Eski Türk Filmleri

Sanother demiş ki:
copadam demiş ki:
Ben en çok uyarlamaları merak ediyorum. Mesela Kara Maske gibi, bir çok fantastik konulu film çekilmiş.
Bilgi: Dünyadaki ilk Batman filmi Türkiye'de çekilmiştir(hafızam beni kasıtlı olarak feci bir şekilde yanıltmıyorsa), 1973 yapımı filmin tam adı "Bedmen - Yarasa Adam"dır...

Ayrıca bu başlıkta bahsi geçen dönemin benim bir önceki yazımda bahsi geçen dönemden sonraki ve biraz daha yaratıcı öğelere sahip bir dönem olduğunu belirtmek isterim, bu dönem ve öncesi ve sonrası ve günümüz Türk sinemasının en büyük hatası daha öncede belirttiğim gibi sadece eğlenceye yönelik olmasıdır, bahsi geçen dönem harici çoğu taklit filmler (ki The Kid gibi kısa bir filmden 100 civarı film çıkarmakta herkesin harcı değildir tabii) ve şu anki televizyonlarımızın mantığı gibi gülelim, ağlayalım, vakit geçirelim, aman sakın düşünmeyelim, öğrenmeyelim, aklımızı kullanmayalım mantığıyla yapılan filmlerdir, benimde hoşuma gidenler olmasına rağmen bu sinema sanatının ufak bir parçasında takılıp kalmaktan ibarettir ki bence o dönem istisnalar dışında çok kötü filmler yapılmıştır, günümüzde bu filmleri hala izliyor ve seviyor olmamızın nedeniyse filmlerin güzelliğinden çok o dönemi veya bu filmleri izlediğimiz dönemleri çağrıştırmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum şahsen...
Dip Not: Her şey mutlaka düşündürüp, öğretecek, mesaj verecek diye birşey yok tabii ki, kimi zaman boş şeylerde izlemek, yapmak gerek ama bazen, her zaman değil...

Dünyadaki ilk Superman ve Spiderman filmleri de Türk yapımıdır.Ciddiyim arkadaşlar.TV lerde hiç gözükmez,muhtemelen Vcd si bile yoktur.Ben de zaten filmleri izlemedim;2-3 yıl önce Nebil Özgentürk'ün Bir Yudum İnsan programında 1-2 küçük sahne görmüştüm.Hatta programın o bölümünde Cüneyt abi Dünyayı Kurtaran adamı falan anlatıyordu.O filmlerden hatırladığım birkaç parça şey rezalet kostümler ve hiç uçmayan Spiderman ve Superman.Spiderman'i ipten bir merdivenle duvara tırmanırken hatırlıyorum.Superman da hiç uçmuyor, habire yüürüyordu. 😆

birde yerli yapım şeytan vardı başrolde cihan ünal oynamıştı kızın içine şeytan giriyor bizim cihan ünal da malumunuz peder yerine imam dı ve kızı şeytandan arındırmaya çalışıyordu kutsal su yerine zemzem suyu kullanmıştı replikler beni kopartırdı puhaaaa....

ayrıca şeytanın yanı sıra vampir filmimizde vardır adı dracula istanbulda bir kan emen türk vampiri ilk bizimkiler yapmıştı batı bizi taklit etti

yerli e.t de biz yaptık yalnız bizdeki yaratıgın adı badi idi spilbergün yapımından daha kaliteli idi

dünyayı kurtaran adam filmini kim unutabilirki efsane aktörümüz george,muhammed,micheal arkın bizdeki adı cüneyt arkın dünyanın en anlaşılmaz filmi seçilmiştir sinema okullarında ders olarak okutulan ögrencilere bir filmi ancak bu kadar anlamsız yapabilirsiniz diye ögretilen film

sinema eleştirmenlerinin dünyada çözemedigi tek film kendi dalında dünyada kült olarak gösteriliyor

ayrıca dünyadaki her festivalde mutlaka gösteriliyor dünyayı kurtaran adam turkish star wars adı altında amerikada 10 dolara en çok satılan film....

işte bunlar bazı örnekler sakın yeşilçamı küçümsemeyin.....

Cüneyt abinin filimleride güzeldi ama birde uçma sahneleri fealn vardı adam mübarek süperman gibi uçuyor havada takla felan atıyor ama bir vuruşla o kıadar adamı yere yıkıyor...Sonuç yine cüneyt abi hep dövüyor adamları malkoçoğlu... 😆 😆

Gutemensch demiş ki:
Yerli yapımı şeytanı televizyonda ilk çıktığı zaman seyretmiştim.Çok fena tırsıtmıştı.Hala da ürpertir biraz.
abi onu bi yerlerde görmüştümde o yatağın sallanma sahnesi filmi bir anda komedi kategorisine sokuyor.Yatağın altına bi adam sokmuşlar galiba adam altta depiniyo kızda üstte fena bi sahneydi o
Bence ciddi olması düşünülerek yapılan yabancı taklidi türk filmleri kadar hiçbi film güldüremez insanı
favorim Dünyayı kurtaran adam bencede kült bir film o uzaylılar nedir öyle susam sokağındaki kurabiye canavarı gibi 😀
bide ET nin yerli versiyonu dehşet .İzleyin

AWAY_DELIGHT_AWAY demiş ki:
Gutemensch demiş ki:
Yerli yapımı şeytanı televizyonda ilk çıktığı zaman seyretmiştim.Çok fena tırsıtmıştı.Hala da ürpertir biraz.
abi onu bi yerlerde görmüştümde o yatağın sallanma sahnesi filmi bir anda komedi kategorisine sokuyor.Yatağın altına bi adam sokmuşlar galiba adam altta depiniyo kızda üstte fena bi sahneydi o
Bence ciddi olması düşünülerek yapılan yabancı taklidi türk filmleri kadar hiçbi film güldüremez insanı
favorim Dünyayı kurtaran adam bencede kült bir film o uzaylılar nedir öyle susam sokağındaki kurabiye canavarı gibi 😀
bide ET nin yerli versiyonu dehşet .İzleyin

body ölmüştüm onu izlediğimde yahu 😀

Ayağına taş bağlayıp antreman yapıoydu kayaların üzerinde.Sonrada susam sokağından çıkma kuklalarla savaşıyor,stars wars tan araklama fonla evrenden evrene çoşuyordu valla.Türünün tek örneği.

denoktabenokta demiş ki:
sonra uzay gemisine dikiz aynası takıyodu!
o zaman söylenecek başka bi şey yok bu filme.aynaya cd zar vs de takslardı bari 😀
peki siz cüneyt arkının ellerinde pençeyle dolaştığı filmi hatırladınızmı
adamların elinde kalkan var ama nafile cüno bi vuruyor kalkanı deliyor ve direk surata patlıyor ortalık ketçap oluyor bi anda 😀

bide herif duvarı bi hamlede yere indiriyodu sanırsam 😀 o uzaylıların kostümleri manyaktı ya 😀 😀 hatta bi tanesine bulamamışlar herhalde bildiğimiz ayı kostümü vardı 😀

DKA'da dakikasını ve sahnesini tam hatırlamıyorum ama elemanın birine çöp tenekesini kesmişler,zırh yapmışlar.Adamın zırhında "Beyoğlu Belediyesi" yazıyordu. 😆