Evde tüplü amfinin sesi için çözümler

Amplug 2 metal kafama yattı, ama stok kalmamış. Amplug 3 high gain diye bir model çıkmış ama aynı tonları vermiyor 🙁
Bende var. Uzun süredir kullanmadım, duruyor kenarda. Evde kulaklıkla çalmak için gayet yeterli, çok pratik. Icabında çıkışı başka bir hoparlöre, amfiye, frfr a da verip amfi gibi kullanabilirsin. Distortion tonu gayet güçlü, chorus, reverb ve delay efektleri de güzel. Lambalı amfi performansı beklenmez ama gayet yeterli ve güçlü. Daha yüksek bütçe ile Mooer Prime P2 de tam bir Compact ve full cihaz.

Gece geç saatte sessiz çalmak için ideal. Neredeyse sınırsız olanaklar var
Amplug 2 de aynı işi görüyor, daha temel ve kısıtlı fonksiyonlar ile
IMG_20250128_000559.webp

Bende var. Uzun süredir kullanmadım, duruyor kenarda. Evde kulaklıkla çalmak için gayet yeterli, çok pratik. Icabında çıkışı başka bir hoparlöre, amfiye, frfr a da verip amfi gibi kullanabilirsin. Distortion tonu gayet güçlü, chorus, reverb ve delay efektleri de güzel. Lambalı amfi performansı beklenmez ama gayet yeterli ve güçlü. Daha yüksek bütçe ile Mooer Prime P2 de tam bir Compact ve full cihaz.
Mooer prime p2 pahalı geldi, amplug 2 metal piyasada kalmamış, satılmıyor. Ben de nux mighty plug pro aldım. Bir dolu özelliği var gibi, ben pek efekt falan kullanmam gerçi de farklı amfi ve kabin modellemeleri olması güzel. Kendimiz de IR yükleyebiliyormuşuz sanırım bilgisayara bağlayıp. Telefona Bluetooth ile falan bağlanabiliyormuş. Bakalım, gitara tekrar dönmemi sağlayabilir bu alet. Pratik yaparım en azından geceleri bebe uyuyunca.

Mooer prime p2 pahalı geldi, amplug 2 metal piyasada kalmamış, satılmıyor. Ben de nux mighty plug pro aldım. Bir dolu özelliği var gibi, ben pek efekt falan kullanmam gerçi de farklı amfi ve kabin modellemeleri olması güzel. Kendimiz de IR yükleyebiliyormuşuz sanırım bilgisayara bağlayıp. Telefona Bluetooth ile falan bağlanabiliyormuş. Bakalım, gitara tekrar dönmemi sağlayabilir bu alet. Pratik yaparım en azından geceleri bebe uyuyunca.
Iyiymiş. Amplugda yok o kadar özellik

Geçmiş olsun.
"Bızzzz"'lama sorunu firmware update ile düzeliyor.
Sitesinden "ChopTones" IR'ları falanda yüklenebiliyor. Ama bir işe yarıyor mu ? Hayır...

Geçmiş olsun.
"Bızzzz"'lama sorunu firmware update ile düzeliyor.
Sitesinden "ChopTones" IR'ları falanda yüklenebiliyor. Ama bir işe yarıyor mu ? Hayır...
İşe yaramıyor derken? Biraz daha detaylı bilgi alabilirsem iyi olur, başımıza gelecekleri önceden bilip ona göre davranalım 🙂 tavsiyelerinize açığım. Yabancı forumlarda bayağı övmüşlerdi bu aleti, ondan sipariş verdim ben de nispeten uygun fiyatlı olunca.

Aslında elimde bir çok pedal var emulated output olan, ama mono geliyor sesler kulaklık takınca. Stereo olsa bunlar başka birşey almazdım.

İşe yaramıyor derken? Biraz daha detaylı bilgi alabilirsem iyi olur, başımıza gelecekleri önceden bilip ona göre davranalım 🙂 tavsiyelerinize açığım. Yabancı forumlarda bayağı övmüşlerdi bu aleti, ondan sipariş verdim ben de nispeten uygun fiyatlı olunca.
Bende aynen bu şekilde almıştım.
1)Ciddi bir gürültü problemi var. Yeni firmware ile bunu biraz azaltmışlar. Ama yine var.
2)Özellikle "Reverb + Bir modülasyon efekti(atıyorum Sterio Chrous)" yapıldığında, sadece aleti kapatıp açarak çözebileceğiniz bir "Vıyyyyyykkkkkkkkk" sesi çıkartmaya başlıyor. O ses başladımı bitmiyor.
3)Efektler bir garip. Boos DS1'i Effect chain'e koyalım. Hep distortion var. Volume'u kısıyorsun yine var... Distortion'u kısıyorsun sadece sesi kısılıp biraz pesleşiyor.
Peki gerçekte böyle mi ? Hayır değil. Boos DS1 gerçek, analog, normal bir pedal...
4)Volume kontrol: App üzerinden volume ayarı yapamıyorsunuz. Üzerinde 2 tane düğme var. Fakat sesi kontrol etmek mümkün değil.
Kapalı, yüksek ses, çok yüksek ses, mega yüksek ses. Seçenekleri mevcud.

