Emektar Turkrock.com Üyeleri

Maison enteresan gitardır, 90'larda çokca denk geldim.. Grup arkadaşımda da vardı, semtten arkadaşımda da (Akşamları bahçeye amfileri indirip, uzatmayla elektrik çekip milletin kafasını severdik).. Neyse Maison şans işi, çok feci dandik modelleri de vardı gayet iş görür modelleri de.. Washburn Mercury (MG40 vs) serisi gitarlarla kafa kafaya gitarlar çıkarırlardı.. Les Paul kasasını bulsam düşünmeden alırım.. Ben beğenirim Maison'ı..

Campbell ise feci kötü gelmişti bana ilk denediğimde Tünel'de, Les Paul kasa bir gitarını çalmıştım, sapı rahatsız, manyetikleri garip, gitar çalmaktan soğumuştum.. Ama çok ucuzdu o zamana göre, sıfırı 200-250 dolar civarı diye hatırlıyorum, yanılmıyorsam.. Yeni başlayan biri için belki nimettir ama JDR94'ten sonra elime alınca..

Bir de ESP'nin ürettiği markalar Edwards ve Grassroots gitarlar gelmişti Tünel'e, ilk geldiği zaman belki 90'lar sonu, belki 2000 başları.. Bir arkadaşım Kirk Hammett modelini görüp, takmış kafayı, denemem için beni götürdü, tipleri çok güzeldi ama çalım konforu olarak vasat gitarlardı, akmıyordu dersem anlarsınız belki, alma dediğim halde o fiyata o modelden bulamam diye almıştı, ama yine de 400-500 dolar filan vermişti.. Belki sonra donanım ve konfor olarak daha iyi gitarlar çıkardılar filan ama ben mesafeliyim onlara da.. Bu iki marka da overrated gelir bana..

Bu arada Japon candır.. Son yıllarda kalite farkı kapanıyor gibi gözükse de eskiden Japon-Kore kalite farkı aşikardı.. Yani bakarak bile anlayabilirdiniz.. Haliyle yeni fabrikalar da işi öğreniyor.. Şimdi Endonezya'daki İbanez fabrikasından bile süper gitarlar çıkabiliyor..

Benim de bu hesabımla 14 yılım olmuş.. Önceki ile 17 yıl.. Seviyorum burayı demekki..

Son düzenleme:
Kore malı gitarlar candır. Mesela Cort çoğu modelini Kore'de üretirdi eskiden ve efsane gitarlardı. Maison da güzel gitardır. Ben paraya kıyacaksam Japon, yoksa Kore malı almaya dikkat ediyorum. USA üretimine çok güvenmiyorum, fiyatını hak etmiyor bence. Youtube'da USA üretimi gitarlarda olan sorunlar ile ilgili çok video var. Mesela Fender'in yeni bir USA fabrika videosunu izledim, çalışanların çoğu Meksikalı idi. 🙂 Endonezya'dan da güzel gitarlar çıkıyor son zamanlarda ama sonuçta firmalar buraya ucuz işçilik için gidiyor.

Benim de ilk üyeliğim 12 sene öncesi, çok takılmazdım ama foruma.

Ibanez AZ'lerde gözüm var. Prestige Japon ama 20 kTL ve üstü. Premium ise Indonesia ve 10 kTL civarı ama okuduğum tüm incelemeler köprüde akort sorunu var ve fret finishing'i neden Kore ya da Japon almalıyız sorusunun cevabı gibi diyor. Emin olamadım.
94-95 (AANJ isteniyorsa) RG550 ve üstü herhangi bir Ibanez aynı işi fazlasıyla görür.. Siteden bir arkadaş yakın tarihte uygun fiyata bulup, kaçırmadığını söylemişti.. Evimde iki Ibanez sahibi olarak (biri RG550, diğeri daha üst RG) köprü olarak ta, işçilik olarak ta güzel gitarlar, specleri manyetikler hariç Jem'lerle,Js'lerle aynı veya çok yakın.. Stock manyetikleri de sıkıntı olmadan iş görecek derecedeler.. Ama SD (tek aşığı olduğum manyetiği TB4, diğerleri bununla uyumlu olsun yeter) veya DiMarzio'larla (liquifire, tone zone, norton filan) fena oluyorlar.. Tabi ben Ibanez ve Jackson hastası olduğum için RG550 ve üstü iş görür diyorum.. Yoksa yeni gitarlarında görsellik müthiş..

