erkek arkadaşıma hediye gitar almak istiyorum, model yardımı

O fiyat bandlarına göre önerebileceğim tek gitar Ibanez grg121dx. Bir üstü Yamaha pac112v. Başlangıç için iş görürler ama sonrası için en azından bir manyetik modifiyesi gerektirir. Şekilli şukullu gitarlar model olarak sayıca az ve iyileri pahalı oluyor. 2600 Euro’ya güzel bir model ESP FRX var, Türkiye’de satan görmedim.

Bu gitar kısa süre deneme imkanım oldu. Değil 10 bin tl bence ederi en fazla 100 dolar olabilecek bir ürün.

Enflasyon ve düşük alım gücünden dolayı piyasa kalitesizlik yüksek fiyatlara etiketleniyor. Bence gitardan anlayan biriyle mağazaya gidip bütçenize ve göz zevkinize uygun tüm gitarları denettirin. Başka türlüsü kumar olacaktır.

Bundan yaklaşık 9 yıl önce 10 bin liraya sıfır amerikan Gibson les paul alabiliyorduk. Elektrogitara başlamak için daha önce akustik gitar klasik gitar çalmak gerektiğini düşünmüyorum. İsteyen direk elektrogitara başlayabilir. Elektrogitara ilgisi varsa akustik yada klasik gitarla başlamak zaman kaybıdır bence.
Hayır, zaman kaybı değildir. O çok subjektif bir hadise, kişinin deneyimine göre değişir.
Ama şart da değildir.
Akustik ve klasik gitarın aynı kefeye konması da doğru değil. Çelik telli akustik gitar, elektro gitara geçmek için en uygun enstrümanlardan biri. Klasik gitar ise bambaşka bir kafa ve sağ el tekniği de farklı. Türkiye'deki Akdeniz-Ortadoğu tınılarına yatkınlık nedeniyle olsa gerek, ikincisi de aileler tarafından çok daha fazla tercih ediliyor. Üzerine bir de klasik gitar dersi bindi mi, insanlar çoğu zaman soğuyorlar. Bu durum başka coğrafyalarda da geçerli. Mesela Kuzey Amerika kıtasının müziklerinde ağırlık çelik tellide (blues etkisi olsa gerek...), Güney Amerika'ya indiniz mi iş naylon tele dönüyor. Ama neticede batı müziği temelinde.

Gel gelelim, biz çok sesli müzik kültürü güçlü olan bir toplum değiliz ve makamsal-mikrotonal müzik altyapısından geliyoruz.
Bunun yarattığı çok fazla sıkıntı var ve bunlar elektro gitar gibi başlangıç seviyesinde oyuncağa dönüşmesi çok kolay olan bir enstrüman ile ne yazık ki çok daha büyük hale geliyor.

Akustik gitarla düz şeyler çalarak kulağı eğitmek bu anlamda çok fayda sağlayabilir. Türkiye'deki amatör (hatta bazı profesyonel) elektrogitaristlerin pek çoğunda koma çalma sorunu var mesela. Sorun sadece el becerisi değil, adamlar perdeye basıp koma veriyor ve bunu DUYMUYOR bile, çünkü kulak yadırgamıyor. Bend yaptıkları zaman ise doğal olarak facialar oluşuyor.

Akustik ile bu sorun çok daha az yaşanır, istese de bend de yapamaz zaten kolay kolay. Ayrıca pena tekniği ve tuşe oturmak açısından da büyük faydası olur.

Batıda bu sorunlar doğal olarak çok daha sınırlı, çünkü o insanların kulağı batı müziği ile şekillenmiş durumda. Ayrıca başka enstrümanları çalmış olma ihtimali de var kişinin. Bütün bunlar katkı yapıyor. Klasik gitar ile başlamak bu denli travmatize de etmiyordur, çünkü sonuçta kültür ve tını farkı o denli devasa değil.

