DEJ-A demiş ki:
cesareborgia demiş ki:
Özenti olan hiçbirşeye saygı duyamıyorum..
Belki bende bir sorun var..
Emo değilim ama koruyor gibi olacak.
Özenti;birşeyi amaç edinerek kendine uyarlanmasıdır.Sahtedir , esinletidir.
Emo tarzının neyden özendiğini merak ediyorum. :roll:
Özellikle ABD veya Batı Avrupa gençliğinin özgür yaşam biçimini büyük oranda taklit eden tarzları açıkça gözlenebiliyor.
Ülkemize fazlaca giren ABD modeli yaşam tarzı,özgürlük arayışı içerisinde olan ülkemiz gençliğinin hür yaşam özlemine model oluyor.(Daha öncede yazmıştım)
Asıl endişe veren şey;emoların takındıkları tarzları değil,onları bu duruma getiren psikolojik nedenlerdir.
Dünyayı sömürme gayesi taşıyan bir ülkenin (ABD) yaşam tarzının gençliğimizi bu derece etkiliyor olması (bu derece içimizde olması) endişe vericidir.
Bu durum kültürel asimilasyon değildir de nedir??
Evet
Eleştirilmesi gereken kişiler o gençler değildir.Bu ülkeye kendi özünü unutturan dış politika anlayışından tutunda, üretkenliğe imkan sağlamayan, kendinin bilincine erişmiş aydın,okuyan gençliğin altına dinamit yerleştiren ve gençleri kendine yabancılaştıran yaklaşımların tümü eleştirilmelidir.Neden budur..
Ülkemizin her alanda sadece taklit ettiğini görmüyormuyuz.Resim,müzik,teknoloji, kılık kıyafet(ya Araplar gibi oluyoruz yada Batı gibi)vs..
Ne kadar üretiyoruz ve ne kadar taklit ediyoruz tartalım..
Diyeceksiniz ki : " Olayı nerelere getirdin.Emo başlığıyla siyasetin ne alakası var"
Hayır
Emoların tarzı;üretkenlik kısırı,taklit eden,sürekli tüketen bir bütünün sadece görünen küçücük bir parçasıdır.Gençliğin kültürel sömürü yüzünden kendine yabancılaşmasıdır.
Oysa 1968 Türk gençleri aydınanma biçimi için ABD gençliğinden çok daha iyi örnek alınacak yapıdadır.