ESP LTD EC-256 alinirmi

Kesinlikle alınmaz. Uzak durulması gereken bir gitar. Elindeki gitardan çok bir farkı yok.
LTD'yi üreten firma Cort olabilir.
Biraz fazla verip, ikinci el PRS Custom 24 alırım.
Alternatifim Schecter markalı manyetikli gitarları olurdu.
Sınıf atlarsın.
Onun üstü Amerikan gitarlar zaten....

Kesinlikle alınmaz. Uzak durulması gereken bir gitar. Elindeki gitardan çok bir farkı yok.
Sınıf atlarsın.
Peki schecter demon 6 mi bu gitarmi

Les Paul kasaya sempatin varsa net alınır.. Radius'u, ağacı, konforu yerinde bir gitar.. Bana hiç uygun olmadığı halde Gibson almama değer mi diye yakın tarihte Kore Epiphone LP Standart aldım, eğer ısınırsam Gibson'a geçeceğim, denemelerdeyim.. Kişisel tecrübem elime her Gibson veya Epi Les Paul aldığımda ister 50' olsun, ister 60', sap profili nedeniyle 5 dakika çalım sonrası bir yabancılık çekiyorum, baseball sopası gibi geliyor sap, EC-256'da ise bu etki çok az, ince olduğu için akan bir klavyesi var... Özetle Ec-256 bendeki Les Paul'den daha konforlu, sap profili yormaz, üstelik hafif.. Manyetik modifiyesi ve kaliteli tel kullanımı iki gitarda da fark yaratır.. Önce Kore'de üretimi başlıyor, sonra Çin'e geçiyor üretimi.. Hatta ilk üretildiği senelerde fabrikadan eskitilmiş olarak (boyası bazı yerlerinde çıkartılıp sonra verniklenerek) çıkıyordu, Pera Müzik getiriyordu o zamanlar, Galatasaray Lisesi'nin çaprazındaki mağazasında denemiştim ilk geldiğinde.. Fiyatı da galiba 250-300 dolarlar civarıydı.. Ama sıfır alacağına kesinlikle ikinci el bir Kore almanı öneririm..

Ne tarz yapmak istediğinize bağlı.
Prs her tarz yapmak içindir. Schecter daha çok metalle uygun. Daha sert bir tonu vardır.
Daha önemlisi iki gitarı deneyin. Elinize aldığınızda hangi ile çalmak keyifli gelirse onu seçin.
Duygusal olarakta onunla bağ kurmak önemli....
Hocam rock metal çalıyom metallica duman guns n roses gray moore o tarz caliyorum

Les Paul kasaya sempatin varsa net alınır.. Radius'u, ağacı, konforu yerinde bir gitar.. Bana hiç uygun olmadığı halde Gibson almama değer mi diye yakın tarihte Kore Epiphone LP Standart aldım, eğer ısınırsam Gibson'a geçeceğim, denemelerdeyim.. Kişisel tecrübem elime her Gibson veya Epi Les Paul aldığımda ister 50' olsun, ister 60', sap profili nedeniyle 5 dakika çalım sonrası bir yabancılık çekiyorum, baseball sopası gibi geliyor sap, EC-256'da ise bu etki çok az, ince olduğu için akan bir klavyesi var... Özetle Ec-256 bendeki Les Paul'den daha konforlu, sap profili yormaz, üstelik hafif.. Manyetik modifiyesi ve kaliteli tel kullanımı iki gitarda da fark yaratır.. Önce Kore'de üretimi başlıyor, sonra Çin'e geçiyor üretimi.. Hatta ilk üretildiği senelerde fabrikadan eskitilmiş olarak (boyası bazı yerlerinde çıkartılıp sonra verniklenerek) çıkıyordu, Pera Müzik getiriyordu o zamanlar, Galatasaray Lisesi'nin çaprazındaki mağazasında denemiştim ilk geldiğinde.. Fiyatı da galiba 250-300 dolarlar civarıydı.. Ama sıfır alacağına kesinlikle ikinci el bir Kore almanı öneririm..
Evet les paul istiyorum 2.el Endonezya yapım buldum yada 23kya mi alıyım şuana kadarda hep les paul kullandım

Hocam manyetikleri sıkıntılı birazda problemleri var ritim atarsinda solo blues çalınca saund hiç keyif vermiyor o yüzden yeni gitara geccem
Bence bu denklemde asıl kısıtlayıcı olan şeyler amfi ve processor. Digitech rp5515 yıllık bir cihaz, çıktığı zaman da giriş seviyesi bir aletti, iyice çağdışı kalmış durumda. Marshall mg15 zaten hep leşti, eminim ki hala aynı leşlikledir. 🙂
Burada amfi-processor ikilisini satıp iş görür bi alet almak (Boss Katana 50) daha verimli olacaktır diye düşünüyorum.

Hocam mg15g anfi MARSHALL MG15G 15W Elektro Gitar Kombo Amfisi Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024 bu
Bence bu denklemde asıl kısıtlayıcı olan şeyler amfi ve processor. Digitech rp5515 yıllık bir cihaz, çıktığı zaman da giriş seviyesi bir aletti, iyice çağdışı kalmış durumda. Marshall mg15 zaten hep leşti, eminim ki hala aynı leşlikledir. 🙂
Burada amfi-processor ikilisini satıp iş görür bi alet almak (Boss Katana 50) daha verimli olacaktır diye düşünüyorum.

Evet les paul istiyorum 2.el Endonezya yapım buldum yada 23kya mi alıyım şuana kadarda hep les paul kullandım
Hangi gitarı alacağınız kişisel bir karar tabi ama gitara karar verdikten sonra da bütçe, alışkanlıklar, sıfır gitar kullanma arzusu (varsa eğer), ikinci el almakta tecrübe, satıcıya güven vs vs değişkenler de size bağlı..

Hangi fabrika yani ülke olduğu gitardan anlayan için çok ta önemli değil esasında (ben önemsemem mesela, speclerin doğruluğuna ve konforuna bakarım), eline aldığında malzemeyi, işçiliği, konforu vs çözebiliyorsa elindeki ürünün ederini, ihtiyacını karşılamasını zaten hesaplar.. Yani Endonezya da, Çin de olsa çalımı-tonu sizi mutlu hissettiriyorsa sıkıntı yok..

Kore tavsiye etmemin sebebi de, alıcı olarak çok bilgili değilseniz bile Kore'nin 70'lerden beri gitar üretimi işinde etkin olarak var olmaları, yani ürünlerinden tecrübelerine paralel belli bir standartın beklenmesi.. Buna ilave kendi tecrübelerim, gitarla ilgili çevremin yorumları.. Uzun konu, cevabım bu kadar.. Kolay gelsin..

Hocam mg15 değil mg15g

Sınıf atlarsın.
Saçmalamışsınız hocam. 2 senedir kullanmıyor olsam gitarı inanırdım. Bu süreç içinde kemik eşik ve ikinci el seymour duncan manyetikler ile sınıf atladı hatta gitar.

Geri