Dolayısıyla, sıfırdan elektro gitar ile başlayacak kişi enstrümanı gerçekten öğrenmek istiyorsa işi zor. Çünkü aşması gereken birden fazla sıkıntı var, elektro gitar bu açıdan ideal bir enstrüman değil

Ama deniyorsa ki "çocuk-adam hevesini alsın, istediği kadar gürültü yapsın", o zaman elbette neyle istiyorsa başlasın.

Son düzenleme:
Düşük bütçelerde ben madison markasını öneriyorum. Bir kurs merkezinde gitar dersi verdiğim için genelde öğrencilerim başlangıç seviyesi gitarları tercih ediyor. SX, squier, ibanez tarzı gitarlara çıkamayan bütçelere gönül rahatlığıyla madison markasını öneriyorum.

Görüntü itibari ile ibanezlere de benziyor, diğer renklerine de bakabilirsiniz.

Düşük bütçelerde ben madison markasını öneriyorum. Bir kurs merkezinde gitar dersi verdiğim için genelde öğrencilerim başlangıç seviyesi gitarları tercih ediyor. SX, squier, ibanez tarzı gitarlara çıkamayan bütçelere gönül rahatlığıyla madison markasını öneriyorum.

Görüntü itibari ile ibanezlere de benziyor, diğer renklerine de bakabilirsiniz.
teşekkür ederim hocam öneriniz için, bu markayı gezinirken görmüştüm midex kozmos fiyatlarıyla aynı ve o markaları hiç önermiyorlar diye acaba bu da mı baya kötü diye düşünmüştüm. iyi diyorsanız eğer markanın setleri var bu şekilde almak mantıklı mıdır ne düşünüyorsunuz

midex kozmos fiyatlarıyla aynı ve o markaları hiç önermiyorlar diye acaba bu da mı baya kötü diye düşünmüştüm. iyi diyorsanız eğer markanın setleri var bu şekilde almak mantıklı mıdır
ben dedim bunu... evet madison'ı da aynı kefeye koyarım ... ama bütçe çok katıysa zorla ALMA diyecek halim yok fakat ısrarla diyorum ki set olarak satılan şeyleri alma... o amfi gerçekten oyuncak... bir gitar al, bir de gerekiyorsa ikinci el biraz saygı duyulası bir amfi kovala

ben dedim bunu... evet madison'ı da aynı kefeye koyarım ... ama bütçe çok katıysa zorla ALMA diyecek halim yok fakat ısrarla diyorum ki set olarak satılan şeyleri alma... o amfi gerçekten oyuncak... bir gitar al, bir de gerekiyorsa ikinci el biraz saygı duyulası bir amfi kovala
ben şimdi birkaç gitar buldum işyerinden gitarcı bi arkadaşa ulaştım onla baktık falan,IBANEZ GRG121DX BKF GIO Serisi Siyah Flat Elektro Gitar,IBANEZ GRG121DX BKF GIO Serisi Siyah Flat Elektro Gitar ve Genel Markalar X100 Opbk Elektro Gitar, Open Pore Black, (H-H) Fiyatı, Yorumları - Trendyol ikisi de görünüş olarak çok hoşuma gitti arkadaş ikisini de deneyimlediğini iyi olduklarını söyleyince de içime sindiler ama ibanezin stoğu yok başka sitelerde 13k, cort 9k ona daha çok yaklaşıyorum şu anda

sıkıntı şu arkadaşım cort alırsan amfiyi de güzel bir şey alman lazım dedi güzel amfi nedir hangisidir f/p evde kullanılacak mini bi şey bu gitara gidecek öneriniz var mıdır

bir de donner marka gitarlar iyi midir doremüzikte satılan

Donner'i unut. ... midex, kozmos, madison, donner vs vs ama işte dedim ya bütçe bütçedir sen bilirsin

