İnanılır gibi değil...
Erman Baykan... Valla sen kimsin nesin anlayamadım. Kayıtlarını dinledim... 8O Şevkim artsın mı yoksa ben bu işleri bırakıp bi kenara mı çekileyim anlamadım. Gitarist olmaya karar verenler için örnek bi adamsın sen valla. Şöyle ki, Giresun'dan bir gitarist olman, yok oralardan gitarist çıkar mı diyenlere oturaklı bir cevap olmakla birlikte, yine oralarda olup da iyi bir gitarist olmak isteyenlere de gaz olacak bir nitelik. Seni dinledikten sonra anladım ki, nerde olursan ol, hangi şartlar içinde olursan ol insan kendini geliştirmek için her zaman bir yol bulabilir. Gerçekten harika...
Kayıtlarına gelince; besteni çok beğendim. İsmini sabaha doğru koymana şaşmamak gerek çünkü gerçekten sanki sabah telaşı gibi başlıyo sonra gün içinde koşurturmaca bir sürü iş falan ama inişli çıkışlı melodiler de yaşama sevinci gibi...🙂 inşallah fazla uçamaışımdır yorumumda...yani yaşamışsın parçayı..
Coverlara diycek bişeyim yok. Zira o teknikleri geliştirebilmiş bi herif değilim. Ama oturmuş çalış tekniği, gitara hakimiyetin artık sanat yapmanın eşiğine gelmiş olduğu anlamına geliyor bence. Tabi ki müzisyenin öğrenme süreci hiç bitmez ama ortalamalar vardır. Ortalama olmayı aşmışsın yani gitarın seni ifade edebilecek durumda, aklındaki kelimeleri gitarla ifade edebilecek konumdasın. For the Love of God nerdeyse orjinali gibi...Tabi ki Vai'nin aynısını çalmana gerek yok ama adamın kimi tekniklerini öğrenmişsin bilem... Benim için bunlar hayalden ibaret olduğu için hayretler içindeyim...
Sonuçta diyceğim şey; ünlü ol ya da olma bi yerlere gel ya da gelme, bir konserde ya da herhangi bir sahnede duygunun doruğuna ererek, bütün kalbin parmaklarının ucunda o bend'leri yapmak var ya...İşte o konuma gelmişsin..Artık ölsen de gam yeme. Tabi yazdıklarına bakılırsa sen iyi olduğunu kabul etmeyenlerdensindir (bence bi sakıncası yok 😆 )
Senle tanışmak çok iyi olurdu ama aslında gerek yok. Bi kaç kaydını dinleyerek bile benim gibi amatör bi gitariste örnek oldun.. Ayrı bi gaz geldi bana.Çok sağol, ufkumu genişlettin... Başarılarının devamı dilerim Erman.