Profesyonel degilim. Boguk bir ses istemiyorum clearden kastim oydu. Var mi tavsiyeniz?clear değil clean
rock ve metal pedallar clean değil adı üstünde kirli ses vermek içindir
en iyi diye bir şey yoktur, amaca daha iyi hizmet edecek, fiyatı makul vs gibi kriterler vardır
zincirin en zayıf halkası misali dünyanın "en iyi" pedalını nereye takacağın daha önemli (amfiden bahsediyorum)
Tesekkur ederim fiyatlari baya pahaliymisEn iyiler mi bilmem, deneyip kullandıklarım içinde en sevdiklerim şunlardır;
KSR - Ceres
Rockfakrik Effects - Mind Abuse (halen kullanıyorum)
Super! Tesekkur ederimNokta atış cevap vermesi zor bir soru olmuş. Kendi deyimiyle "çok profesyonel olmayan" birisi için hem ikinci el sitelerinde hem de küçük/orta ölçekli bar sahnelerindeki gitarcıların önünde yaygın olarak gördüğüm bir kaç modeli yazayım istedim.
Benden önce önerilen modeller için "baya pahalıymış" yorumu geldiği için de özellikle daha uygun fiyatlı modelleri seçmeye çalıştım.
Önce bi kendi pedalboard'uma baktım ben ne kullanıyorum diye. Ben amfinin kendi drive kanalını kullanıyorum. Gain'i arttırmak istediğimde overdrive pedalıyla boost'luyorum.
Rock için (orta seviye gain karakterli)
1-Boss DS 1
2-MXR Distortion 3
3-MXR Custom Badass '78 Distortion
4-Fender Pugilist Distortion
Her yola gelsin diye (bence)
Digitech DF7 Distortion Factory
Metal için (yüksek gain karakterli)
1-MXR Fullbore Metal
2-Boss MT2 Metal Zone
3-Boss ML2 Metal Core
4-Line 6 Uber Metal
5-TC Electronic Dark Matter
6-Electro Harmonix Metal Muff
NOT: Lisedeyken bir tane Çin malı HSS strat gitarım, bir tane 15watt combo amfim bir tane de Digitech DF7 pedalım varken çok mutluydum. Pedaldaki drive modunu 5'e alıyordum Boss MT2 oluyordu 😀 mutluydum. Hem de orjinal MT2'de olmayan Mid. Freq. ayarı da vardı. 😀
Merhaba arkadaslar, profesyonel degilim. En iyi ve ses olarak clear tonlar sunabilecek Metal ve Rock calmak icin en iyi pedal tavsiyeniz nedir? Tesekkue ederim
Çalacağın tarza göre seçmek en doğrusu bence...