AZ'nin tipi de fena seksi imiş.. Benim de içim az bi gıdıklanmadı değil.. Yok ya bayağı bayağı GAS geldi ama fiyatı 17-18K görünce libidom bir anda düştü.. İkinci elde 4-5K'ya kaçırmam ama..

Son düzenleme:
Kore malı gitarlar candır. Mesela Cort çoğu modelini Kore'de üretirdi eskiden ve efsane gitarlardı. Maison da güzel gitardır. Ben paraya kıyacaksam Japon, yoksa Kore malı almaya dikkat ediyorum. USA üretimine çok güvenmiyorum, fiyatını hak etmiyor bence. Youtube'da USA üretimi gitarlarda olan sorunlar ile ilgili çok video var. Mesela Fender'in yeni bir USA fabrika videosunu izledim, çalışanların çoğu Meksikalı idi. 🙂 Endonezya'dan da güzel gitarlar çıkıyor son zamanlarda ama sonuçta firmalar buraya ucuz işçilik için gidiyor.

Benim de ilk üyeliğim 12 sene öncesi, çok takılmazdım ama foruma.
katılıyorum, artık burada da yurtdışında da özellikle japonlara sarmış durumdayım, USA model fiyatlarına gerçekten sinirim, abartıyorlar, Gibson custom beğeniyorsun 4 bin eurodan başlıyor, yuh yani. standart olanı bile 2300 civarı. zakk wylde bullseye, beyaz bir custom ve slash'in klasik sarı turuncu lespaulu haricinde gibson'a bayılmıyorum.

ben japon Charvel'lara sardım, ikinci elleri 400 - 600 euro arasında satılıyor, 800 - 1000 euro arasında mexico charvel almaktansa, japon ikinci el daha cazip. bir de 80ler görüntüsü var, pointy headstock, toothpaste logo. iki tane aldım bile.

Zuhaldekilere baktım bunların japon olanlarına, yani o paraya, göz kırpmadı. Butce durumuna göre sıfır ya da Ikinci el suhr veya usa charvel bakardım ben.. Ha bir de musicman cutlass lar ve eski seriden de silhouetteler çok güzel, sap profiline ok iseniz..Benzer gitarlar..

Ibanez AZ'lerde gözüm var. Prestige Japon ama 20 kTL ve üstü. Premium ise Indonesia ve 10 kTL civarı ama okuduğum tüm incelemeler köprüde akort sorunu var ve fret finishing'i neden Kore ya da Japon almalıyız sorusunun cevabı gibi diyor. Emin olamadım.

Son düzenleme:
İlk üyeliğim 2003, fifthhorseman'dı nickim galiba.. sonra uzun zaman siteye girmeyince galiba hem şifremi, hem mailimi unutup 2006 da şimdiki nickle üyelik almıştım.. toplamda 13 sene, umarım bir 13 sene daha güzel olur buralar..eskilerden enchant, nienturi gibi sağlam üyeler vardı.. şimdi de güzel adamlar var..
Selamlar.. Üstteki mesajımı yazalı 10 sene olacak neredeyse.. Burası sayesinde çok iyi insanlarla tanıştım ki bazıları çok yetenekli arkadaşlardı.. İşlerini çok beğendiğim Cenk Eroğlu mesela 2000'lerde üyeydi buraya, Let it Flow grubundan @antbalci yıllar evvel bıraktı forumu bir şeylere kızdığı için, numarasını vermişti özelden forumu bırakmadan, İzmir'e gelirsen ara hesabı.. O grubun vokalisti, gitaristi Özgün Akay'ı öğrendim sayesinde.. Çok iyi gruptular da değerleri anlaşılamadı, var böyle bir kaç grubumuz hakettiği değere (mesela Catafalque) ulaşamayan..

Üstteki mesajımda eski üyeler enchant, nienturi demişim, antbalci'yı da andık, mahcem, drb vs vs üyeydi buraya.. Güzel sohbet, bilgi dönerdi..

