yok hocam paslansın paslanmasın 3 ayda bir kesin değiştiriyroum zatenNasıl olsa paslanmiyor deyip 1 sene tutarsanız o teli zamanla aşınma yapar. 3-4 ayda bir değiştirin elixir i.
günde 4 5 saat kesin çalmış oluyorum hocam ama öyle çok iyi gitar çalan birisi de değilim muhtemelen anlamam dediğiniz gibi bende hep elixir kullandım bu gitarı alınca böyle söylemler dolaştığı için foruma sorayım dedim 🙂Telleri aşındıracak kadar çok gitar çalıyorsanız her halükarda nikel perdeleriniz aşınacak. Yumuşak bir metal zaten. Bu yıllar da alabilir. Elixir tel takınca savah uyandığınız zaman telleri aşınmış olmuyor. Elixir bunu en fazla bir tık hızlandırır. Farketmezsiniz bile.
Çok gitar çalan birisi için en ekonomik yol çelik perdeler.
kesinlikle, 2 senedir elixir kullanıyorum alıştım da artık stok teller var gitarda poşet gibi tel çok kötü valla9 senedir Elixir dışında tel kullanmadım. Doğru mu yanlış mı bilemiyorum ama 1 ayda kahverengi olan kaplamasız teller daha çok aşınma yapacaktır.
hocam fretler hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi değilim sanırım zamanla aşındığını farkedersem o zaman farklı yollar arayacağımfretler erirse anlarsın... öyle gizli gizli olan bir şey değil ama önemli olan ideal eşleşme bence çelik fret ve elixir...
Vallahi bana bu kombin de dayanmiyor. 09 42 yesil Elixir kullanirim senelerdir. Ondan oncede klasik Elixir... Ana gitarimda 5 senede 2 takim nikel, 2 takim celik perde degisti. Bu 5. fret takimim. Bunlarda Jescar 57110 celik perdeler. Hakkimda hayirlisi olsun. Evde calarken pek sikinti yok ama özellikle aktif sahnede caldigim zamanlarda inanilmaz yiyorum perdeleri... Herhalde sapi ve tuseyi fazla baskili kavriyorum.fretler erirse anlarsın... öyle gizli gizli olan bir şey değil ama önemli olan ideal eşleşme bence çelik fret ve elixir...
Senelik fret yıpratanı hiçbir forumda duymamıştım, gizli bir x-men olabilirsiniz 🙂Vallahi bana bu kombin de dayanmiyor. 09 42 yesil Elixir kullanirim senelerdir. Ondan oncede klasik Elixir... Ana gitarimda 5 senede 2 takim nikel, 2 takim celik perde degisti. Bu 5. fret takimim. Bunlarda Jescar 57110 celik perdeler. Hakkimda hayirlisi olsun. Evde calarken pek sikinti yok ama özellikle aktif sahnede caldigim zamanlarda inanilmaz yiyorum perdeleri... Herhalde sapi ve tuseyi fazla baskili kavriyorum.
Wolverine sen misin? O çelik fretler 1 senede nasıl eridi? Sizi daha titanyum adamantium vb perdeler anca keser.Vallahi bana bu kombin de dayanmiyor. 09 42 yesil Elixir kullanirim senelerdir. Ondan oncede klasik Elixir... Ana gitarimda 5 senede 2 takim nikel, 2 takim celik perde degisti. Bu 5. fret takimim. Bunlarda Jescar 57110 celik perdeler. Hakkimda hayirlisi olsun. Evde calarken pek sikinti yok ama özellikle aktif sahnede caldigim zamanlarda inanilmaz yiyorum perdeleri... Herhalde sapi ve tuseyi fazla baskili kavriyorum.
hangi tel kullanırsan kullan aşınacaktır.yıllardır elixir kullanırım.aynı gitarın custom pro modeli var bende de.1 sene daha idare etsin , tekrar tekrar tesviye yerine çelik frete geçiş yapacağım.ana gitarıma zaten yaptırmıştım hem çalımda yağ gibi akıyor hem de sapasağlam.seviye atladı alet.hocam fretler hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi değilim sanırım zamanla aşındığını farkedersem o zaman farklı yollar arayacağım
teşekkür ederim açıklamalarınız için uygun bir zamanda bende çelik frete geçeyim bugün elixir takıyorum o zaman 😎hangi tel kullanırsan kullan aşınacaktır.yıllardır elixir kullanırım.aynı gitarın custom pro modeli var bende de.1 sene daha idare etsin , tekrar tekrar tesviye yerine çelik frete geçiş yapacağım.ana gitarıma zaten yaptırmıştım hem çalımda yağ gibi akıyor hem de sapasağlam.seviye atladı alet.
değecek bir gitarsa -ki seninki öyle- çeliğe geç , fretler değil teller düşünsün 😀
Telin eskiliği ile perdelerin aşınması (ezilmesi) arasında bir ilişki yok. Perdenin ezilme hızının yegane kriteri tabii ki o perdenin ne sıklıkta çalındığı ve kişinin perdeleme kuvveti.Nasıl olsa paslanmiyor deyip 1 sene tutarsanız o teli zamanla aşınma yapar. 3-4 ayda bir değiştirin elixir i.
günde 4 5 saat kesin çalmış oluyorum hocam ama öyle çok iyi gitar çalan birisi de değilim muhtemelen anlamam dediğiniz gibi bende hep elixir kullandım bu gitarı alınca böyle söylemler dolaştığı için foruma sorayım dedim 🙂