cigarette demiş ki:wisredz demiş ki:valla atalay iyi bilir böle şeyleri ama... 🙂 neyse bana kalırsa ben de pasif derim, aktif diye daha fazla para harcamaya göre daha mantıklı geliyor bana. ton yakalamak denmiş ama insan gitarını tanıyınca istediği tonu anında yakalıyor, aktif olması değiştirmez...
arkadaşım diyelimki sende bi murat 124 var.bu arabayı uzun yıllar kullanmışsın,arabanı çok iyi tanıyorsun.bir gün bu arabayla 200km hız yapmak istiyorsun.yapabilirmisin?bence hayır.çünkü daha güçlü bi motor lazım demi 😉
Slaytanic demiş ki:ya aslında kötü ses sistemlerinde emg çok işe yarıyo bar performansını falan olumlu etkiliyor. ama çok yüksek çıkışa sahip oldukları için telin doğal salınımını ve ağacın kattığı amronikleri yok ediyor. tamamen zevk ve kullanım amacı önemli.
o zaman soru şu: öyle olduğu için mi öyle anladık acaba 🙂gogostar demiş ki:Tel salınımının tona etkisinden bahsediyor sanırım... Tel salındığı sürece tele göre değil de kendine göre bir ton çıkartıyor diyor olmalı? Ben öyle anladım...
gogostar demiş ki:Tel salınımının tona etkisinden bahsediyor sanırım... Tel salındığı sürece tele göre değil de kendine göre bir ton çıkartıyor diyor olmalı? Ben öyle anladım...
Norton_Antor demiş ki:cigarette demiş ki:wisredz demiş ki:valla atalay iyi bilir böle şeyleri ama... 🙂 neyse bana kalırsa ben de pasif derim, aktif diye daha fazla para harcamaya göre daha mantıklı geliyor bana. ton yakalamak denmiş ama insan gitarını tanıyınca istediği tonu anında yakalıyor, aktif olması değiştirmez...
arkadaşım diyelimki sende bi murat 124 var.bu arabayı uzun yıllar kullanmışsın,arabanı çok iyi tanıyorsun.bir gün bu arabayla 200km hız yapmak istiyorsun.yapabilirmisin?bence hayır.çünkü daha güçlü bi motor lazım demi 😉
dediğin şey alakasız.bu araba değil ki güçle alakası yok bu işin.tonu seversin ya da sevmezsin.ortaya koyabileceğin sayısal veri/ton gibi bir orantı yok.herkese göre iyi olmayabilir.herkes sevmeyebilir.sayısal değerler değil çıkan ses önemli.
başka gitar değilde doğru gitar versen yakalarım herhalde 😀gogostar demiş ki:Başka gitar versek yakalayacak mısın? 😀
Slaytanic demiş ki:ya aslında kötü ses sistemlerinde emg çok işe yarıyo bar performansını falan olumlu etkiliyor. ama çok yüksek çıkışa sahip oldukları için telin doğal salınımını ve ağacın kattığı amronikleri yok ediyor. tamamen zevk ve kullanım amacı önemli.