Elixir fiyatına değer mi?

Epeydir kullanmıyordum ben de aldım bir 3'lü paket. Fiyatlar da gayet makul aslında. Eskiden standart tellerden 2-3 kat pahalıydı diye hatırlıyorum. Gerçi eskiden 3'lü satılmıyordu.

Ben oyumu değmezden yana kullanıyorum. Elixir tonu daha kapalıdır hep. 3 ay böyle çalacağıma eskimiş ernie ball telimi dunlop temizleyiciyle yeni gibi ederek kullanırım.

ton olayları tartışılır hiç sekmez ancak dayanıklılık olarak ve uzun ömürlü olarak kesinlikle değer. çok aktif kullanmadığım gitarlarımdan birine elixir takmıştım ve 1 yıl geçmesine rağmen teller hala paslanmadı. ernie ball tınısı iyidir hoştur ama ben her ay tele para veremem, sahne alan biri değilim zaten. kısaca tercihi senin yapman gerek. benim tercihim elixir.

Akustik gitar kullanıyorsanız bence şart. Akustikte yanına ton olarak yaklaşan hiçbir tel görmedim. Çok kötü gitarlara bile elixir takınca bambaşka bir boyuta ulaşıyor.

Hazır başlık açılmışken ben de birkaç tel sorayım. GHS ve DR'ın telleri var. Bunlar tercih edilebilir mi yoksa hiç düşünmeden elixir'e mi atlamalıyım kayıt ya da sahne almayan biri olarak. Benim için fiyatına göre uzun ömür daha önemli olur açıkçası.

Hazır başlık açılmışken ben de birkaç tel sorayım. GHS ve DR'ın telleri var. Bunlar tercih edilebilir mi yoksa hiç düşünmeden elixir'e mi atlamalıyım kayıt ya da sahne almayan biri olarak. Benim için fiyatına göre uzun ömür daha önemli olur açıkçası.
Uzun zamandır DR kullanıyorum. Tınısı güzel ancak uzun ömürlülük konusunda standart bir tel kadar dayanıyor. Elixir kadar ömürsüz değil.

Uzun ömür ve fizibilite diyorsak Elixir bu işin en üst noktası. Özellikle optiweb serisi ton olarak konvansiyonel tellerle aynı denebilir.

Özetle; sürekli sahne alıp 2 haftada bir tel değiştirmiyorsanız kesinlikle Elixir alın, başka birşey denemeye gerek yok bence. 1 sene sonra bile tonunu parlaklığını koruyor, ben hiç sıkıntı yaşamadım. 10 seneyi aşkındır kullanıyorum.

elbet fizik kuralları geçerli her tel ton kaybeder ama ortalama ev kullanıcısı için tek marka elixir.. hele de benim gibi pimpirikli ve titiz iseniz

senede 3 kere ortalama değiştiririm, soğuk-sıcak geçişlerine kalorifer dönemlerine denk getirerek, attığım her eski tel adeta paketten çıkmış gibi temiz ve parlak oluyor, ne kir, ne pas - tabi arada bezle temel temizlik filan yapmak şartıyla her çalıştan sonra

elbet fizik kuralları geçerli her tel ton kaybeder ama ortalama ev kullanıcısı için tek marka elixir.. hele de benim gibi pimpirikli ve titiz iseniz

senede 3 kere ortalama değiştiririm, soğuk-sıcak geçişlerine kalorifer dönemlerine denk getirerek, attığım her eski tel adeta paketten çıkmış gibi temiz ve parlak oluyor, ne kir, ne pas - tabi arada bezle temel temizlik filan yapmak şartıyla her çalıştan sonra
Sen epey kısa tutmuşsun hocam 🙂 Elixir takarsam 1 yıl çıkarmam

Geri