Alınık ESP Arrow Andromeda II (violet)

Screenshot_20221206_111942_Chrome.webp

Adam artık bu gitardan soğudu herhalde hiç updatelemiyor burayı xD
Bence Meksika sınırını geçemedi henüz. En son gözaltına alınmıştı. Kara listeye de almışlardır Amerika'ya giremez artık 😜
Dedik o kadar o gitar japon üretimi, ABD değil. Illa ben ABD alacam diye tutturdu. ABD'de satılan da Japonya'da üretiliyor. Işin boyutu gitar almaktan çıktı çoktan

Son düzenleme:
Bence Meksika sınırını geçemedi henüz. En son gözaltına alınmıştı. Kara listeye de almışlardır Amerika'ya giremez artık 😜
Dedik o kadar o gitar japon üretimi, ABD değil. Is ben ABD alacam diye tutturdu. ABD'de satılan da Japonya'da üretiliyor. Işin boyutu gitar almaktan çıktı çoktan
Ooo. Bu hikayenin şarkısı bile var. Gelsin üstat Jorn Lande versiyonuyla...

"And I've got such a long way to go (such a long way to go)
To make it to the border of Mexico
So I'll ride like the wind
Ride like the wind"

Avrupada bir muzik.magazasi.Almadim tabii, sadece denedim. 6 bin usd gerek yok.
Almak isteyen arkadas nezarethaneden cikamadi galiba.
Bu esnada 1 buçuk yıl sonra güncelleme yapayım. Gitarın hem ESP Original series (6500 Euro güncel mağaza fiyatı), hem de LTD versiyonu (1775 Euro katalog fiyatı) kullandım ve yorumlarım şöyle:
Her iki model de malzeme ve özellik olarak hemen hemen aynı.
Farklılıklar:ESP japonya üretimi, LTD Kore/Endonezya.
Sadece bazı Endonezya üretimi LTD'lerde klavye Macassar Abanozu ve daha açık renk (rosewood görünümlü abanoz). Kore üretimi olanlarda koyu ve tek renk abanoz klavye.

ESP'de Floyd Rose OFR, LTD Floyd Rose 1000 tabanlı Special Edition ( Floyd Rose special ile karıştırılmasın, Floyd Rose 1500 de denebilir, zira vidalar paslanmaz çelik ile upgrade edilmiş 1000).
Bunun dışında ESP versiyonunda ters kafa-reverse headstock var, bir de manyetik olarak her ikisi de aktif EMG olsa da ESP'de HET set, LTD'de 81-85 var.
ESP olan hardcase ile, LTD olan karton kutu ile geliyor.
Finishing, QC, gitarın elde duruşu, kalite hissiyatı bana göre tamamen aynı. Aksini söyleyen verdiği paranın bu farka değdiğini iddia etmekten ve kendini kandırmaktan öteye gitmez. Isteyen istediğini alır, parası olan istediği şeye para verir.

LTD'nin bir artısı Paslanmaz çelik fret ile geliyor. ESP original series versiyonunda bu yok

Son ve çok önemli bir fark: Fiyat, 6500 vs 1775 Euro. Hadi orjinal ESP hardcase de 350 Euro desek LTD olanı da 2125 Euro'ya geliyor. Aradaki 4375 Euro farka değer mi? Bence değmez.
2024 itibariyle her iki renk de üretilmiyor. Mağaza stoklarında kaldı ise bir ihtimal, yoksa ikinci el.

P.S. ESP versiyonu kesinlikle made in USA falan değil. Japonya üretimi. Başlık sahibi tüm uyarılara rağmen hâlâ USA diye diretmişti 😆

Son düzenleme:

Geri