1)Ciddi bir gürültü problemi var. Yeni firmware ile bunu biraz azaltmışlar. Ama yine var.
2)Özellikle "Reverb + Bir modülasyon efekti(atıyorum Sterio Chrous)" yapıldığında, sadece aleti kapatıp açarak çözebileceğiniz bir "Vıyyyyyykkkkkkkkk" sesi çıkartmaya başlıyor. O ses başladımı bitmiyor.
3)Efektler bir garip. Boos DS1'i Effect chain'e koyalım. Hep distortion var. Volume'u kısıyorsun yine var... Distortion'u kısıyorsun sadece sesi kısılıp biraz pesleşiyor.
Peki gerçekte böyle mi ? Hayır değil. Boos DS1 gerçek, analog, normal bir pedal...
4)Volume kontrol: App üzerinden volume ayarı yapamıyorsunuz. Üzerinde 2 tane düğme var. Fakat sesi kontrol etmek mümkün değil.
Gürültü olayı kötüymüş ya, ben de dener geri yollarım olmazsa. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için. Deneme aşamasında bunlara dikkat edeyim.

Nux mighty plug pro geldi, kısa bir deneme yaptım.

Herhangi bir güncelleme falan yapmadım, direkt taktım kullandım. İlk izlenim olarak çok beğendim. Benim gibi herhangi bir efekt kullanmayan, tonumu ayarlayayım devam edeyim diyenler için gayet yeterli.

Bogner Uberschall, Friedman, Diezel VH4, Soldano modellemelerini çok beğendim. Yanlış anlaşılma olmaması adına, ton olarak beğendim, gerçek amfileri ne kadar iyi modellediği hakkında bir fikrim yok bu amfileri denemediğim için. Bana beklediğimi verdi kısaca, minnacık bir aletle, kulaklık takarak istediğim yerde bu tonlara ulaşmak çok güzel bir şey.

Umarım şarjı iyi gider, bozulmaz hemen.

Güncelleme yapmaya da korkuyorum elimdeki tonlar değişir mi acaba diye. Genelde güncellemeler düzgün çalışan aletlerin saçmalamasına sebep oluyor, hep bir tedirginlik olur bende yazılım güncellemelerinde.

Şimdi fark ettim, bendeki cihaz içinde son firmware yüklü olarak gelmiş. Bogner falan yeni firmware ile gelen amfiler var bende. Choptones IR'ları da yüklü. Gürültüden kastınız yüksek gainli amfilerde arkada olan topraklama problemi tarzı olan gürültü mü?

Yok öyle birşey değil.
Reddit'de bu konuda çok yazı var. Gitarı sök yine geliyor.
Ama bizdeki durum böyle

Çok ilginç. 7 numaralı presette sıkıntı var herkeste. Bende çok stabil ve kristal temizliğinde geliyor 7 numara. Hatta diğer fabrika presetlerini değiştirdim, 7 numaraya kıyamadım çok beğendim

@SolVic
Telefondaki uygulamadan presetlere almak dışında ton kaydetmeyi beceremedim. Save deyince preseti silip üstüne kaydediyor. Sadece 7 tane mi ton yazabiliyoruz? İlla bilgisayar mı gerekli ton kaydedip geri çağırmak için? Presetler dışında yani. Ben 6 tane fabrika presetini sildim kendiminkileri kaydetmek için. Tonları saklayıp istediğimde presetlere atayamıyor muyum mobil uygulamadan?

Edit: Mightier amp diye bir uygulama yükledim, o kaydedebiliyor anladığım kadarıyla. Yarın deneyeceğim

Son düzenleme:
Ocak'ta yine yama çıkartmışlar, yine güncelledim.
Sonuç yine hüsran.
Gitarı susturduğumda veya söktüğümde hiç fark etmiyor.
Şu tiz seslere bak.
Mooer P2'de böyle birşey yok, Line6 Pod HD'de böyle birşey yok...
(Not: dB skalası ölçekli değil.)
1111.webp

Ocak'ta yine yama çıkartmışlar, yine güncelledim.
Sonuç yine hüsran.
Gitarı susturduğumda veya söktüğümde hiç fark etmiyor.
Şu tiz seslere bak.
Mooer P2'de böyle birşey yok, Line6 Pod HD'de böyle birşey yok...
(Not: dB skalası ölçekli değil.)
176694 eklentisini görüntüle
Sizin cihazda bir sıkıntı olabilir mi? Benim gördüğüm tek problem 7. Default preseti kullanırken viyk viyk ses geldi bir iki kere. O da farklı presete geçtiğimde düzeldi.

Ben sadece clean boost, amfi, kabin zinciri ile ton yazıyorum. Hatta amfilerin default ayarları cuk oturdu benim kulaklığımın tonlamasına, eq ayarı bile yapmadım. Tabi bu emg manyetikli Schecter gitarım için geçerli. Diğer gitarımda o kadar başarılı gelmedi tonlar. Ayarla düzelmeyecek birşey değil. Ama bu cihaz satılığa çıkardığım gitarı satmaktan vazgeçirtti beni. Çatır çatır tonlar veriyor nazar değmesin 🧿 lambalı amfilerimi de satacağım sanırım.

Geri