Hmm, MCR emo değil, diye çıkan ilk kişi değilsin sevgili the_black_parade. Kaldı ki, genellikle, bu argümanın arkasında da, ''Association is not causation'', yani, ''İlişki, sebep değildir'' mantığı var. Bana ''arkadaşım'' diye hitap edecek cüreti bulduğun yerden bir de sunduğun önermeye destek almalıydın, onu unutmuşsun sanırım.
Kaldı ki... emo derken, prefabrike, çeşitli görüntü şablonlarına tabi, punk bazlı olan fakat punk'ın tırnağı kadar ruha ve/veya derinliğe sahip olmayan, hardcore bazlı olan fakat hardcore'un politik ruhunu bir kenara bıraktım, politikanın p'sinden anlamayan, scream vokal ve/veya ağlaksı söyleyen vokalistlerle dolup taşan, ard arda yazılmış, upuzun isimli şarkılara sahip ve en ucuz metaforlara başvuracak kadar da düşmüş bir müzikten bahsediyoruz ve MCR da bu tanıma gayet uymakta. Şöyle ki, eğer bana, MCR'ın ''emo'' olmadığını kanıtlayabilirsen the_black_parade (söyleyecek başka bir şeyin var ise yani), o zaman da şunu savuşturman gerekiyor - ''O zaman, emo patlaması ile olan ilişkileri yüzünden suçluluar'' (i.e. ''guilty by association''). Kolay gelsin.
(Not: Thrice, Silvestein, Hawthrone Heights, From First to Last, Funeral For a Friend, Glassjaw, The Used, Three Days Grace dinlemeden karşıma gelmeye kalkmayın. MCR, Fallout Boy, Panic! At the Disco, Bullet for My Valentine ile olmuyor bu işler.)