bende atını cizeyim izninle 😀Norton_Antor demiş ki:Türkiye'den gitar alınmaz.nokta.
spree demiş ki:Türkiyeden gitar alınır ama nasıl???
Bu soruyu kendime sorduğumdan ve Pera müzikten ESP-ltd DV8-R gitarımı almamdan bu yana 2 yıl geçti. Bakın bu gitardan her zaman memnunum her şeyiyle harika.Bir gün bu gitarı Jazz yaparken kullandım millet şaşırdı hem temiz seslerde hemde metal türüne yakışıyor sesi.
İyi de bunların fiyatı nedir? Bir defa Eğer ESP veya ltd alacaksanız Kore'den aşağı almamalısınız. ESP'nin orjinal sitesine girin. Benim gitarımın fiyatı 1.300$ dır. Yani 1850 YTL. America'da satılanlarda aynı paradır. Ama eğer bir gitarı peşin alırsanız fiyat öylebir düşer ki... Ben bu gitarı 1.550 ytl ye aldım dahada inerler aslında 1.600 ytl den 1 lira aşağı inmem diyodu 🙂.
Peki peşin alamayacak durumda olanlar ne yapacak? Bu soru her marka gitar ve her insan için geçerli. Ben 3 ay bütün bir yaz çalıştım. Her yere yürüyerek gittim geldim hem de istanbul'da. Zaten o gitarı almak için benim gibi orta halli bir insanın deli olması gerekir. Ondan önce kullandığım gitar Vic standart 🙂. Bu benim bütçeme göreydi zaten aldığımda kendisi 156. el falandı her halde ne boyası kalmıştı ne manyetikleri sağlamdı. yani işin kısası peşin alın fiyat düşer. Peşin alamıyosan Daha ucuz bişey alıcaz. Amerikada olsanızda zaten o gitarı (seçtiğinin gitar) alamazsınız kolay kolay. Birde bu ltdlerin kötü olduğu söyleniyor. Bu tamamen yanlış şimdi size bir esp-ltd ile bir esp'nin farkını gösterim:
ESP DV8
SPECS:
• NECK-THRU-BODY CONSTRUCTION
• 25.5” SCALE
• MAHOGANY BODY
• 3-PIECE MAHOGANY NECK
• EBONY FINGERBOARD
• DOT INLAYS W/8-BALL ON FIRST FRET
• SEYMOUR DUNCAN DAVE MUSTAINE LIVEWIRE ACTIVE PICKUPS
• 2 VOLUME & 1 TONE CONTROL WITH 3-WAY TOGGLE
• BLACK HARDWARE
• SPERZEL LOCKING TUNERS
• DUNLOP FLUSHMOUNT STRAPLOKS
• TONEPROS LOCKING BRIDGE W/STRING-THRU-BODY
• WHITE BINDING ON NECK & HEADSTOCK;
• 24 JUMBO FRETS
ESP-LTD DV8-R
SPECS:
• NECK-THRU-BODY
• 25.5” SCALE
• MAHOGANY BODY
• 3-PIECE MAHOGANY NECK
• ROSEWOOD FINGERBOARD
• DOT INLAYS W/8-BALL ON FIRST FRET
• SEYMOUR DUNCAN DAVE MUSTAINE LIVEWIRE ACTIVE PICKUPS
• 2 VOLUME & 1 TONE CONTROL WITH 3-WAY TOGGLE
• BLACK HARDWARE
• SPERZEL LOCKING TUNERS
• DUNLOP FLUSHMOUNT STRAPLOKS
• TONEPROS LOCKING BRIDGE W/STRING-THRU-BODY
• WHITE BINDING ON NECK & HEADSTOCK
• 24 JUMBO FRETS
Ses konunsunda şüpheleri olan arkadaşlar için yapacak bişeyim yok gidip denesinler.
Bu adamlar tüccar arkadaşlar amaçları sizi soymaktır. Onlara insan olduklarını hatırlatmak için Retorik'inizin iyi olması gerekir bence. Konuşarak her şeyi çözebiliriz. O adam o gitarı bana satmasa (1 tane kalmıştı) yarın belki daha fazla paraya satabilirdi. Ama bana satarsa vicdanı rahatlayacaktı.Ben onun bunun farkında olmasını sağladım hepsi bu.
Gercekten haklısın yani a gitarı 400$ b gitarıda 400$ ama a gitarı b gitarından iyi.. ama b gitarı marka diye gidip b gitarını almak ... yorumu size bırakıyorum =) ve evet gercekten deneyip alın gitarları sonra hayal kırıklıkları yasanabiliyor...secks demiş ki:malesef katılamıyorum size. el değmeden göz görmeden gitar almayı ancak benim gibson/ibanez/fender/.../esp'im var demek için alınıyorsa veya iş ticarete dökülmüşse yine veya gelen gitardaki sorunları sevgiyle karşılayacak kadar geniş ve sevecen bir gönlüm var deniyorsa anlayışla karşılarım.
midnite demiş ki:ltd m400 çaldım.. ne yalan söylim hiç rahat değildi...(şahsi fikrim)