@seyyahemre
Merhabalar. Bir ara sizin Gibson Custom 'ın sapında çatlak olmuştu ve konu açmıştınız. Orada sap çatlamış, fakat gördüğüm büyük bir kusur daha vardı. Dikkatle baktığımda headstockın paralel olmadığını gördüm. Belki fotoğraftan dolayıdır, kusurum var ise düzeltin. Fakat bir Gibson Custom ın işçilik bakımından kusursuz olması lazım bence.
Onun dışında eğer durum sağlamlık, dayanıklılık ise Epiphone ların daha dayanıklı olduğu düşüncesindeyim. Sebebi ise şu:
Gibson ve Epiphone Les Paul modellerindeki en büyük tasarım kusuru belkide headstock tasarımlarıdır. Bunun sebebi ise headstockın eğim acısıdır. Mesela bu açı PRS single cut gitarlarda 10 derece. Epiphone larda ise 14 derece. Gibson larda ise 17 derece. Bu da bir kusur tabiiki. Fakat tartışılmayacak bir şey var. Bu noktada Epiphone daha avantajlı.
Onun dışında bir Gibson Traditional ağaç kalitesi, ton ve benzeri noktalarda bir Epiphone dan üstün, tartışılmaz. Fakat ben bir Gibson Les Paul Studio nun ağaç kalitesi gibi durumlarda Epiphone lardan çok üstün olduğunu sanmıyorum. Sonuçta Gibson manyetikler Epiphone nın manyetiklerinden oldukça üstün, fiyat olarak da... fakat geri kalanın ben işçilik ve markadan ibaret olduğuna inanıyorum. Muhtemelen normal Çin üretimi Epiphone değil ama, Zakk Wlyde nin Epiphone kullandığını çok kez gördüm. Bu durumda Epiphone mı almalıyız? Bence daha iyi markalar vardır.
100483 eklentisini görüntüle
Onun dışında açı falan için kaynak:
Bir yanlışım var ise özür dilerim...
Epiphone ye takılır mı konusunda sonuçta karakter olarak aynı gitarlar. Bence kötü bir sonuç çıkmaz🙂
Hocam çok güzel yazmışsınız ben Studio yu işçilik açısından beğendiğimi belirttim. Bende sadece çaldığım Epiphone'da boş bir hissiyat aldığım için biraz ön yargılıyım.