Sanother demiş ki:Bilgi: Dünyadaki ilk Batman filmi Türkiye'de çekilmiştir(hafızam beni kasıtlı olarak feci bir şekilde yanıltmıyorsa), 1973 yapımı filmin tam adı "Bedmen - Yarasa Adam"dır...copadam demiş ki:Ben en çok uyarlamaları merak ediyorum. Mesela Kara Maske gibi, bir çok fantastik konulu film çekilmiş.
Ayrıca bu başlıkta bahsi geçen dönemin benim bir önceki yazımda bahsi geçen dönemden sonraki ve biraz daha yaratıcı öğelere sahip bir dönem olduğunu belirtmek isterim, bu dönem ve öncesi ve sonrası ve günümüz Türk sinemasının en büyük hatası daha öncede belirttiğim gibi sadece eğlenceye yönelik olmasıdır, bahsi geçen dönem harici çoğu taklit filmler (ki The Kid gibi kısa bir filmden 100 civarı film çıkarmakta herkesin harcı değildir tabii) ve şu anki televizyonlarımızın mantığı gibi gülelim, ağlayalım, vakit geçirelim, aman sakın düşünmeyelim, öğrenmeyelim, aklımızı kullanmayalım mantığıyla yapılan filmlerdir, benimde hoşuma gidenler olmasına rağmen bu sinema sanatının ufak bir parçasında takılıp kalmaktan ibarettir ki bence o dönem istisnalar dışında çok kötü filmler yapılmıştır, günümüzde bu filmleri hala izliyor ve seviyor olmamızın nedeniyse filmlerin güzelliğinden çok o dönemi veya bu filmleri izlediğimiz dönemleri çağrıştırmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum şahsen...
Dip Not: Her şey mutlaka düşündürüp, öğretecek, mesaj verecek diye birşey yok tabii ki, kimi zaman boş şeylerde izlemek, yapmak gerek ama bazen, her zaman değil...
Dünyadaki ilk Superman ve Spiderman filmleri de Türk yapımıdır.Ciddiyim arkadaşlar.TV lerde hiç gözükmez,muhtemelen Vcd si bile yoktur.Ben de zaten filmleri izlemedim;2-3 yıl önce Nebil Özgentürk'ün Bir Yudum İnsan programında 1-2 küçük sahne görmüştüm.Hatta programın o bölümünde Cüneyt abi Dünyayı Kurtaran adamı falan anlatıyordu.O filmlerden hatırladığım birkaç parça şey rezalet kostümler ve hiç uçmayan Spiderman ve Superman.Spiderman'i ipten bir merdivenle duvara tırmanırken hatırlıyorum.Superman da hiç uçmuyor, habire yüürüyordu. 😆