benim için hala öyle 🙂Kore malı gitarlara Japon'un bir tık altı gözüyle bakılırdı 10-15 yıl önce, değişti mi ki bu durum? 🙂
benim için hala öyle 🙂Kore malı gitarlara Japon'un bir tık altı gözüyle bakılırdı 10-15 yıl önce, değişti mi ki bu durum? 🙂
Ibanez AZ'lerde gözüm var. Prestige Japon ama 20 kTL ve üstü. Premium ise Indonesia ve 10 kTL civarı ama okuduğum tüm incelemeler köprüde akort sorunu var ve fret finishing'i neden Kore ya da Japon almalıyız sorusunun cevabı gibi diyor. Emin olamadım.Şimdi Endonezya'daki İbanez fabrikasından bile süper gitarlar çıkabiliyor..
94-95 (AANJ isteniyorsa) RG550 ve üstü herhangi bir Ibanez aynı işi fazlasıyla görür.. Siteden bir arkadaş yakın tarihte uygun fiyata bulup, kaçırmadığını söylemişti.. Evimde iki Ibanez sahibi olarak (biri RG550, diğeri daha üst RG) köprü olarak ta, işçilik olarak ta güzel gitarlar, specleri manyetikler hariç Jem'lerle,Js'lerle aynı veya çok yakın.. Stock manyetikleri de sıkıntı olmadan iş görecek derecedeler.. Ama SD (tek aşığı olduğum manyetiği TB4, diğerleri bununla uyumlu olsun yeter) veya DiMarzio'larla (liquifire, tone zone, norton filan) fena oluyorlar.. Tabi ben Ibanez ve Jackson hastası olduğum için RG550 ve üstü iş görür diyorum.. Yoksa yeni gitarlarında görsellik müthiş..Ibanez AZ'lerde gözüm var. Prestige Japon ama 20 kTL ve üstü. Premium ise Indonesia ve 10 kTL civarı ama okuduğum tüm incelemeler köprüde akort sorunu var ve fret finishing'i neden Kore ya da Japon almalıyız sorusunun cevabı gibi diyor. Emin olamadım.
katılıyorum, artık burada da yurtdışında da özellikle japonlara sarmış durumdayım, USA model fiyatlarına gerçekten sinirim, abartıyorlar, Gibson custom beğeniyorsun 4 bin eurodan başlıyor, yuh yani. standart olanı bile 2300 civarı. zakk wylde bullseye, beyaz bir custom ve slash'in klasik sarı turuncu lespaulu haricinde gibson'a bayılmıyorum.Kore malı gitarlar candır. Mesela Cort çoğu modelini Kore'de üretirdi eskiden ve efsane gitarlardı. Maison da güzel gitardır. Ben paraya kıyacaksam Japon, yoksa Kore malı almaya dikkat ediyorum. USA üretimine çok güvenmiyorum, fiyatını hak etmiyor bence. Youtube'da USA üretimi gitarlarda olan sorunlar ile ilgili çok video var. Mesela Fender'in yeni bir USA fabrika videosunu izledim, çalışanların çoğu Meksikalı idi. 🙂 Endonezya'dan da güzel gitarlar çıkıyor son zamanlarda ama sonuçta firmalar buraya ucuz işçilik için gidiyor.
Benim de ilk üyeliğim 12 sene öncesi, çok takılmazdım ama foruma.
Ibanez AZ'lerde gözüm var. Prestige Japon ama 20 kTL ve üstü. Premium ise Indonesia ve 10 kTL civarı ama okuduğum tüm incelemeler köprüde akort sorunu var ve fret finishing'i neden Kore ya da Japon almalıyız sorusunun cevabı gibi diyor. Emin olamadım.
Selamlar.. Üstteki mesajımı yazalı 10 sene olacak neredeyse.. Burası sayesinde çok iyi insanlarla tanıştım ki bazıları çok yetenekli arkadaşlardı.. İşlerini çok beğendiğim Cenk Eroğlu mesela 2000'lerde üyeydi buraya, Let it Flow grubundan @antbalci yıllar evvel bıraktı forumu bir şeylere kızdığı için, numarasını vermişti özelden forumu bırakmadan, İzmir'e gelirsen ara hesabı.. O grubun vokalisti, gitaristi Özgün Akay'ı öğrendim sayesinde.. Çok iyi gruptular da değerleri anlaşılamadı, var böyle bir kaç grubumuz hakettiği değere (mesela Catafalque) ulaşamayan..İlk üyeliğim 2003, fifthhorseman'dı nickim galiba.. sonra uzun zaman siteye girmeyince galiba hem şifremi, hem mailimi unutup 2006 da şimdiki nickle üyelik almıştım.. toplamda 13 sene, umarım bir 13 sene daha güzel olur buralar..eskilerden enchant, nienturi gibi sağlam üyeler vardı.. şimdi de güzel adamlar var..
8 sene sonra edit. Forumda 17. yılım. 🙁 resmen gençliğim bu forum. Şimdilerde foruma en çok mesaj sayısında katkıda bulunan 10. kişiymişim. Hüzünlü duygular...Toplamda 9. yılım. Ne anılar var. Gençliğim bu forum üzerinden döndü resmen. Biz zamanında çok mutlu insanlardık bu forumda...
Dr Barlo, Badluck Levent Büyük, Basscı Ferruh Bonabian, Mahcem vs vs dışarıdan da bazılarını tanıdığım adamlar.. Bu işi hem çok iyi bilen hem de severek, ticaret değil de hayat olarak seçen insanların kafası başka oluyor, bilgilerini aktarırken mutlu oluyorlar.. Cenk Eroğlu ile yıllar önce Taksim'de müzik mağazasında denk geldiğimde ummadığım halde gaza geldi, 5-10 dakika bilgi yağdırdı bana.. Yakın zamanda Demir Demirkan'la kitap fuarında benzeri bir sohbetim oldu, kitabını imzalıyordu, benim de vaktim azdı, kızım için kitabını imzaladı vs, ama yine de o ortama göre oldukça uzun müzik sohbetimiz oldu, kızımla çok mutlu ayrıldık yanından.. Badluck Levent'i tanımayanınız illaki olacaktır, daha gitar işlerinde nispeten toy zamanlarımda stüdyosuna gitmiştim bir kaç kez.. Bon Jovi'nin 1993 İstanbul konserinde alt grup olarak çalmışlardı ve o konseri en önden izledim, Badluck vokalisti Cenk (sonra Malt'ı kurdu) tam önümde oturdu söyledi hatta bir şarkılarını.. Badluck Levent gözümde başka bir yerde tabi konser nedeniyle, abi adam her gittiğimde ders verir gibi bildiklerini aktarıyordu.. Böyle çok sohbetim var başkalarıyla da..Vay be yaşlanmışim...
Barlo hocanin da son zamanlarıymis burada.
Bende baktım şimdi. En çok tepki skoru alan 10. kişiymişim(puanda ise 11.) 😲 Essahtan seviymisiniz beni 🤣 Sanırım tepki ve puanlama foruma belli bir zamanın sonunda verilmiş yoksa nice dinazorlar varken ben neyim ki 😊foruma en çok mesaj sayısında katkıda bulunan 10. kişiymişim