Prosesör için Referans Monitörü mü Headrush FRFR108 mi

• Konuyu açan Konuyu açan r3deko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Stüdyomda 5" referans monitörleri ve her boyutta FRFR stage monitörleri, gitar kabinlerine sahibim. Eğer prossesörle gitar çalmak istersem; direk olarak 12" Stage monitör kullanıyorum. Referans monitörleri o dolgunluğu veremiyor.

2000Watt olması kafanızı karıştırmasın, ClassD amfileri her ses seviyesinde kullanabilirsiniz.
Referans monitörün artısı; prossesörün çıkışını Stereo olarak dinlemenizi sağlar.
FRFR monitörde de ise geniş hacim tıpkı amfilerdeki gibi tepkiler verir. 5" monitörler ile seslerin gerçek rezonansını hissedemiyorsunuz.
yani geniş hacimle ses seviyesi yuksekliği arasında bir bağlantı yok doğru mu anladım. Çünkü ben ses seviyesini cidden minimum şekilde tutacağım, öyle ses odayı doldurmayacak, bu durumda aynı ses seviyesinden 5inc lik referans monitöründen dinlemekle frfr monitörden aynı ses seviyesinde sesi dinlemek arasında o hacim farkını anlar mıyım

bu frfr sisteminin düşük volümde kayıpsız ses verdiğini bilmiyordum ben de öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

bir de ben evde kurulu düzen olayına bayılıyorum gitarı al jackı tak dawı plugini aç bana inanılmaz rahat geliyor. ve ortalama büyüklükte bir odaya sahip oluduğum için şuan kullandığım eris 3.5 modelini bile son seviye açamazken bu frfr sistem anlamsız geldiği için fikrimi üstte belirttiğim gibi referans monitörün daha mantıklı olacağı şekilde belirttim.
peki odayı akustik'e göre falan bi duzenleme yaptin mi, ben alırsam sadece referans monitoru alabilirim öyle duvarı akustik malzemeyle falan kaplama imkanım yok. Diğer bi seçeneğim de aslında referans kulaklığı almak ama kulaklıkla enstrüman dinleme işine biraz önyargım var

yani geniş hacimle ses seviyesi yuksekliği arasında bir bağlantı yok doğru mu anladım. Çünkü ben ses seviyesini cidden minimum şekilde tutacağım, öyle ses odayı doldurmayacak, bu durumda aynı ses seviyesinden 5inc lik referans monitöründen dinlemekle frfr monitörden aynı ses seviyesinde sesi dinlemek arasında o hacim farkını anlar mıyım
Esasında hacim ile ses seviyesi birbiri ile ilgili ama 5" referans monitöründen de bahsettiğiniz gibi bir verim almak kısık seste mümkün değil maalesef. Hi end sistemler değil neticede bunlar, ikisine de Speaker ve tweeter ın uygun performansta çalışabilmeleri için yeterli seviyede bir güç girmeli.

Eğer gürültü probleminiz olacaksa kulaklık kullanmanız daha verimli olur.

Geri