En Çok Etkilendiğiniz Kitap ve Yorumlarınız....

klasikleri severek okudum fakat jostein gaarder ve sunay akın a ait kitaplar beni daha cok cezbetmekte.]
 
ben nietzsche ağladığında'yı önereceğim. onu okuduktan sonra diğer tüm kitaplar yavan gelmeye başladı. bi taraftan nietzsche ve freud arasında geçenler anlatılırken arka planda da psikanalizin doğuşu işlenmektedir. özellikle felsefeyle ilgilenenlerin bu kitabı okumasını şiddetle tavsiye ederim.
 
58365-Edgar-Sawtellenin-Oykusu.jpg
 
108461.jpg


İnsanlığın temen sorunlarını ve yine insanlığın temel duygu ve düşüncelerini inanılmaz bir kurguyla ve akıcılıkla anlatmış bu romanında Dostoyevski. Kesinlikle tavsiye edilir...
 
Goethe'nin ''Genç Werther 'in Acıları'' isimli şaheseri benim için bir aşkın en derin ve doğal haliyle yansıtıldığı kitap.Mektuplar halinde yazılması da beni bu düşünceye sevketmiş olabilir ama Werther 'in Lotte'ye olan tutkusu ve ona ulaşamamanın verdiği ızdırabı gerek ruh tahlilleriyle gerekse olay akışlarıyla son derece kaliteli bir şekilde ifade eden bir kitaptır.4 yıl önce okumuştum hatta hiç huyum değildir ama birden fazla kez okuduğum tek kitaptır.Bu kitabın yayımlandığı dönemde Almanya'da pek çok gencin kitap etkisinde kalarak intihar ettiği de söylenir.Zaten duyguları son derece içimizde yaşatırcasına anlatışı yol açmıştır buna.
 
Victor Hugo'nun Sefiller'i, Trevanian'ın Şibumi'si, Gorki'nin Ana'sı, Hesse'nin Sidarta'sı, Coelho'nun Simyacı'sı, Yalom'un Nietzsche Ağladığında'sı, Ambjörnsen'in Beyaz Zenciler'i, Molnar'ın Pal Sokağı Çocukları, Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi, vs vs vs .....................................................

ve evet Orwell'ın 1984'ü... bu romanı okuyalı neredeyse 20 yıl oldu ama düşününce 1947-48 yıllarında yazılmasına rağmen gittikçe günümüz gerçeğine yakınlaştığını farkediyorum. Çok iyi sindirilerek okunması gereken bir kitap..

Bir de, 1984 romanında geçen "Big Brother", bizim şu meşhur yarışmamız "Biri Bizi Gözetliyor"un hem fikir hem isim babasıdır. Yarışma ilk olarak Hollanda ve Almanya'da yapılmış, 1984'e direk gönderme yapmak için ingilizce "Big Brother" orjinal ismiyle televizyonlarında yayınlamışlar..
 
Aslında pek katılmıyorum. Daha eski bir roman olmasına rağmen Huxley'in Brave New World'ü daha günümüze yakın bir portre çizmiş. 1984'de sansüre vurgu yapılıyordu, BNW'de ise tam tersi o kadar çok bilgi olacak ki insanlar bilgi bombardımanı yüzünden cahilleşmeye, duyarsızlaşmaya, pasiflemeye başlayacak deniyor. Bence özellikle internet gerçekten de böyle bir durum yarattı. Edebi olarak 1984 daha iyi, çok daha iyi. Sürükleyicilik bakımından da öyle. Ama geleceği tahmin etmede Huxley abi aşmış resmen...
 
Geçen hafta okuduklarım; "Aslında Sende Benim Gibisin" ve "Sil Baştan". İyi kitaplardır, ilk başta sıkabilir ama ikisini de tavsiye edebilirim vaktim olunca detaylı yazarım açıklamaları.
 
Knut Hamson - Açlık
Harper Lee - Bülbülü öldürmek
Ursula Le Guin - Mülksüzler
Victor Hugo - Sefiller
ve Özdemir Asaf'ın tüm şiirlerinin olduğu Çiçek Senfonisi derlemesi.

Müthiş.
 
Çantama iki üç tane Ingwar Ambjörnsen kitabı koyup, trene binip gitmek istiyorum böyle nereye olursa olsun. Alkol olsun, müzik olsun yeter.
Ambjörnsen demişkene "İnsan Postuna Bürünmüş Köpek" çogacaip, çok etkileyici. Çok insan önce Beyaz Zenciler okuyup çok sevdiği için bu kitaba başlıyor. Bence onun etkisinde kalmadan, beklentiye girmeden okumak gerek.
 
Knut Hamsun-Açlık,kitabı okurken yanınızda erzak bulundurmanız gerekiyor,o kadar sağlam😀
Dostoyevski-Beyaz Geceler;romantik bir havayla başlayıp realist karakterini cuk diye oturtmuş sonunda.
 

Geri
Üst