Amfi için dediğin şekilde şunlar olabilir ... (sırasız)
Boss Microcube GX
Boss Dual Cube LX
Boss Katana Air EX
Yamaha THRii (diğerlerinden net daha iyi ama pahalıdır)
Hotone Pulze
Blackstar ID Core v3 10w veya 20w
Fender Champion 20
Line6 Spider V 20w
Boss Katana Mini
Positive Grid Spark (Spark 2 çıktı ama pahalıdır)
Orange Crush 12 veya 20 (efekt yok bunlarda, düz amfi sadece)

hepsi elimden geçti (ve daha fazlası) ... şu anda başka amfiler de var ama masamın üstünde duran, elimin altında en sık çaldıklarım Yamaha THRii 30 ve yanında Dual Cube... hani fikir versin hangisi iyi diye sorma bana 🙂

Bu gitar kısa süre deneme imkanım oldu. Değil 10 bin tl bence ederi en fazla 100 dolar olabilecek bir ürün.

Enflasyon ve düşük alım gücünden dolayı piyasa kalitesizlik yüksek fiyatlara etiketleniyor. Bence gitardan anlayan biriyle mağazaya gidip bütçenize ve göz zevkinize uygun tüm gitarları denettirin. Başka türlüsü kumar olacaktır.
Enflasyon bahane.
Dollar 2021 Eylül'de 7 lira iken
tipsizin biri faizleri düşürmeye başlayınca dolları bahane edenler her ay zam yaptı.
Ee şimdi dollar 35te çakılı kaldı ve sadece 5 kat artmış.
Ama fırsatçılar 5 katta kalmayıp devam ediyorlar milleti keriz yerine koymaya.

Çok iyi anladığım motorsikletten örnek vereyim yine; 2019 sonu gibi 50 bine alıcı bekleyen motorumu vaz geçip satmadım, 2024 de 500e koydum bekledi durdu 470e verdim.
Yahu benim 6 yaşındaki 1600cc Harley motor 5 yıl önce 50 bine beklerken o sıra 17 bine alıcı bulamayan 15 yaşındaki vt750, vn800 gibi bisiklet ayarındaki hurdalar şimdi 400 ila 650 bin arası olmuş güya.
Aslında olduğu yok da işlerine geleni-tatmin-birden zengin olacakları fiyatı yazıyorlar ve bunu da sırf yeni modeli üretilmediği, bayide baz alınacak fiyatın olmamasından dolayı kafalarına göre bu miktarları yapabiliyorlar.
Gerçi bayide CRF250L'nin yenisi 229 bin lira iken ikinci eli için 235 bin yazanlarda vardı
hoca osurduysa cemaat de sıçmış yani.
Sarı sitede; bu 15 yıllık 750cc Japon Cruiser için nasıl oluyor da 10 yıllık 1600cc Harley fiyatı yazılıyor" diye sorunca profildeki fotoğraftan işin erbabı olduğum anlaşıldığı için kimi cevap vermiyor, kimi "sen motordan anlamıyorsun" deyip laf soktuğunu sanıp bide engelliyor ağzının payını veremeyim diye.
Harley satan bayi sahibi boşuna demiyor: bu sahibinden deki ikinci el motorlar olmasa biz burada sıfır motor satamazdık"

Ben olsam en ucuz siyah ibanezi alırdım. En süslüsü mümkünse. 10 bin civarına var.

Marka değeri olarak hep kendini hatırlatır ileride. Kalbine mührü basarsınız.

Zamanında bana bir ibanez almıştın der. Unutmaz.

Zamanında bana sx donner midex almıştın demek başka, ibanez demek başka.

Sesini kalitesini boşverin, sonuçta ruhuna hitap edeceksiniz kardeşimizin. Tuşesine değil.

