elixir fret aşındırır mı

• Konuyu açan Konuyu açan cmur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar Epiphone Custom Les Paul gitarım için elixir 10 46 lık tel takmak istiyorum fakat aşındırma muhabbeti felan diye bir duyum aldım başkalarınada sordum emin olamadım buraya sorayım dedim böyle bir problem var mı bilmek isterim

Telleri aşındıracak kadar çok gitar çalıyorsanız her halükarda nikel perdeleriniz aşınacak. Yumuşak bir metal zaten. Bu yıllar da alabilir. Elixir tel takınca savah uyandığınız zaman telleri aşınmış olmuyor. Elixir bunu en fazla bir tık hızlandırır. Farketmezsiniz bile.

Çok gitar çalan birisi için en ekonomik yol çelik perdeler.

9 senedir Elixir dışında tel kullanmadım. Doğru mu yanlış mı bilemiyorum ama 1 ayda kahverengi olan kaplamasız teller daha çok aşınma yapacaktır.

Telleri aşındıracak kadar çok gitar çalıyorsanız her halükarda nikel perdeleriniz aşınacak. Yumuşak bir metal zaten. Bu yıllar da alabilir. Elixir tel takınca savah uyandığınız zaman telleri aşınmış olmuyor. Elixir bunu en fazla bir tık hızlandırır. Farketmezsiniz bile.

Çok gitar çalan birisi için en ekonomik yol çelik perdeler.
günde 4 5 saat kesin çalmış oluyorum hocam ama öyle çok iyi gitar çalan birisi de değilim muhtemelen anlamam dediğiniz gibi bende hep elixir kullandım bu gitarı alınca böyle söylemler dolaştığı için foruma sorayım dedim 🙂

fretler erirse anlarsın... öyle gizli gizli olan bir şey değil ama önemli olan ideal eşleşme bence çelik fret ve elixir...
Vallahi bana bu kombin de dayanmiyor. 09 42 yesil Elixir kullanirim senelerdir. Ondan oncede klasik Elixir... Ana gitarimda 5 senede 2 takim nikel, 2 takim celik perde degisti. Bu 5. fret takimim. Bunlarda Jescar 57110 celik perdeler. Hakkimda hayirlisi olsun. Evde calarken pek sikinti yok ama özellikle aktif sahnede caldigim zamanlarda inanilmaz yiyorum perdeleri... Herhalde sapi ve tuseyi fazla baskili kavriyorum.

Vallahi bana bu kombin de dayanmiyor. 09 42 yesil Elixir kullanirim senelerdir. Ondan oncede klasik Elixir... Ana gitarimda 5 senede 2 takim nikel, 2 takim celik perde degisti. Bu 5. fret takimim. Bunlarda Jescar 57110 celik perdeler. Hakkimda hayirlisi olsun. Evde calarken pek sikinti yok ama özellikle aktif sahnede caldigim zamanlarda inanilmaz yiyorum perdeleri... Herhalde sapi ve tuseyi fazla baskili kavriyorum.
Senelik fret yıpratanı hiçbir forumda duymamıştım, gizli bir x-men olabilirsiniz 🙂
Muhtemelen birazda kimyasal olabilir.

Ana gitarımda 8 sene içerisinde bir kere tasviye ihtiyacı duydum, en çok ince tel tarafından 14. perde ve cıvarı erimişti. Kalın tellerde pek bir sıkıntı yoktu bile.

Wolverine sen misin? O çelik fretler 1 senede nasıl eridi? Sizi daha titanyum adamantium vb perdeler anca keser.

Valla saka gibi aslinda 🙂 Birisi bana anlatsa inanmam yani 🙂 Gitarlarimin bakimini Eskisehirde Ave Guitars yapar genelde. Oda alisti artik bana yadirgamiyor. Bir yaz sezonu sonunda , ortalama 3 ay gibi bir surede, sifir fret veya yeni tesviye edilmis frette tepeleri yiyorum ciddi ciddi... Kimyasal bir etki olabilir diye bende dusundum. Ozellikle ter asidi bayagi eritiyor metali uzun zamanda... Ama cok asiri terleyen biride degilim. Teri asitli olanlarin saatleri yuzukleri ciddi manada asinir veya oksitlenir. Hic boyle bir durumda yasamadim. Tellerimide muttlaka uygun urunlerle temizler kurularim. Fretlerimi her tel degisiminde mutlaka temizlerim. Tellerimi 2-3 ayda bir degistiririm. Muhtemelen asiri sert baski yapiyorum sapa... Malum gaza gelme, duyamama vs gibi sartlar beni daha sert calmaya yada sapa baski yapmaya itiyor olabilir... Bu arada sunu da belirteyim... Nikel fretten bahsetmiyorum bile... Bir fender perdesi bana ortalama 3-4 ay dayaniyor. Sonra zaten tesviye falan kurtarmiyor. Degisim durumuna geliyor.

