Evde tüplü amfinin sesi için çözümler

Ben de Marshall 2525h kullanıyorum 2x12 kabiniyle. Dediğiniz gibi master volume ve 5W power scaling ile gayet ev için uygun ama ben Tone King Ironman II Mini attenuatorla kullanıyorum. Fark yaratıyor mu? Bence yaratıyor çünkü hem master volume hem lead volume 6-7’ye kadar açabiliyorum ve bunun yarattığı bir dolgunluk var.

EQ, etc. ile bu elde edilir mi? Mümkündür, tartışılır.
Olabilir, ben de ilk aldığımda attenuator ile kullandım, sonra baktım attenuator olmadan da komşuları rahatsız etmeden çalabiliyorum, sattım attenuator'ı.
Arka arkaya çalıp karşılaştırmak lazım.

Ama drive tonu kesinlikle boost ile desteklenmeli bence, kendi halinde de güzel ama önüne tube screamer tarzı bir şey koyunca efsane bir rock tonu çıkıyor 🙂

Türkiye koşullarında apartman katında lambalı amfiyi dilediğiniz gibi kulllanmak hem teknik hem teorik olarak imkansızdır.

İster 1w ister 0.1 ister 30w olsun farketmez malesef.

Boşuna attenuator, eq pedalı yada volume pedal gibi ıvır zıvıra para harcamayın.
Biraz talihsiz bir söylem olmuş.Apartmanın,komşu faktörünün değişkenliğini hesaba katmadan bu kadar kesin konuşmamak gerektiğini düşünüyorum.Ayrıca iyi bir master volume potansı olan ve nispeten düşük seviyelerde oldukça tatmin edici sonuçlar veren amfiler de var.Çalınacak türden amfinin karakterine ve enstrümanı çalan kişinin tatmin düzeyine kadar farklılık gösterebilecek ölçütler varken teknik ve teorik imkansızlık üzerine konuşmak hakikaten anlamsız kalıyor.

Türkiye koşullarında apartman katında lambalı amfiyi dilediğiniz gibi kulllanmak hem teknik hem teorik olarak imkansızdır.

İster 1w ister 0.1 ister 30w olsun farketmez malesef.

Boşuna attenuator, eq pedalı yada volume pedal gibi ıvır zıvıra para harcamayın.
Burda lambalı amfiden ne beklediğiniz önemli... Ancak evde lambalı amfi imkansızdır gibi genel bir yargıya katılamayacağım.
Doğru amfi seçimi ve doğru bir kullanım ile evde de pekala lambalı amfi kullanılır, yıllardır kullanıyorum. Sadece amfiden ne istediğinizi bilmekle alakalı bir durum bana kalırsa.

Biraz talihsiz bir söylem olmuş.Apartmanın,komşu faktörünün değişkenliğini hesaba katmadan bu kadar kesin konuşmamak gerektiğini düşünüyorum.Ayrıca iyi bir master volume potansı olan ve nispeten düşük seviyelerde oldukça tatmin edici sonuçlar veren amfiler de var.Çalınacak türden amfinin karakterine ve enstrümanı çalan kişinin tatmin düzeyine kadar farklılık gösterebilecek ölçütler varken teknik ve teorik imkansızlık üzerine konuşmak hakikaten anlamsız kalıyor.
Sanırım aynı anda oldu 🙂

Dostlar engl fireball 60 watt amfiye kulaklık nasıl bağlarım bana bir deyiverin 🙂 amfi aldım daha denemedim evde bebek var, zaman da yok ses açma imkanı da

Çoğunlukla kulaklık ile dinlenecekse hiç lambalı amfiyle uğraşmayın bence. Alın ufak bir Mooer Prime P2 temiz temiz her türlü amfi kabin efekt elinizin altında. Ekstra looper, davul metronomlar.

Lambalı amfinin sesini 12 inçlik kaliteli bir (ya da birkaç) hoparlörden almadiktan sonra pek de bir anlamı yok.
Üzerinde kulaklık çıkışı olan lambalı amfilerin kulaklık çıkışı da çok iyi performans vermiyor.

Ihtiyacınız ve calacaginiz evdeki ses yalıtımına bağlı olarak:
-ses yalıtımı iyi ise lambalı Kafa amfi+kabin
- yalıtım kötü ise ufak bir lambalı kombo ( 1-5 Watta düşürme özelliği de olsun)
- yalıtım hiç yok, komşular huysuzluk yapar, hanım kızar, evde bebek var... Falan derseniz de ufak bir dijital amfi( Yamaha Thr 2 10 mesela) - bu aletlerin kulaklık çıkışı gayet iyi sonuç veriyor)
-sırf kulaklık ile çalan için de bahsettiğim tarz ufak bir prosesör, kulaklık amfisi ya da ses kartı+plugin ve kulaklık

IMG_20241214_223603.webp

lambalı değil neredeyse hiçbir amfiye kulaklık tavsiye etmem... olmaz demiyorum tavsiye etmem... eğer en büyük sıkıntı ses çıkacak diye kulaklıkla çalmaksa Prime P2 veya THR misliyle iş görür
amfilerin kulaklık çıkışı asla hoparlöründen verdiği sesi vermez ve en önemlisi lambalı amfinin olayı fiziksel olarak kabini hissetmektir
yani arada mecburiyet haricinde aman ben lambalı alayım ama sürekli kulaklık takayım gibi bir beklenti varsa eğer, paranıza yazık
genel yorum olarak not düşelim bunu...

