Fakirlik için kader, öğrenilmiş çaresizlik, şartlar, ülkenin durumu vs. elli tane sebep sayılabilir ama ucuzculuk bi yaşam tarzıdır. Ben şahsen fakir olmasaydım bile kelepir kovalayan biri olurdum muhtemelen, Northern Marine'de gemi mühendisi ve 15.000 dolar civarı maaşı olan bi arkadaşım geçen yıl "abi ucuz olduktan sonra kamyon tekerleği göster gene alırım, o başka bi şey" demişti. Mesele o biraz. Konuya dönersek bende de ikinci el fiyatı 300 - 350 dolar bandında olan pedallar falan var ama Voodoo Lab'a verecek param yok. göstermiyor kendini çünkü, daisy chainle bağlıyorum Strymonları Wamplerları falan. 😅 Bi örnek daha vereyim, 4 yıl önce yakın bir arkadaşım Ken Smith Black Tiger basını sattı, sattığı kişi de gitarı aldığı gibi bakıma götürdü, hem alan kişi hem de luthier 6 bin dolarlık gitarın yaklaşık 3 senedir aynı telle durduğunu ve sap ayarı falan yapılmadan aktif bi şekilde kullanıldığını görünce şok olmuştu. Gitarın telleri akustik gitar gibi gergindi. 😂 Bizim arkadaş da gitarın 300 TLlik bi bakımdan sonraki halini görünce "ben bunu çalımı hiç rahat değil diye satmıştım" diye üzülmüştü. Türk milletinin genel özelliklerinden biri sanırım kendini göstermeyen şeye para vermemek. Dışardan gayet iyi görünen bi çok arabayı almak için ustaya gösterdiğinizde motorlarının çöp olması da bu sebepten.