Yahu benim 6 yaşındaki 1600cc Harley motor 5 yıl önce 50 bine beklerken o sıra 17 bine alıcı bulamayan 15 yaşındaki vt750, vn800 gibi bisiklet ayarındaki hurdalar şimdi 400 ila 650 bin arası olmuş güya.

hoca osurduysa cemaat de sıçmış yani.
Sarı sitede; bu 15 yıllık 750cc Japon Cruiser için nasıl oluyor da 10 yıllık 1600cc Harley fiyatı yazılıyor"
Abi buna cidden ben de anlam veremiyorum. Hantal shadowlara 400 yazmışlar. Aklım almıyor.

ben şimdi birkaç gitar buldum işyerinden gitarcı bi arkadaşa ulaştım onla baktık falan,IBANEZ GRG121DX BKF GIO Serisi Siyah Flat Elektro Gitar,IBANEZ GRG121DX BKF GIO Serisi Siyah Flat Elektro Gitar ve Genel Markalar X100 Opbk Elektro Gitar, Open Pore Black, (H-H) Fiyatı, Yorumları - Trendyol ikisi de görünüş olarak çok hoşuma gitti arkadaş ikisini de deneyimlediğini iyi olduklarını söyleyince de içime sindiler ama ibanezin stoğu yok başka sitelerde 13k, cort 9k ona daha çok yaklaşıyorum şu anda

sıkıntı şu arkadaşım cort alırsan amfiyi de güzel bir şey alman lazım dedi güzel amfi nedir hangisidir f/p evde kullanılacak mini bi şey bu gitara gidecek öneriniz var mıdır

bir de donner marka gitarlar iyi midir doremüzikte satılan
Ben olsam en ucuz siyah ibanezi alırdım. En süslüsü mümkünse. 10 bin civarına var.

Sesini kalitesini boşverin, sonuçta ruhuna hitap edeceksiniz kardeşimizin. Tuşesine değil.
@Emrahd önemli bir noktayı vurgulamış. Burası gitar çalan insanlarla dolu, biz gitar çalan insan kafasından tavsiye veriyoruz.
İş hediye alma noktasından işlevsel bir şeye evrildiğinde, aslında kişi adına karar verilmiş oluyor.
Açık konuşalım, bu tümüyle şans işi. "Zormuş bu, vazgeçtim ben" derse, elinden çıkmarması bile gündeme gelebilir.
O yüzden bu marka işi ne yazık ki bu noktada önemli.

evet teşekkür ediyorum yorumunuz öneriniz için zaten ikimiz de gitardan anlayan insanlar değiliz 🙂 sizler gibi gitar kültürüne sahip değil, metallica acdc hayranı değil, duman tarzı grupları seviyor dinliyor onların şarkılarını kendi halinde çalmayı öğrenmek istiyor. bana gitarım olsa doğum gününe kadar iyi ki doğdun sevgilim çalmayı öğrensem sana çalsam demişti bu kafada bir insan. teknik açıdan en iyi gitarı alsam ona yine bir şey fark etmeyecek estetiğe önem veren biri de olduğu için ona uygun güzel bir hediye almak istiyorum. allahtan buraya danışıp midex setini almaktan vazgeçtim en azından kaliteli markaları öğrendim hem estetik hem de marka açısından güzel bir şey alacağım.

en son cort x100 ve ibanezin 10 binlik modelleri arasında kaldım şu an. siyah cort x100 çok karizmatik ve güzel geliyor gözüme, marka açısından ibanez ile eş derseniz direkt onun siparişini vereceğim yoksa ibanezin aynı fiyat bandındaki modellerini araştırmaya devam edeceğim birkaç tane radarımda var aralarından seçmeye çalışıyorum

evet aslında doğru bakış açısı bu... biz takıldık marka model işine... gerçi eşim de bana doğumgünü hediyesi ESP Eclipse almışlığı var ama ne alsa mutlu ederdi ... bir de bunca yıllık evliyiz, midex almayacak kadar tanıyor beni 🙂 ... ESP'den sonra da demişti artık beni aşar, ne alacaksan kendin alırsın ben bunun üstünü bulamam sana ....

