weed demiş ki:
bu kadar saçmalığı birarada hiç duymamıştım. herif resmen atıp tuttu üstünede uzay üssü kuruyomuş gibi şeme çizip anlatmış bide....
Ortada saçmalık yok; arkadaş sıkıntısını olabildiğince dile getirmeye çalışmış.
"weed" nickli üyelik sanki birisininin alım-satımdaki ilanlarını uplamak için açılmış bir hesap diyesim var fakat
bunu ne söylemek ne de polemik yaratmak isterim.
Yalnız dikkat edilmeden geçilmemesi gereken husu;
yeni üye olup da henüz faydalı bir katkısı olmadan içerik olarak boş mesajlar atmak yaygın bir durum olmuş :evil:
Hani belki forumdan atılmış köklü ve bilgili birisinin açtığı yeni bir hesaptır... Çaylak birisinin bu tavrı yontulmamışlığına verilebilir; Deneyimli bir üyeden de bir ithamda bulunulacaksa; net şekilde ve hata varsa düzeltilmesine katkıda bulunacak tarzda mesajlar yazmasını beklerdim.
Misal;
edizkralll'ın astığı şemalar teknik açıdan pek birşey ifade etmeyen çizimler; devre elemanları ve bağlantılar doğru anlaşılmıyor.
Bu nedenle de "bağlantının şurasında hata var" demek mümkün olmuyor.
Kaldı ki verilen devre şeması doğru bile olsa gitar üzerine tatbik edilen işte gözden kaçan bir hata da olabilir.
Bu durumu yorumlamak da benim deneyimimi aşıyor.
Malesef yapabileceğim katkı;
"Şahsi tecrübelerim ile de sabittir ki EMG'nin sitesindeki LesPaul tarzı gitarlar için verilmiş devre ve diğer devreler doğrudur (EMG 81-85 seti birkaç tip gitarda deneme fırsatım oldu ve tüm bağlantılarını o şemalara bakarak yaptım; sorun yaşatmadılar)" bilgisini vermekten öteye gidemiyor.