hocam fretler hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi değilim sanırım zamanla aşındığını farkedersem o zaman farklı yollar arayacağım
hangi tel kullanırsan kullan aşınacaktır.yıllardır elixir kullanırım.aynı gitarın custom pro modeli var bende de.1 sene daha idare etsin , tekrar tekrar tesviye yerine çelik frete geçiş yapacağım.ana gitarıma zaten yaptırmıştım hem çalımda yağ gibi akıyor hem de sapasağlam.seviye atladı alet.
değecek bir gitarsa -ki seninki öyle- çeliğe geç , fretler değil teller düşünsün 😀

hangi tel kullanırsan kullan aşınacaktır.yıllardır elixir kullanırım.aynı gitarın custom pro modeli var bende de.1 sene daha idare etsin , tekrar tekrar tesviye yerine çelik frete geçiş yapacağım.ana gitarıma zaten yaptırmıştım hem çalımda yağ gibi akıyor hem de sapasağlam.seviye atladı alet.
değecek bir gitarsa -ki seninki öyle- çeliğe geç , fretler değil teller düşünsün 😀
teşekkür ederim açıklamalarınız için uygun bir zamanda bende çelik frete geçeyim bugün elixir takıyorum o zaman 😎

günde 4 5 saat kesin çalmış oluyorum hocam ama öyle çok iyi gitar çalan birisi de değilim muhtemelen anlamam dediğiniz gibi bende hep elixir kullandım bu gitarı alınca böyle söylemler dolaştığı için foruma sorayım dedim 🙂

Günde 4-5 saat gitar çalabilecek zamanım olsa, dünyanın bütün fretleri bana feda olsun der, gerektiği kadar değiştirirdim herhalde 🙂 Elixir veya marka bağımsız kendi fikrimi söyleyeyim.

Bırakın günde, haftada 4-5 saati bile bulmam zor olan biraz da hobi işi gitar çalan birisi olarak yazıyorum.

- Elixir veya farklı marka fark etmeksizin kullandığım bütün tellerde kararma ve nokta nokta hafif pas gördüğümde bendlerde resmen hisediyorum aşınmayı. Bu duruma gelen teller marka bağımsız aynı etkiye sebep oluyor. Elixir bir tık daha fazla dayanıyor evet, ama bence ilk taktığınla 1 ay sonraki ton farklılığı da hissediliyor. Bu sebepten mütevellit amazondan ciddi anlamda uyguna gelen 10 paket Ernie ball alıp, 1-2 ayda tel değiştiriyor ve mutlu oluyorum 🙂 Her zaman parlak ton, yağ gibi kayan teller falan filan 🙂

Aşağıda 8 ağustos tarihli sipariişim var, bazı arkadaşlar aynı siparişi daha ucuza da aldı.
9-42 6 li paket 1.493 tl.

Bu gün o fiyata sadece 2 takım elixir alabiliyorsunuz. Bence yeni tel her zaman yenidir.

1758869133265.webp

Günde 4-5 saat gitar çalabilecek zamanım olsa, dünyanın bütün fretleri bana feda olsun der, gerektiği kadar değiştirirdim herhalde 🙂 Elixir veya marka bağımsız kendi fikrimi söyleyeyim.

Bırakın günde, haftada 4-5 saati bile bulmam zor olan biraz da hobi işi gitar çalan birisi olarak yazıyorum.

- Elixir veya farklı marka fark etmeksizin kullandığım bütün tellerde kararma ve nokta nokta hafif pas gördüğümde bendlerde resmen hisediyorum aşınmayı. Bu duruma gelen teller marka bağımsız aynı etkiye sebep oluyor. Elixir bir tık daha fazla dayanıyor evet, ama bence ilk taktığınla 1 ay sonraki ton farklılığı da hissediliyor. Bu sebepten mütevellit amazondan ciddi anlamda uyguna gelen 10 paket Ernie ball alıp, 1-2 ayda tel değiştiriyor ve mutlu oluyorum 🙂 Her zaman parlak ton, yağ gibi kayan teller falan filan 🙂

Aşağıda 8 ağustos tarihli sipariişim var, bazı arkadaşlar aynı siparişi daha ucuza da aldı.
9-42 6 li paket 1.493 tl.

Bu gün o fiyata sadece 2 takım elixir alabiliyorsunuz. Bence yeni tel her zaman yenidir.

180744 eklentisini görüntüle
öğrenci olduğum için şuan vaktim fazlasıyla oluyor iş hayatına atılmadan olabildiğince pratik yapmaya çalışıyorum umarım sizinde istediğiniz çalışma zamanınız olur 😀

gitar çalmayı çok seviyorum uğraşmayı da aynı şekilde çevremde oldukça böyle söylemler döndüğü için sorayım demiştim de yazılanlardan anladığım kadarıyla o kadar da büyük bir problem değilmiş hemen hızlı şekilde oluşacak bir problem yani...

Geri