Abi buna cidden ben de anlam veremiyorum. Hantal shadowlara 400 yazmışlar. Aklım almıyor.
(Şimdi konuyu açan kardeşe yardımın dışına çıkmış olacak ama müzikle ilgi biçok insanın ilgisi olan motorsiklet mevzusuna da değinmiş olayım biraz)

İşte bu yüzden diyor Harley satan bayi sahibi; bu sahibinden'deki ikinci el motorlar sayesinde millet koşup sıfır veya ikinci el Harley alıyor.
12 yaşımdan beri 30 yıldır motor kullanıyorum ama 25/30 yaşından sonra motorla kız tavlayabileceğini, sırtına bi yelek giyip klüp üyesi olup 2 yıldır vt750 süren biri kalkıp bana ayar vermeye kalkıyor sarı sitede. Bigün tepem atıp alıcı gibi gidip iyi bi sopa atıcam birine o olacak. Sonra mahkemelerde sürün yine.

Ocak 2010'da ilk Harleyim 1999 FXDWGI için bu Honda vt750, vn800, vn900 gibilerinden 5 yıllık 2 adet veya sıfır km alacak kadar para verip almıştım.
Honda benzin düşmanı bide.
Karbüratörlü 1450cc Harley FXDWGI 100km de 5 litre yakarken vt600, vt750 çöpleri 5 buçuk yakıyor ve gitmiyor, max 160 km.

9 yıllık 900cc japon 👇 hurdasının linki
https://shbd.io/s/8okkGjyV
690 bin (yerseler)

ben mesaj ile sorduğumda 649 bin idi.
Sonra bana kızıp 690 yapmış 🤣🤣 649 verecek keriz buldu da 690 bin verecek keriz arıyor. 600 bini olan gidip 1600cc Harley alır.
Bu da 5 yıllık 👇 1750cc harleyin linki
https://shbd.io/s/q4eFBn0E 700 bin

Screenshot_20250116-224205.webp IMG_20250116_223831.webp Screenshot_20250116-224147.webp

(Şimdi konuyu açan kardeşe yardımın dışına çıkmış olacak ama müzikle ilgi biçok insanın ilgisi olan motorsiklet mevzusuna da değinmiş olayım biraz)

İşte bu yüzden diyor Harley satan bayi sahibi; bu sahibinden'deki ikinci el motorlar sayesinde millet koşup sıfır veya ikinci el Harley alıyor.
12 yaşımdan beri 30 yıldır motor kullanıyorum ama 25/30 yaşından sonra motorla kız tavlayabileceğini, sırtına bi yelek giyip klüp üyesi olup 2 yıldır vt750 süren biri kalkıp bana ayar vermeye kalkıyor sarı sitede. Bigün tepem atıp alıcı gibi gidip iyi bi sopa atıcam birine o olacak. Sonra mahkemelerde sürün yine.

Ocak 2010'da ilk Harleyim 1999 FXDWGI için bu Honda vt750, vn800, vn900 gibilerinden 5 yıllık 2 adet veya sıfır km alacak kadar para verip almıştım.
Honda benzin düşmanı bide.
Karbüratörlü 1450cc Harley FXDWGI 100km de 5 litre yakarken vt600, vt750 çöpleri 5 buçuk yakıyor ve gitmiyor, max 160 km.

9 yıllık 900cc japon 👇 hurdasının linki
https://shbd.io/s/8okkGjyV
690 bin (yerseler)

ben mesaj ile sorduğumda 649 bin idi.
Sonra bana kızıp 690 yapmış 🤣🤣 649 verecek keriz buldu da 690 bin verecek keriz arıyor. 600 bini olan gidip 1600cc Harley alır.
Bu da 5 yıllık 👇 1750cc harleyin linki
https://shbd.io/s/q4eFBn0E 700 bin

176218 eklentisini görüntüle 176219 eklentisini görüntüle 176220 eklentisini görüntüle
Konu dışı fakat Gaziantep Şehitkamilden el arabası bile alınmaz.

Geri