Evde tüplü amfinin sesi için çözümler

Ben de Marshall 2525h kullanıyorum 2x12 kabiniyle. Dediğiniz gibi master volume ve 5W power scaling ile gayet ev için uygun ama ben Tone King Ironman II Mini attenuatorla kullanıyorum. Fark yaratıyor mu? Bence yaratıyor çünkü hem master volume hem lead volume 6-7’ye kadar açabiliyorum ve bunun yarattığı bir dolgunluk var.

EQ, etc. ile bu elde edilir mi? Mümkündür, tartışılır.
Olabilir, ben de ilk aldığımda attenuator ile kullandım, sonra baktım attenuator olmadan da komşuları rahatsız etmeden çalabiliyorum, sattım attenuator'ı.
Arka arkaya çalıp karşılaştırmak lazım.

Ama drive tonu kesinlikle boost ile desteklenmeli bence, kendi halinde de güzel ama önüne tube screamer tarzı bir şey koyunca efsane bir rock tonu çıkıyor 🙂

Türkiye koşullarında apartman katında lambalı amfiyi dilediğiniz gibi kulllanmak hem teknik hem teorik olarak imkansızdır.

İster 1w ister 0.1 ister 30w olsun farketmez malesef.

Boşuna attenuator, eq pedalı yada volume pedal gibi ıvır zıvıra para harcamayın.
Biraz talihsiz bir söylem olmuş.Apartmanın,komşu faktörünün değişkenliğini hesaba katmadan bu kadar kesin konuşmamak gerektiğini düşünüyorum.Ayrıca iyi bir master volume potansı olan ve nispeten düşük seviyelerde oldukça tatmin edici sonuçlar veren amfiler de var.Çalınacak türden amfinin karakterine ve enstrümanı çalan kişinin tatmin düzeyine kadar farklılık gösterebilecek ölçütler varken teknik ve teorik imkansızlık üzerine konuşmak hakikaten anlamsız kalıyor.

Türkiye koşullarında apartman katında lambalı amfiyi dilediğiniz gibi kulllanmak hem teknik hem teorik olarak imkansızdır.

İster 1w ister 0.1 ister 30w olsun farketmez malesef.

Boşuna attenuator, eq pedalı yada volume pedal gibi ıvır zıvıra para harcamayın.
Burda lambalı amfiden ne beklediğiniz önemli... Ancak evde lambalı amfi imkansızdır gibi genel bir yargıya katılamayacağım.
Doğru amfi seçimi ve doğru bir kullanım ile evde de pekala lambalı amfi kullanılır, yıllardır kullanıyorum. Sadece amfiden ne istediğinizi bilmekle alakalı bir durum bana kalırsa.

Biraz talihsiz bir söylem olmuş.Apartmanın,komşu faktörünün değişkenliğini hesaba katmadan bu kadar kesin konuşmamak gerektiğini düşünüyorum.Ayrıca iyi bir master volume potansı olan ve nispeten düşük seviyelerde oldukça tatmin edici sonuçlar veren amfiler de var.Çalınacak türden amfinin karakterine ve enstrümanı çalan kişinin tatmin düzeyine kadar farklılık gösterebilecek ölçütler varken teknik ve teorik imkansızlık üzerine konuşmak hakikaten anlamsız kalıyor.
Sanırım aynı anda oldu 🙂

Geri