Hosuna gidecek tonu verecek highwayde mex de squier de epiphone da bulabilirsin.Sansina bagli denedigin gitara ve sana bagli.Ama iscilik mevzunda vigilante yi dinlersen iyi edersin diye dusunuyorum...toxin demiş ki:peki stratın mexica olması ne kadar farkedebilir? Gücüm şu anda ona yetiyor...
toxin demiş ki:sap ayarının ve akordun sürekli kaçmasının sebebi nedir? İşçilikte neye dikkat etmiyorlar. Tremolosuz bi gitarın sürekli akor kaçırması şaşırtıcı geldi.
vigiliante demiş ki:usa gibson ın bile fabrika maliyet yutarı sadece "26.5" dolardır.
huntam demiş ki:vigiliante demiş ki:usa gibson ın bile fabrika maliyet yutarı sadece "26.5" dolardır.
"24.75" olmasın. :twisted:
vigiliante demiş ki:usa gibson ın bile fabrika maliyet yutarı sadece "26.5" dolardır.
irfanturunc demiş ki:vigiliante demiş ki:usa gibson ın bile fabrika maliyet yutarı sadece "26.5" dolardır.
o zaman gibson firması mlutimilyon dolarlar kazanıp dünyanın en çok kar eden şirketi olmalıydı. ben üzerindeki cilayı bile o fiyata mal edebileceklerine inanmıyorum, buna inanmak da geniş bir hayal gücü gerektirir bence 🙂
irfanturunc demiş ki:vigiliante demiş ki:usa gibson ın bile fabrika maliyet yutarı sadece "26.5" dolardır.
o zaman gibson firması mlutimilyon dolarlar kazanıp dünyanın en çok kar eden şirketi olmalıydı. ben üzerindeki cilayı bile o fiyata mal edebileceklerine inanmıyorum, buna inanmak da geniş bir hayal gücü gerektirir bence 🙂
edizkralll demiş ki:herhangi bir epi lp de daha çok olmadığını bilemezsin, sustain gitara olduğu kadar ekipmana kablolara manyetiklere amfilere de bağlı biliyorsun ki, biz bolt-on gitara kötü demiyoruz ama setneck ve maun gövdeli, sabit köprülü,les paul kasalı etli bir gitar, ortalama üstü bir sustain e sahiptir.
obican demiş ki:İşçilik değil ama malzemelerin toplamının o civarda olması oldukça muhtemel. Ağaç dediğiniz şey aslında gerçekten ucuz, Gibson gibi toplu alım yapan firmalara komik sayılacak seviyelere geliyor. Manyetikler deseniz çifti 1$dan ucuza çıkar. Boya desen kilosunu perakende 5 liraya mı ne alıyorum sanırım ben, tonlarca alan firmayı sen düşün.
Ha işçilik işin içine girer fiyat artar orası tamam, ama bir gitarın bir fabrikaya malzeme olarak maliyeti cidden komik seviyelerde.
Meksika Tele vs Epi LP kıyaslamasına gelirsek, bence Meksika Strat içlerinde en esneği olur 🙂 Onu da alacağıma gider güzel bir Blade alırım ben, cidden beğeniyorum aletleri.
Preampsiz daha düşük modelleri ikinci el MIM Fender fiyatına bulunuyor ve cidden çok daha iyiler.
Epiphone kalitesi cidden çok oynak, ve son senelerde de iyice düşmüş durumda bence. İlla çift humbuckerlı maun gövdeli bir gitar alacaksam da gider Schecter S1 Blackjack alırım, hatta aldım de 🙂 Epi'yi geçtim, ortalama bir Gibson Studio'ya bile tercih ederim kendisini herşeyiyle(fiyatı da dahil).
Son olarak şu sustain konusuna gelince, geçin arkadaşlar kağıt üzerindeki özelliklerden sustain kıyaslaması yapmayı. Benim eski Jackson Fusion'ım çoğu Gibson LP kadar sustaine sahip bir gitardı, ayrıca ne yapacaksınız sahnede tek nota basıp onu mu dinleyeceksiniz?
Bilmeyenler için Jackson Fusion:
1) Bolt on
2) Floyd Rose
3) Poplar gövdeli bir gitardır. Nasıl sustain çıktı bu aletten? Epi LP'de daha çok olması gerekirdi ama 30sn gidiyor bu aletin G teli boşta?
vigiliante demiş ki:irfanturunc demiş ki:vigiliante demiş ki:usa gibson ın bile fabrika maliyet yutarı sadece "26.5" dolardır.
Üstad bu malzeme maliyeti, toplam maliyet değil, toplam maliyet herzaman değişir, yılda 100 değil de, 101 tane üretirsin toplma maliyet değişir ama malzeme maliyeti değişmez
edizkralll demiş ki:herhangi bir epi lp de daha çok olmadığını bilemezsin, sustain gitara olduğu kadar ekipmana kablolara manyetiklere amfilere de bağlı biliyorsun ki, biz bolt-on gitara kötü demiyoruz ama setneck ve maun gövdeli, sabit köprülü,les paul kasalı etli bir gitar, ortalama üstü bir sustain e sahiptir.
Şimdi üstad, LP tarzı gitar kısa tel boyuna sahip olduğu için daha rahat salınım yapar, yani bu sustain hadisesinin kaynağı kalın gövde vs değilidir. Gövdede ne kadar çok malzeme olursa ses, o kadar çabuk sönümlenir. Sustain çıplak olarak enstrumanın sesi devam ettire bilme yeteneğidir, anfi-kablo-veya pedala bağlı değildir, biraz araştıraliım isterseniz. Manyetiklere bağlı olmasının tek sebebi: manyetikler yakın olursa, içindeki mıknatısdan dolayı tellerin salınımını durdurur. Bu arada belki biliyorsunuzdur, yeni gibson üretimlerinde, Chambered Boyd hikayesi var, malzeme kalitesi yerlerde süründüğü için adamlar nasıl ses alsak diye gövdeyi tamamen boşaltmışlar. Buradaki boşaltma gövdede hafiflik sağlar, dolayısıyla daha rahat titrer, elimde 75-76 dan kalma gibson köprüsü var, üstünde leke bile yok, şimdikilerde ise; nikelajı gittiği anda, köprü kendini yemeğe başlıyor, çünkü " daha hahif alaşım" hem üretim maliyeti düşük hemde, ses kazancı var. Yani adamlar kendilerini üstün gitarlar yapmaya değil, Para kazanmaya adamışlardır vburada gibson adı amaç deği araçtır. Nihayetinde bütün firmalar; ticari işletmedir, ve bu adamların 1. görevi "kar etmek" tir sizce gibsonun yönetim kurulundanki kaç kişi gitar çalıyor. Gibsonun ticari bir firma olduğunun en baba göstergesi Jimi Hendrix Signature yapmalarıdır 🙂 Adam hayatı boyunca strat çalmış hemde fender, sen 40 yıl sonra adamın adına Gibson marka strat yap, ayıplarlar adamı 🙂, Bu sohbetlerin sonu yok, kalın sağlıcakla.