ExE demiş ki:
Ya benim bir sorum olacak.. Bu çinde üretilen epiphone gitarların kötü olduğu kanısını nerden geliyor? Gerçekten Kore ve Çin yapımı iki Epiyi karşılaştıran birisi varsa gelip buraya yakaladığı ince işçilik farklarını yazabilir mi? Artı ve eksileri? rica ediyorum..
Bende 2005 Epi LP Classic Plus Gold-Top var çin yapımı.. ya bu kadar sövüldüğüne kötülendiğine şaşırıyorum ve bi çok ilanda "dandik çin malı değildir" şeklinde ifadelerle karşılaşınca.. Ya yapmayın etmeyin arkadaşlar bu önyargı değil mi?
Benim gitar Classic Plus olduğundan mı gayet hoş geliyor anlamadım.. biri artık bu konuya netlik getirsin.. Yani ilerde gitarı satarken çin malı bu kardeşim bu ne bu kadar para istemişsin gibi diyaloglarda referans teşkil eder eğer farklar varsa.. Satacağımdan demiyorum ben çok mutluyum kendisiyle sadece merak buyrun arkadaşlar yazacaklarınızı çok merak ediyorum..
Bende şu an Kore yapımı Epi var, çevremdeki bi çok Epiphone sahibinin gitarlarını sık sık elime alıyorum, Çin yapımı olanlar hakkında şöyle diyebilirim, flamed maple kullanılmışsa Kore yapımı daha güzeldir işçilik olarak, Çin yapımlarında flamed maple kaplama o kadar kötü ki... Ama düz renk olan Çin yapımlarında bindingler, akort kulakçıkları, perdeler, boya falan daha iyi genel anlamda. (Tabi kıyaslarken hep Standart modelini baz alıyorum, diğer modellerle aram pek iyi değil.
😀) Evde pek sağlam bi amfim olmadığı için Gibson da bir, Sx de, ama bi kaç kez buzdolabı şekilli tüplü amfilerde Çin ve Kore Epiphone'ları karşılaştırma imkanım oldu, pek ölümcül bi fark yoktu, hatta daha doğrusu farkını anlamadık bile. :mrgreen:
Çin yapımı olan herşey hakkındaki genel görüş kötü oldukları yönündedir zaten ama şu an Ibanez'in Steve Vai Signature Model akustiği de Çin yapımı ve uçuk bi fiyatı var. Bence takma kimseyi, Çin yapımı Epi'leri de seviyoruz. :mrgreen: Ben valla alırken Kore mi Çin mi diye hiç bakmamıştım. Sesi güzelse bana ne gitarı yapanın çekik gözünden, kara kaşından.
😀