Enstruman Fiyatları Inanılmaz Pahalanmış

Mylespaul forumunda da eşşeğin (veya elleri öpülesi sapığın) biri elcağızıyla yaptığı Iommi replikasını paylaşmıştı. Yarım Old Boy yarım Monkey görünümlü birşey:

http://www.mylespaul.com/forums/luthiers-corner/169192-tony-iommis-sg-build.html
Adam gözünü sağlam karartmış.Gözü kara adamdan korkacaksın aga 🙂 İstemek önemli birşey yürekten istenince ya da ülke şartları canına yeteri kadar okuduğunda( gitarını değiştirmek isteyip de ilk gitarını 9 sene sonra değiştirebilen 😀) birşeyleri daha net göze alabiliyorsun.Bu tarz girişimler yok değil yurdumuzda da ama bunu ticarete döküp fahiş fiyatlar isteyenler çoğunlukta malesef. Başar tanrıken isimli bir luthier vardı ona yaptırılmış jacksonvari bir süperstrat 2. el olarak 450 tl den 4 ayda ancak satılabildi fakat gel görelim şu an en dandik el yapımı gitarının 2. eli dahi 1900 tl . Deneme yanılma yoluna girmek de eğer sıkılmayacaksanız eğlenceli olabilir 🙂

Adam gözünü sağlam karartmış.Gözü kara adamdan korkacaksın aga 🙂 İstemek önemli birşey yürekten istenince ya da ülke şartları canına yeteri kadar okuduğunda( gitarını değiştirmek isteyip de ilk gitarını 9 sene sonra değiştirebilen 😀) birşeyleri daha net göze alabiliyorsun.Bu tarz girişimler yok değil yurdumuzda da ama bunu ticarete döküp fahiş fiyatlar isteyenler çoğunlukta malesef. Başar tanrıken isimli bir luthier vardı ona yaptırılmış jacksonvari bir süperstrat 2. el olarak 450 tl den 4 ayda ancak satılabildi fakat gel görelim şu an en dandik el yapımı gitarının 2. eli dahi 1900 tl . Deneme yanılma yoluna girmek de eğer sıkılmayacaksanız eğlenceli olabilir 🙂

Bir bakmışsın, bir zaman sonra "Hepimiz Luthieriz" gibi süper bir durum vuku buluvermiş. Düşünsene, bir ülkede tüm gitaristler aynı zamanda da luthier. Gibson'a, Fender'e, Ibanez'e ve tillahlarına falan burun kıvırıyorlar, kendi gitarlarını kendileri yapıyorlar, aynı zamanda da satıyorlar. (Tabii herkes luthier olduğu için alan yok işler biraz kesat 😀) Pahalı gitar sorunu da artık biter herhalde. İkinci el Fenderler, Gibsonlar, Ibanezler, hatta büyük markaların customları iner 200-300 liraya! :roflmao:

Bir bakmışsın, bir zaman sonra "Hepimiz Luthieriz" gibi süper bir durum vuku buluvermiş. Düşünsene, bir ülkede tüm gitaristler aynı zamanda da luthier. Gibson'a, Fender'e, Ibanez'e ve tillahlarına falan burun kıvırıyorlar, kendi gitarlarını kendileri yapıyorlar, aynı zamanda da satıyorlar. (Tabii herkes luthier olduğu için alan yok işler biraz kesat 😀) Pahalı gitar sorunu da artık biter herhalde. İkinci el Fenderler, Gibsonlar, Ibanezler, hatta büyük markaların customları iner 200-300 liraya! :roflmao:
😀 Firmalar gitar pro gitaristlerine gelip endorsisimiz olun diye yalvarıyorlarmış 😀 Abi gurban olam bizim ürünü kullanın evde çoluk çocuk aç bekler falan diye 😀

Ambar gitar da ucuz olmuyor her zaman istediğim bir gitarı sadece ağaç olarak aksamları sökük halini buldum 100 ya da 150 $ gibi birşeydi ben 450 tl yi adamlara kapora olarak vermeye razıydım.Heriflerin çıkarttığı rakam 500-550$ gibi birşeydi.Ambar gitar ın da artık cazip bir yanı kalmadı.

Merhaba,

Carvin ve Tom Anderson gitarlarında / kitlerinde piyasaya göre uygun bir fiyat verebilmek için çalışamalar yapıyoruz. Verdiğimiz fiyatların %18 KDV ve %4,5 ABD'den ithalatta gümrük vergisi kalemlerini de içerdiğini lütfen dikkate alınız. Bahsettiğiniz "herifler" yüksek kar amacı güderek fiyat hesaplaması yapmıyor.

Merhaba,

Carvin ve Tom Anderson gitarlarında / kitlerinde piyasaya göre uygun bir fiyat verebilmek için çalışamalar yapıyoruz. Verdiğimiz fiyatların %18 KDV ve %4,5 ABD'den ithalatta gümrük vergisi kalemlerini de içerdiğini lütfen dikkate alınız. Bahsettiğiniz "herifler" yüksek kar amacı güderek fiyat hesaplaması yapmıyor.
Bu yukarıdaki bahsettiğim siz şirketleşmeden önceydi; yanlız , arada böyle dağlar kadar fark var.Siz kendi getirdiğiniz ürünlerde uygun fiyatlar sundunuz eyvallah(o kadar ki bazı ürünlerin piyasası sizinle beraber düştü mecburen), iç piyasayı doyurdunuz fazlasıyla.Bu sayfaya ilk yazdığınızdan beri takip ediyorum sizi bu fikre ulaşmamın sebebi de bu.

Geçen ay Ambar Guitar plexitone single chanel için KDV dahil $200 USD fiyat verdi ki Usa satış fiyatı 188$ .Geçen yılda kendilerinden Deluxe Memory Boy aldım 378 tl ödedim eve teslim fiyatı ki onun Usa fiyatıda 200$ ...kenara ne zaman biraz para atsam ilk onların sayfalarını inceliyorum daha da yapılabilecek bişey yok sanırım ben kendilerini gayet başarılı buluyorum..

Geri