mesela gidiyor 25 yaşında gitara başlıyor mecburen tabi sosis gibi parmaklar olduğundan parmaklara gitar teli yabancı geliyor ve kanama vb. durumlar daha fazla yaşanabiliyor ama mesela 10-15 yaş aralığında başlayanlarda parmaklar yumuşak ve küçük olduğu için daha rahat alışılıyor belki eğer küçük yaşlarda başladıysanız belki ondan parmaklarınız zarar görmemiştir benim görüşüm bu yönde

Son düzenleme:
Benim parmak uçlarımda şimdiye kadar kanama olmadı. Parmak uçlarım nasırlı. Geçen gün 23 gün gitara ara verdikten sonra çalayım dedim parmaklarımda hafif bir sızı hissettim onun dışında kanama olmadı. Sadece parmaklar hızını biraz kaybetmiş.

Gitara 9-42 yerine 11-56 tellerle başladım.Standart e akortunda günde 1 2 saat çalıştım kendimi zorladım.Çalmadığım zaman da tellere basılı tuttum parmaklarımı.Film izlerken gitarı elime alıp tellere basılı tutuyordum.1 ayda parmak uçlarım hissizleşti demir gibi sert kabuklandı.Böyle şeyler yapabilirsin illa 11-56 tel olmasına gerek yok sadece alıştırmaya çalış ellerini

6 ay boyunca sağ elimi yayda gerdim. Sol elimi de hep karanlıkta beklettim ve ona sadece çiğ et verdim.

images (15).webp

Merhabalar ben geldim bende müzikle uğraşıyorum müzik kursuna baya gittim sonrada müzik kursum kapandı bende grup kurmak istiyorum bende yan flüt çalıyorum😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

Yillar once bu konuyu cok arastirmistim bende ama herhangi bir cozum bulamamistim. Aradan 10+ yil gecti ve hala asiri caldigimda parmak acisi yasiyorum. ( eskisi gibi degil tabi ki). Terleme konusuna pek yapacak bir sey oldugunu sanmiyorum, kimisi cok terliyor, kimisi hic terlemiyor. Sadece tel secimi bu konuda onemli olabilir. Ornegin ernie ball benim cok terlemem nedeniyle cok cabuk paslanirken, dadario tellerde cok daha fazla rahat ettim.

Geri