EV STÜDYOSU İÇİN REFERANS MONİTÖRÜ ÖNERİSİ

Herkese selamlar. Alternatif rock tarzında kendi ev stüdyomda çalışmalar yapıyorum. Bu ayın sonunda çift olarak referans monitör alacağım. Muhtemelen ikinci el piyasasından alacağım. Beni orta vadede götürebilecek, çalışmalarıma eşlik edebilicek, fiyat açısından çift olarak alındığında çok pahalıya kaçmayan ikinci el piyasasından da temin edebileceğim bi referans monitörü önerir misiniz. Ya da kullandığınız modellerden bahsedebilirsiniz.
 
Odanın büyüklüğüne göre gereken hoparlör boyutu değişiyo gibi mevzular var sanırım. Odanın çok büyük olmadığını varsayarak

Yamaha-HS5
Krk Rokit
MAudio BX5A
PRESONUS ERİS E5
KALİ AUDİO

Ben sadece HS5'i kullanıp dinledim ama diğerleri de kalburüstü sayılabilecek çokça önerilen modeller. Forumdaki abilerim daha da detaylı yazacaktır

Bu başlıkta da çok değerli GERGE abim bahsediyor gene ona da bakabilirsiniz
 
Selamlar, 15 m2, yükseklik 2.20. odada yamaha hs5w kullanıyorum. Memnunum açıkçası. Samson sr850 kullanarak yaptığım kayıtları ardından yamaha hs5w ses monitöründe dinlediğim zaman çok fark ettiğini gördüm. O yüzden hs5w'yi öneririm. Lakin yinede forumdaki değerli ağabeylerim benden daha deneyimlidirler. Onların da görüşünü almak daha mantıklı.
 
Rock, özellikle bas ve davul miksi için 5 inçlik driver biraz sıkıntı, ben de kullanıyorum ve hep bas frekans kontrolünü kulaklıkla yapıyorum. Bir gun eytere be diyip sub woofer alcam o olacak.

İmkanınız varsa en baştan 8 inçlik tavsiye ederim, hs8 mesela fiyat performans oranı yüksek bir cihazdır.
 

Geri
Üst