Teşekkürler uzun uzun yazmışsınız ama sorum yanlış anlaşıldı sanırım. Amfiyi aldım zaten, kabin falan da var 12 inçlik. Yeni bir ürün almayacağım şu an için. Sadece Engl fireball 60 kafa amfide kulaklık çıkışı yok, kulaklıkla pratik yapmak istersem bir çözümü var mıdır diye sordum.

Bunun yanında blackstar ht metal 5 ve behringer gmx 210 kullanıyordum, kulaklık ile bana yetecek tonu veriyorlardı. Tabiki kabin ile aynı olmaz ama misal gece saat 2de ya da gündüz çocuk uyurken işimi görür.

Yani kısaca amfiyi yakmadan kulaklık bağlamam mümkün müdür?

Çoğunlukla kulaklık ile dinlenecekse hiç lambalı amfiyle uğraşmayın bence. Alın ufak bir Mooer Prime P2 temiz temiz her türlü amfi kabin efekt elinizin altında. Ekstra looper, davul metronomlar.

Lambalı amfinin sesini 12 inçlik kaliteli bir (ya da birkaç) hoparlörden almadiktan sonra pek de bir anlamı yok.
Üzerinde kulaklık çıkışı olan lambalı amfilerin kulaklık çıkışı da çok iyi performans vermiyor.

Ihtiyacınız ve calacaginiz evdeki ses yalıtımına bağlı olarak:
-ses yalıtımı iyi ise lambalı Kafa amfi+kabin
- yalıtım kötü ise ufak bir lambalı kombo ( 1-5 Watta düşürme özelliği de olsun)
- yalıtım hiç yok, komşular huysuzluk yapar, hanım kızar, evde bebek var... Falan derseniz de ufak bir dijital amfi( Yamaha Thr 2 10 mesela) - bu aletlerin kulaklık çıkışı gayet iyi sonuç veriyor)
-sırf kulaklık ile çalan için de bahsettiğim tarz ufak bir prosesör, kulaklık amfisi ya da ses kartı+plugin ve kulaklık

175865 eklentisini görüntüle
Bu arada gitar ateş ediyor 🙂 çok şıkmış, güzel günlerde kullanın...

Teşekkürler uzun uzun yazmışsınız ama sorum yanlış anlaşıldı sanırım. Amfiyi aldım zaten, kabin falan da var 12 inçlik. Yeni bir ürün almayacağım şu an için. Sadece Engl fireball 60 kafa amfide kulaklık çıkışı yok, kulaklıkla pratik yapmak istersem bir çözümü var mıdır diye sordum.

Bunun yanında blackstar ht metal 5 ve behringer gmx 210 kullanıyordum, kulaklık ile bana yetecek tonu veriyorlardı. Tabiki kabin ile aynı olmaz ama misal gece saat 2de ya da gündüz çocuk uyurken işimi görür.

Yani kısaca amfiyi yakmadan kulaklık bağlamam mümkün müdür?
Peavey MH serilerinde sadece kulaklıktan ses almak mümkün, hoparlöre yük bindirmeden, aleti yakmadan. Ama bahsettiğimiz gibi oradan çıkacak ses kötü, tatmin etmez.
Ses kalitesi önemli değil, gece ikide sessizce pratik yapabileyim derseniz zaten sesi amfiden almanın anlamı kalmıyor. Alın ucuzundan bir kulaklık amfisi mesela Amplug Metal 2.
Ya da Prime P2. Gündüz de lambalı amfiyi çalmaya devam edersiniz.

IMG_20241217_203415.webp IMG_20241103_153215.webp

Bu arada gitar ateş ediyor 🙂 çok şıkmış, güzel günlerde kullanın...
Teşekkürler.
Dediğim gibi, gece geç saatte sessizce çalayım derseniz resimdeki gibi, koltuğa kurulup, ayakları uzatıp, kulaklıkla bu şekilde çalıyorum.
Evdeki yalıtım da çok iyi bu esnada, 120 watta kafa+2*12 kabin ile yıllardır hiçbir şikayet almadım komşularımdan. Ona rağmen yerine göre Yamaha Thr de kullanıyorum, ya da ufak prosesörü kulaklığa ya da FRFR sisteme.
Ama diğer bahsettiğim aletler de yerine göre gayet pratik ve kullanışlı.

Teşekkürler.
Dediğim gibi, gece geç saatte sessizce çalayım derseniz resimdeki gibi, koltuğa kurulup, ayakları uzatıp, kulaklıkla bu şekilde çalıyorum.
Evdeki yalıtım da çok iyi bu esnada, 120 watta kafa+2*12 kabin ile yıllardır hiçbir şikayet almadım komşularımdan. Ona rağmen yerine göre Yamaha Thr de kullanıyorum, ya da ufak prosesörü kulaklığa ya da FRFR sisteme.
Ama diğer bahsettiğim aletler de yerine göre gayet pratik ve kullanışlı.
Anladım. Prime P2'ye de bir bakmakta fayda var o zaman. Teşekkürler tekrar...

Peavey MH serilerinde sadece kulaklıktan ses almak mümkün, hoparlöre yük bindirmeden, aleti yakmadan. Ama bahsettiğimiz gibi oradan çıkacak ses kötü, tatmin etmez.
Ses kalitesi önemli değil, gece ikide sessizce pratik yapabileyim derseniz zaten sesi amfiden almanın anlamı kalmıyor. Alın ucuzundan bir kulaklık amfisi mesela Amplug Metal 2.
Ya da Prime P2. Gündüz de lambalı amfiyi çalmaya devam edersiniz.

175866 eklentisini görüntüle 175867 eklentisini görüntüle
Amplug 2 metal kafama yattı, ama stok kalmamış. Amplug 3 high gain diye bir model çıkmış ama aynı tonları vermiyor 🙁

Geri