2007 model vintage black ec-1000 modelini uzuun bir zamandır kullanıorum, ana gitarımdı uzun bir süre, daha sonra 2004 les paul classic aldım ve rahatladım, tabi ki bütçe meselesi ben de les paul alana kadar anam ağladı, ama asla satmayacağım bir gitardır ec1000. zaten şu anda les paul E standart ve ec1000'i D Standart olarak kullandığım için iki gitarın avantajını sonuna kadar yaşıyorum, tabi bir de şöyle bir durum da var, ec1000 24 perde olduğu için ve her ne hikmetse (ben hala işçiliği çözemedim 🙂 ) D tuning, C tuning vb. alternatif akord düzenlerini güzel kaldıran bir gitar. 24 perdenin benim için en önemli dezavantajı iki manyetik birbirine olmasına gerekenden çok çok daha yakın ve özellikle Neck pozisyonunda emg 60'ın hakkını adam gibi veremiyor, benzer ağaçlarda ve setupta bir çok farklı gitarım oldu ya da kullandım, kesinlikle emg 60 bu gitarda hakkıyla sesini veremiyor ve biraz mid-tiz ağırlıklı bir ton geliyor.
bunların haricinde güzel gitar, dayanıklı, akordu kolay kolay kaçmaz, benim gitarımda orjinal kilitli esp burgular var, sanırım daha üretilenlerde Sperzel olması lazım, fakat ben yenilerin işçiliklerini ve sağlamlıklarını pek beğenemedim, sanki eski Ec1000'leri daha bir özene bözene üretmişler gibi geliyor, farklı da olabilir.
ayrıca inanılmaz hafif bir gitar, les paul resmen sahnede belimi ağrıtıyor 45 dk sonra, ama ec1000'le saatlerce ayakta çalabilirsin, 2 kilo filandır herhalde 😛
renk tamamen keyfi bir seçim, kimisi sever, kimisi beğenmez, ben mat siyahtan çok memnunum.
bir de Türkiye için söylemiyorum ama fiyat/performans oranı güzel bir gitar, ben zamanında usa'den hard case'le beraber ikinci el 500$'a almıştım, ve nerdeyse sıfır kadar temizdi.
şimdi ebay'de bakıyorum, 500$'a hele 2007 filan bulmak imkansız, gitarın ilginç bir şekilde piyasası da yükseldi, 700$'ın altında ec1000 yok, olanlarda inanılmaz külüstür durumda.
not : yukarı da sözü geçen, şekter gitarı ne denedim, ne de kullanan arkadaşım var, o yüzden kıyaslama yapamam. ama 500$'a abanoz klavyeli, hard case'li, maun gövde-sap, emg manyetikli bir gitar olduğunu sanmıyorum.