Eskilerden bildiğim 3-5 kişi kaldı hala yazmaya devam eden, yani 2005-2006 ve öncesinden.. Barrios'u da küstürdüler, bir kişi daha eksildik, gerçi döner o bir kaç aya, en azından öyle umuyorum.. Bazılarınız bilir beni, eskiden yazmışımdır, burası forumdan ziyade sosyal cafe kıvamında benim için.. Bazı eski üyelerle hiç tanışmamış olsak ta mesajlarına denk gelince sektirmem okurum, beğeni atarım filan.. Totalde bilmem kaç sene olmuş mesele değil, eskiler yeşillendirse güzel olur..

onvjp.webp

Yeni üyelerin anlayamayacağı bazı şeyler var ki anlamalarını beklemek te hata.. İlk üye olduğumuz zamanlar forum kültürü denen bir şey var mıydı bilemiyorum ama bizler oluşturduk bunu.. Seviyesiz diyaloglar hep vardı, neticede burası da toplumun bir yansıması ama yine de azdı.. İnsanların birbirine yardımı süperdi, bir soruma özelden kompozisyon yazıldığı da oldu, telefondan tek tek tarif veren de, bazılarını ararım hala daha bilgili olduğunu düşündüğüm konularda.. Üstelik bayağı becerikli adamımdır ama aptala anlatır gibi anlatanlar oldu vaktini verip.. Hepsine teşekkür ederim.. Hala da böyle özverili cevaplar verenler var..

Bir de yeni türeyen bazı üyeler de varki milletin sayfalarca tartıştığı konuya iki cümle hatta 3-4 kelimelik tek cümle yazıp zeki gözükmek için kasanlar.. Nasıl bir tatmin arayışı bilemiyorum.. Komik veya akıllıca olması ya da olmaması değil asıl mesele, gerekliliği, katkısı ama diyecek laf yok, tercihlere karışılmaz.. Mesajları tepki almayınca acaba soruyorlar mı kendilerine "ulan ben bu salak mesajı neden yazdım" diye.. "Ne anlatıyonuz siz ağa" yazanı da var, uzun ve aptalca ingilizce saçmalayanı da var.. Eskilerden gırgırına, afedersiniz kaşarlık olsun gülelim diye bunu yapanı anlayabiliyorum da ukalalık amaçlı yapıldığında irite edici geliyor.. Git aynada sıfatınla dalga geç sen s.... diyesim geliyor da vaktim yok.. Vaktim olsa çok güzel dalga geçerim de muhatabım anlamadıktan sonra gereksiz, daha doğrusu bunca yıllık tecrübeme göre anlıyor, bakıyor adamda vites sıkıntısı yok, haklı gözükmek veya troll kafasıyla gıcık etmek için seviyeyi iyice dibe düşürüyor, hiç kasamam... Eskiden klavye erkekleri vardı, şimdilerde de klavye kaşarları türedi.. Toplumun yansıması işte..

Vay be yaşlanmışim...

Barlo hocanin da son zamanlarıymis burada.
Dr Barlo, Badluck Levent Büyük, Basscı Ferruh Bonabian, Mahcem vs vs dışarıdan da bazılarını tanıdığım adamlar.. Bu işi hem çok iyi bilen hem de severek, ticaret değil de hayat olarak seçen insanların kafası başka oluyor, bilgilerini aktarırken mutlu oluyorlar.. Cenk Eroğlu ile yıllar önce Taksim'de müzik mağazasında denk geldiğimde ummadığım halde gaza geldi, 5-10 dakika bilgi yağdırdı bana.. Yakın zamanda Demir Demirkan'la kitap fuarında benzeri bir sohbetim oldu, kitabını imzalıyordu, benim de vaktim azdı, kızım için kitabını imzaladı vs, ama yine de o ortama göre oldukça uzun müzik sohbetimiz oldu, kızımla çok mutlu ayrıldık yanından.. Badluck Levent'i tanımayanınız illaki olacaktır, daha gitar işlerinde nispeten toy zamanlarımda stüdyosuna gitmiştim bir kaç kez.. Bon Jovi'nin 1993 İstanbul konserinde alt grup olarak çalmışlardı ve o konseri en önden izledim, Badluck vokalisti Cenk (sonra Malt'ı kurdu) tam önümde oturdu söyledi hatta bir şarkılarını.. Badluck Levent gözümde başka bir yerde tabi konser nedeniyle, abi adam her gittiğimde ders verir gibi bildiklerini aktarıyordu.. Böyle çok sohbetim var başkalarıyla da..

