Eski Toprakların Yeni İcraatleri


Arkadaşlar bu başlığı kültleşmiş grupların yeni albüm, single gibi kayıt çıkarttığı dönemlerde kullanmayı teklif ediyorum. Bugün Slash ve Brain Johnson single yayınlamış.
Neden böyle bir başlığa gerek duyduğumu söyleyeyim. Bizim dinlediğimiz ve enstrüman çalmaya yönelten adamların birçoğu eski toprak adamlar. Birçoğumuz klasik rock ile başlamıştır. Çok az insan ben Polyphia dinleyerek müziğe merak duymaya başladım diyecektir.
Hala rock dergileri, forumlar, YouTube kanalları bu adamların ürettikleri üzerine kurulu. Modern diyebileceğimiz son dönemin bilindik isimlerinden Martin Miller bile 70s 80s mashup diye videolar yayınlıyor.
Eh şimdi bu adamlar eskileri çalıyorsa eskiler acaba yeni bir şey üretiyor mu yoksa her zaman bildiğimiz klasik yemekleri ısıtıp önümüze mi koyuyorlar? 2020’lerin kültürüne ayak sağlamışlar mı? Bu çokça tartışılır. Buradan ekipman kullanımı da dahil birçok sonuç çıkartılabilir. Ben ise veri tabanı olması için bu başlığı kullanmayı teklif ediyorum.
 
17 Mayıs'ta Orgy of the Damned albümü mecralara geldi. Haberi olmayan varsa göz atabilir, güzel işler var. Albümdeki her parçaya yıllardır jamlerde yer ayırdığım için merakla bekliyordum. İlginç isimler de var Slash'e eşlik eden. En sevdiğim enerjisi yüksek Killing Floor oldu. Çok önce single olarak yayınlanmıştı zaten. Stormy Monday'e ise tekrar vuruldum. Tabi Beth Hart sayesinde. Joe Bonamassa ile yaptığı işlerinde tanımıştım Beth'i. Muhteşem bir vokal. Bu parçada da harikalar yaratmış. Ve bu da Slash'e çalımında yansımış. Çok beğendim. Yer yer Jimmy Page havaları da sezmedim değil. Özellikle Since I've been loving you parçasından cümle benzerleri duydum.

Çok uzatmadan albümü beğendiğimi söyleyebilirim. Slash'in ES-335'ine de selam olsun. Cayır cayır 60-70'lerin blues kokusu buram buram geldi.
 
Eric Clapton 4 Ekim'de çıkacak Meanwhile albümünden yeni bir parçayı dün yayınlamış; One Woman. Albümden 8 parça çok daha önceden yayınlanmıştı zaten. Albümden şu ana kadar yayınlanmayan 5 şarkı kaldı. 4 Ekim'de onları da dinlemiş olacağız. One Woman parçasını ilk dinlemede beğendim, gayet catchy bir ritme sahip. Klasik Clapton tonları, soloları kendini hemen belli ediyor gene.
 

Geri
Üst