En iyi plugin

• Konuyu açan Konuyu açan brknc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Neural Dsp den şaşma derim...14 gün deneme süresi vardı sanırım merak ettiklerine ciddi bakmak için güzel fırsat, black friday de geliyor, %50 vb yaparlarsa 1-2 tane daha alırım sanırım...son 7-8 aydır sadece nameless x kullanıyorum...

Amfi için TONEX’i beğenenlerdenim. Amplitude’u yapan da aynı firma, TONEX daha yeni güncel modeli gibi düşünebilirsin. Ayrıca ufak pedalı da var PC’de beğendiğin amfi seslerini yanında da taşıyabilirsin. Bunun dışında Neural DSP GojiraX ve Rabea almıştım zamanında, fakat bütün pluginleri Neural DSP yapmak pahalı geldi.

Kabin IR için York Audio, Ownhammer, Mercurial iyidir. Aslında bu konuda çok opsiyon var ve hepsini denemek mümkün olmayabiliyor.

Efektler için LogicPro’daki standart efektler ile FabFilter equalizer kullanıyorum. Bazen de stand-alone efekt pedalları ekleyebiliyorum, Klon Centaur, Bluesbreaker, Dr Drive (ücretsiz) gibi. Zaman tabanlı efektler için de arayüzü basit ve iyi olan Valhalla veya Nembrini kullanıyorum.

Gitar olarak 2 humbuckerlı 2 gitarım var, biri Floyd Rose’lu (Seymour Duncan manyetikli) diğeri sabit köprü (Dimarzio Evo 2 ve Liquifire takılı, ara sıra manyetik değişimi de yapıyorum). Floyd Rose’da çok tel değiştirme gerekmesin diye Elixir tel var, %90-95 oranında kullandığım sabit köprülü gitarda da Ernie Ball teller takılı. Bence Floyd Rose gitarlar gereksiz gibi geliyor, gerekmedikçe uğraşmak istenmeyecek bir gitar. Manyetik olarak Dimarzio’nun tonu daha iyi gibi geliyor.

Son olarak hepsini aynı marka veya modelden almak zorunda değilsiniz. Studio One, Reaper, FL Studio, Ableton veya LogicPro gibi bir DAW ile sinyal zinciri oluşturup farklı kombinasyonları deneyebilirsiniz. Bunlardan FL Studio’nun iş akışı diğerlerinden biraz farklıdır (daha çok beat, elektronik, hip-hop tarzı müzik amaçlı ortaya çıkmıştır), diğer hepsi birbirine yakın kullanım deneyimi sunuyor. Pro Tools geçmişte tekti, eskiler bilirler bunu ve Cubase’i ama şimdilerde opsiyon çok.

Son düzenleme:
Ben öyle çok ayarla uğraşmam, sevdiğim bir ya da iki amfi vardır, öyle zibilyon tane fx ile zaman kaybetmem, bilgisayardan ikona tıklar girer gitar çalarım diyorsan Neural Dsp. Deneme sürümleri ile tarzına uygun olan seçeneği belirleyip satınalabilirsin. Ama Neural biraz modern bence. Mercuriall daha organik geliyor bana. Çok acayip tonlar yazanlar var. Tam hakim değilim. Biraz uğraşmak gerekiyor sanırım. Standalone seçeneği var mı onu bile bilmiyorum.

Diğer seçenek Tonex. Capture yapan şirketler sayesinde aletin potansiyeli daha da yükseldi. Ayrıca gelen yazılım destekleri ve güncellemeler ile fx sayıları da arttı. Ben pluginimi alıp sahneye giderim ya da bilgisayar ile uğraşmam diyorsan Tonex fiyatına göre müthiş bir seçenek.

Bu konuda Plug-in önemli ama bence ses kartı daha önemli. YouTube'dan kayıt izleyip plug-in iyiymiş ucuz abi diye düşünmeyin. Kaliteli kayıtlar kaliteli ses kartları ile yapılıyor. Ayrıca bu plug-inleri falan tanıtan adamlar gitar tuşesi olan, mastering yapabilen kişiler. Giriş seviyesi ses kartı ve 2+1 ses sistemi ile olmuyor. Bunları da göz önünde bulundurmak şart.

Geri