Bu forumda da hem bu adamların bazıları üyeydi hem de bu kalitede adamlar hala var.. @Dragonchaser, @barrios, @sixfeetunder, daha yakın zamanlardan banlanan Hakan (hackeiommi) süper adamlardır.. @solitude71 'ı şahsen tanımasam da yıllardır bilirim, sıkı takip eder burayı, yardımcı olduğu çok şeye denk geldim.. Bildiğim başkaları da var da işin özeti böyle arkadaşlar yüzünden emektarı olduk bu forumun..

forum da dışarıdaki hayatın bir yansıması.. ülkedeki sosyal çürümüşlük, zeka gerilemesi, saygısızlık, hadsizlik, az bilgiyle çok ukalalık ne ararsan hepsi buraya yansımış vaziyette... dışarıda nasıl düzgün insanlar artık toplumun kofti kesiminden yılmış vaziyette kendi küçük dünyalarına hapsolduysa burada da pek çok üye aynı şekilde izole oldu veya terketti gitti...
bunu derken özellikle "eski" üye demedim ... yeni olup da bizim kafada olan çok, ... konu eskilik, tecrübe vs değil... önemli olan bilgi, belge ve tecrübeye dayalı paylaşım yapmak, yardımcı olmak, yol göstermek...

ben de epeydir forumdan tiksinmiş vaziyetteyim, başlıkların %90'ı zaten çöp... ne soruda meymenet var ne soranın tarzında ve iletişiminde hayır var ... eskiden tekrar olsa da, çok sorulmuş olsa da bazı şeyleri bin kere de olsa yazardım ama artık sorguluyorum kendimi... hani o deniz yıldızı için farketti hikayesi vardır ya .... k** gitsin yıldızına da denizine de... kendi gitsin öğrensin bana ne diyorum çoğu başlığa

ha bu yazık bir durum tabi... burada varolmamın tek amacı önce öğrenmek sonra da bildiklerimi paylaşmak ki hep beraber hem keyifle hobimizi yapalım hem de boşa para harcamayalım... ama artık ikna oldum ki bazı insanlar burnu sürtülmeden, zarar etmeden öğrenmeyecek... buyursunlar o zaman ....

bir de tabi çok da tın ama yine de tadımızı kaçıran klavye kabadayıları var ... kabadayı derken tehdit hakaret anlamında değil, eskilerin racon kesen, garibanın hakkını koruyan, adil kabadayı tiplemesine özenenler... mafyatik baba anlamında değil... bu tipler en ufak eleştiri de hemen telefonu göster dayı muhabbeti yapıp nasıl bir tatmin alıyorlarsa hemen birilerinin hakkını savunma moduna geçiyorlar

neyse bu konu farklı başlıklarda çok yazıldı...

Pandemi sonrası ilk elektromu aldıktan sonra üyelik yapmıştım foruma. Buradaki çoğu "dinazor"a (bunu yaşlılık değil, deneyimi ile beraber foruma değer katan olarak düşünün) göre oldukça yeniyim. Buradaki arkadaşlar, abiler, kardeşler sağolsunlar oldukça yardımcı oldular bana(tek tek isim yazmak oldukça uzun bir teşekkür listesine neden olur ama forumda herkesin aşina olduğu isimler) 😊 Ben herkesten o minvalde razıyım (şu yeni jenerasyonun biraz daha uslu ve saygı çerçevesini bilmesi elbette güzel olur) 🤘

foruma en çok mesaj sayısında katkıda bulunan 10. kişiymişim
Bende baktım şimdi. En çok tepki skoru alan 10. kişiymişim(puanda ise 11.) 😲 Essahtan seviymisiniz beni 🤣 Sanırım tepki ve puanlama foruma belli bir zamanın sonunda verilmiş yoksa nice dinazorlar varken ben neyim ki 😊

2004'te foruma ilk üye olduğumda nispeten daha toy, bilgiye aç ve bilgiye ulaşmanın zor olduğu bir noktadaydım. Bilgiye ulaşmak zordu belki ama ulaştığınız bilginin doğru olma ihtimali çok daha yüksekti. Günümüzde hem kolaycılık aldı başını gidiyor hem de bilgiye erişmek bu kadar kolayken ortada dolaşan bilgilerin çok büyük kısmı maalesef çöp. Bir noktadan sonra benimde motivasyonum düştüğü için paylaşmaktan vazgeçtim. Tabii ki özelden konuştuğumuz arkadaşlarla hala bu paylaşımlara devam ediyoruz ancak o eskisi heyecan var mı bilmiyorum. Belki de 40'tan sonra böyle oluyordur emin değilim 😂

Turkrock.com, Muziktek.net, Gitarpedal.net... buralarda acaba toplamda ne kadar mesai harcadım merak ediyorum 😀

Geri